Ja ga primjenio da instaliram kodi i picim filmoveDa li moze neko da napise malo vise o raspberry pi, kakva mu je primena ?Citao sam na internetu, ali me zanima da li ima neko da je koristio i moze malo vise da napise o tome.
Druga godina srednje tehnicke skole, sto znaci da nemam nekog znanja, ali sam gledao po netu malo klipove, zanimljivo mi je, a deluje kao da nije mnogo komplikovano za rukovanje )))Ja ga primjenio da instaliram kodi i picim filmove
Dobar je za linux entuzijaste.
I neke inzinjere u oblasti robotike.
Primjena zavisi od tvog znanja.
Koji model? Ima ih već nekoliko generacija.Da li moze neko da napise malo vise o raspberry pi, kakva mu je primena ?Citao sam na internetu, ali me zanima da li ima neko da je koristio i moze malo vise da napise o tome.
Pa ono, uopsteno koja im je primenaKoji model? Ima ih već nekoliko generacija.
Hvala !!Raspberry Pi i slični single board computers mogu se primeniti za raznorazne stvari.
Mi smo na faksu najviše koristili za robotiku, kao glavni kompjuter na robotu ranije, sad za remote flešovanje mikrokontrolera.
Glavna razlika SBC-jeva u odnosu na klasičan PC je što imaš na raspolaganju hardverske periferije. GPIO i različite serijske komunikacije kao što su UART, SPI, I2C, itd.
U prevodu sa malo dodatne elektronike, možeš nakačiti na njega senzore, aktuatore, motore, servoe, kontrolisati razne uređaje, itd.
Takođe je super što se tiče softverske strane, ako nisi ranije koristio neku Linux distribuciju, Pi je odličan za upoznavanje. Na njemu možeš da koristiš high level programske jezike kao što su Python, Javascript itd, sa gomilom biblioteka baš za Pi.