• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Je li 2009-a godina otkrivenja

S.T.A.R.A.C.

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.07.2009.
Poruka
289
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Core 2 Duo E8400 4.2GHz / Zalman CNPS7000B-AlCu
Motherboard:
Asus P5Q Pro P45
RAM:
Geil DDR2 / 2x1GB / CL4
VGA & cooler:
MSI GTX 280 Super OC @ 700/1400/2500
Display:
Asus 22" VW220T
HDD:
Seagate Barracuda 320GB SATA II
Case:
Sharkoon Rebel 9
PSU:
Corsair HX620W
Optical drives:
Pionner 215DBK / LG Electronics GSA H55N
Kako da budem ozbiljan sa covekom koji mi linkuje "Alien agendu" i veruje dvojici mestana koji nadlecu "country side" pobogu?

Hint za tebe:

"What the ancients did for us" BBC-ev serijal

Pogledaj, razmisli malo pa reci sta je verovatnije i logicno? Da li su "ancients" bili samo obicni "balvani" koji su klali svoje bliznje da umire "bogove from outer space" ;) ili su znali i nesto da naprave/izracunaju polozaj zvezda i planeta/itd... i to sve uz pomoc stapa i kanapa bukvalno ;)

http://www.youtube.com/watch?v=WxNuKHk48K0&feature=PlayList&p=46DD60B9BEAA31CE&playnext=1&playnext_from=PL&index=20

Pogledaj i ovo ;) pa ce ti valjda biti jasno kako su se "crop circles" "razvijali" i kakav je "hype" nastao oko toga ;) (od 3:00 krece zanimljiv deo btw)
Ako pogledas od pocetka do kraja videces i ljudski pravljene krugove koji izgledaju fantasticno ;)
I ono najvaznije, pogledaj "believer-e" :rotf: ako tebi takvi ljudi ulivaju poverenje i spreman si da poverujes u sve sto kazu svaka ti cast :rolleyes:

Ovo sto ja linkujem je bar za par svetlosnih godina ozbiljnije od "Alien agenda" ;) "palog UFO boga" zvanog Phil Schneider (pogledajte ljudi samo sajt koji je linkovao :rotf:)

Ceo "Is it real?" serijal je odlican (pogotovo UFO epizoda :d) i bas lepo objasnjava psihu "modernog coveka" i njegovu podloznost dobrom starom "Hype-u" ;)
Bar u serijalu prica i poneki psiholog/naucnik a ne samo "Video sam alien-e majke mi" likovi

Gledao sam vise "conspiracy/paranormal/ufo" dokumentaraca od tebe sigurno ;) ali uvek sa prilicnom dozom rezerve i prema jednima i prema drugima (za razliku od tebe koji verujes samo u "deda mraza" i nista drugo te i ne zanima)
Ovo oko baze u bosni... ne kapiras me bas dobro ili klasicno izvrces da meni nije jasno? Ima baza ali vecina ljudi koji rade tamo itekako zna cemu sluze i sta se u njima nalazi ;)
Mnogo gledas "x-files" covece :)

Phil bio geolog?
Znaci geolog koji se slucajno nasao na liniji vatre super tajnih agenata vs gray ones u super tajnoj bazi (jednoj od hiljadu i nesto po svetu gde radi po 18 hiljada ljudi)!!!!!!?????
Ozbiljno nema sta :rolleyes:
Mene bi bilo sramota da linkujem onakve stvari/verujem onakvim likovima :cool:
Pa normalno da su neke znakove napravili ljudi, i to je dokumentirano. To se zna, i lako je prepoznati te znakove.
No ko je napravio te ogromne kompleksne znakove, i to preko noci. Ovima sto su pokusali je trebalo 5 sati da naprave jednostavni krug i kocku unutra, i to danju. Nocu im treba duplo vise vremena za to.
Jos povrh svega mjestani nikada nisu culi buku ili vidjeli nekoga, a sve to se desava pored kuca u kojima zive.

Koliko vremena bi im trebalo da naprave ovako savrsen i kompleksan krug, nocu, bez da iko stane u centar tog kruga:

Ovaj znak se prema izjavama mjestana pojavio u sred dana u roku od 1-2 sata.

Druga stvar, postoji ogromna razlika u znakovima koje je taj neko napravio. Njih karakterisu neobjasnjive fizicke promjene stabiljki, izmedju ostalog. Pogledaj video koji sam okacio.

Jos niko nije uspio dokazati (niti napraviti) da su to ljudi odradili ovako ogromne kompleksne znakove za tako kratko vrijeme, nocu, i uz onakve anomalije.

Prilozi

The Chief

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Poruka
20
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Samo mi nije jasno zasto vanzemaljci imaju tako neodoljivu potrebu da podsisuju kukuruz i nestanu posle toga?

GIGAFAN

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.06.2009.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
@gigafan
Manje vise si u pravu sem sirijusa, unistenih planeta, beam me up scoti-ja :d i "a sta bi bilo da se objavi?"
Sad si lupio, i trolujesh ;) ja ti nisam starkelja ivice :d
Za Sirijus nema jesam, ili nisam, u pravu pametni choveche :D Nauchna chinjenica o sveznajuci ivke :d Sirijus je DVOJNA zvezda, i to je otkriveno pre koju godinu, Sirijus A je veca zvezda, Sirijus B je manja, iz tog para. To je vec bilo tvrdjeno iz astronomskih podataka, vishe primitivnijih kultura. Ali ko ce da obraca paznju na to.....................
Lepo si me nasmejao, zbog "obaveshtenosti" u tvom postu :rotf:
Isto je i za unishtenu planetu, koja bi prema vecini mogucih astronomskih modela trebalo da bude tu, i vecina astronoma kaze bash to :D A razloga za njen raspad je ono za shta nemaju nikakvu odgovarajucu predstavu :d
Shto se beam-ovanja Scotija. Gotovi, dokazani nauchni eksperimenti, ti ne govore mnogo :rotf:
Ni ostalo nisam tek tako "lupio" ;) Lepo si pokazao shta radish :D
ili si neobaveshten :D ili se pravish blesav :D
Samo mi nije jasno zasto vanzemaljci imaju tako neodoljivu potrebu da podsisuju kukuruz i nestanu posle toga?
Hmmm....................................... za to niko nema odgovarajuce reshenje..................................... niko nije utvrdio zashto, i kako ih prave(ko god da su)................... a niko nema pojma ni shta znache....................
vrlo su diskutabilna stvar...................................

Poslednja izmena:

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Daj i ti neke linkove o tome sto pises plz :) jer ovako kako si napisao ovo gore dokazujes samo da si isti kao starac

Da vidim "source" tvog "znanja" ;)

Objasni/linkuj mi podatke (cinjenice/dokaze ipak malo vise preferiram) za sledece:

1. 2 Sirijus-a (ako je i tacno ne dokazuje ama bas nista sto Phil i njemu slicni pricaju ;))

2. Unistena planeta koja nije tu a trebalo bi da je tu!? Nemaju pojma kako je "unistena"!? (do pre koju godinu btw nismo imali pojma kako zaista nastaju munje a u oblasti kosmickih pojava smo tu negde u "neolitu" :))
Pa i to ako je istina (nemam pojma stvarno kako ces mi ovo dokazati al' ajde cekam "prosvetljenje") opet ne dokazuje tvrdnje "believer-a" ;)

2. "Beam me up scotty" slobodno zaboravi btw jer ziva bica nikako neces moci da "beam-ujes" ;) ko god da te je nalozio sa tog "source-a" sa koga si ove "scenarije" pokupio ;) je verovatno "beam-ovao" foton ili nesto slicno
Ali daj mi "source" i toga cisto da vidim ;) pa da se "obrazujem"/naucim nesto novo :d

Polako (i sigurno) "upadas" pod starcev "profil" ("geek based believer" koji se lozi i verovatno ima 100+ dvd-ova kolekciju star trek-a uz neizostavni x-files :))
Isti ste ;) sta god ti ovde piskarao

Crop circles, velika halabuka (imate u dokumentarcu) se naprasno digla 70-ih i to se prvo pojavio obican krug pa kasnije za par decenija se doslo do "art form-a" koje je okacio stari :rolleyes:
U medjuvremenu je "hype" ucinio svoje pa se sjatilo brdo "new age" hipika da cekaju "spasitelje" :rolleyes:

Kakav cudan smisao za umetnost i humor imaju ti "alien-i" majku mu :)

p.s. "Primitivnije" kulture i sam branim i tvrdim da su mogli biti izuzetno dobri astronomi svojevremeno ;) ne vidim sta tu nije jasno?

p.s. 2 Sve ovo sto si napisao (manje vise) spada u domen TEORIJSKE fizike ;)
Nekako sticem utisak da ti to vidis kao ZAKON :)

p.s.3 Ako mi linkujes nesto ovako: http://www.philschneider.org/ (gle cuda "nestao" sajt :D stigli "Men in black" izgleda :rolleyes:) diskreditovaces sam sebe (kod mene bar) za bilo kakvu dalju diskusiju ;)

Poslednja izmena:

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa normalno da su neke znakove napravili ljudi, i to je dokumentirano. To se zna, i lako je prepoznati te znakove.
No ko je napravio te ogromne kompleksne znakove, i to preko noci. Ovima sto su pokusali je trebalo 5 sati da naprave jednostavni krug i kocku unutra, i to danju. Nocu im treba duplo vise vremena za to.
Jos povrh svega mjestani nikada nisu culi buku ili vidjeli nekoga, a sve to se desava pored kuca u kojima zive.

Koliko vremena bi im trebalo da naprave ovako savrsen i kompleksan krug, nocu, bez da iko stane u centar tog kruga:

Ovaj znak se prema izjavama mjestana pojavio u sred dana u roku od 1-2 sata.

Druga stvar, postoji ogromna razlika u znakovima koje je taj neko napravio. Njih karakterisu neobjasnjive fizicke promjene stabiljki, izmedju ostalog. Pogledaj video koji sam okacio.

Jos niko nije uspio dokazati (niti napraviti) da su to ljudi odradili ovako ogromne kompleksne znakove za tako kratko vrijeme, nocu, i uz onakve anomalije.
Gledacu (opet da te ispostujem btw) ceo doc :)
Ali kada vidim "viddler.com/explore/conspiracyfact/videos/258/" link, priznajem da odmah imam dozu "uzdrzanosti" da ne poverujem odmah u to sto pricaju kao u boga (sto bi ponekad i ti mogao da probas ;))

GIGAFAN

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.06.2009.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ti sebe vec diskreditovao sebe kod mene, odvaljivanjem nekih stvari :D
DA jesu chestice :) Teoriska je bila i anti-materija, kao nepostojanje vremena sub-atomskom nivou ;)
Stavio si u moja usta da sam rekao da je u eksparimentu teleportovan ceo chovek(nigde ni rekao, ni napisao) vec sam ciljao na samu "nemogucnost" toga kako su mnogi "chvrste" vere u nemogucnost toga uopshte(kao ti) tvrdili to :D

I potvrdjene stvari, koje i dalje bivaju potvrdjene cu da prihvatam kao chinjenice kakve jesu ;)
I opet stavljash rechi u moja usta, rekao sam da niko nema predstavu, ZASHTO se ta planeta raspala, a da je Daniken dao pretpostavku, kakva god bila.

"primitivne" kulture NISU mogle da imaju znanje o odredjenim nebeskim telima(kao vec pomenuti Sirijus) jer NISU imali opremu za to(teleskopi u orbiti zemlje, i sl. tricharije:d ) bez obzira koliko bili dobri astronomi, TO nije jasno :D

za krugove sam vec rekao shta sam imao ;)
Nemam nameru da ti linkujem bilo shta. Jednostavno me mrzi :D ali morao sam malo potkrpim obojicu :D Tebe kao klasichnog choveka koji ne bi poverovao u neshto kada bi se i sapleo o to, a starkelju, zato shto veruje u sve shto natrchi, i viche "ja sam natprirodna pojava :D
I to ne sa glupostima :)
Ako imash kompletnu kolekciju star trek-a, itd. rado cu da preuzmem za kopiranje u svoju kolekciju :D

Obozavam vic " Jedite ****a :D nemoguce da milioni muva greshe!"

Poslednja izmena:

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ti sebe vec diskreditovao sebe kod mene, odvaljivanjem nekih stvari :D
DA jesu chestice :) Teoriska je bila i anti-materija, kao nepostojanje vremena sub-atomskom nivou ;)
Stavio si u moja usta da sam rekao da je u eksparimentu teleportovan ceo chovek(nigde ni rekao, ni napisao) vec sam ciljao na samu "nemogucnost" toga kako su mnogi "chvrste" vere u nemogucnost toga uopshte(kao ti) tvrdili to :D

I potvrdjene stvari, koje i dalje bivaju potvrdjene cu da prihvatam kao chinjenice kakve jesu ;)
I opet stavljash rechi u moja usta, rekao sam da niko nema predstavu, ZASHTO se ta planeta raspala, a da je Daniken dao pretpostavku, kakva god bila.

"primitivne" kulture NISU mogle da imaju znanje o odredjenim nebeskim telima(kao vec pomenuti Sirijus) jer NISU imali opremu za to(teleskopi u orbiti zemlje, i sl. tricharije:d ) bez obzira koliko bili dobri astronomi, TO nije jasno :D

Nemam nameru da ti linkujem bilo shta. Jednostavno me mrzi :D ali morao sam malo potkrpim obojicu :D Tebe kao klasichnog choveka koji ne bi poverovao u neshto kada bi se i sapleo o to, a starkelju, zato shto veruje u sve shto natrchi, i viche "ja sam natprirodna pojava :D
I to ne sa glupostima :)
Ako imash kompletnu kolekciju star trek-a, itd. rado cu da preuzmem za kopiranje u svoju kolekciju :D

Obozavam vic " Jedite ****a :D nemoguce da milioni muva greshe!"
A ja onaj " Jedite govana :d ma ko ih servirao"

Nisam ti ja nista stavljao u usta
Zezao sam te zbog "beam me up scotty"

Nigde i nisam napisao da su "ancients" znali za sirijus ;) samo da mogu "pobiti" sve "ancients astronauts" teorije

Daniken dao pretpostavku a meni citiras vic o milionima muva :rolleyes:

I nisam cvrste vere u "nemogucnost necega uopste" ;)
Samo zelim potvrdu/dokaz koji eto imas za teleportovanje cestica ;) dok za ostalo cekam :rolleyes:

GIGAFAN

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.06.2009.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Za taj vic nikad chuo, a nemam tvoje preferencije :D

Da JA ti citiram vic o milionima muva, koje su govorile da je mnogo shta nemoguce, a i dalje ih ima i zuje isto :D

Ne bih rekao da si me zezao, vec da si lupio, i dobro me nasmejao :d

Moracesh ovaj put bar da pokushash da nadjesh , a ne da dobijesh na tacni ;)
Lepo rekoh da to ne bi nashao, ni da se sapletesh o to :)
Nastavi da chekash :d

GIGAFAN

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.06.2009.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Taj vic ne znam, a tvoje lichne preferencije nemoj spominjati :D

Ne, nisi me zezao vec lupio :d i dobro me nasmejao :D

Ne mozesh da pobijesh sve pretpostavke (gde li je otishla skromnost :D ) jer postoje arheoloshki podaci, a zbog kojih niko nece da rizikuje zbog takvog "ne zelim da vidim" ponashanja, i tome slichnog.

Da JA ti citiram vic o milionima muva, koje su govorile da je mnogo shta nemoguce, a i dalje ih ima, i zuje :d

Ovaj put cesh morati da se potrudish, umesto da dobijesh na tacni :D

Linkove sam poslao ka troje ljudi na ovoj temi preko PM-a :D chisto da ne bude da blefiram, i odvaljujem kojeshta kao ti :D

(izvinjavam se za dupli post, neshto mi browser pobrljavio, pa sam dva puta kucao)

Poslednja izmena:

S.T.A.R.A.C.

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.07.2009.
Poruka
289
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P5Q Pro P45
RAM:
Geil DDR2 / 2x1GB / CL4
VGA & cooler:
Display:
Asus 22" VW220T
HDD:
Case:
Sharkoon Rebel 9
PSU:
Corsair HX620W
Optical drives:
Nemoj puno kritikovati Ivkea i govoriti mu kako trpa necije rijeci u tvoja usta, jer to isto i ti radis. Prvo sebe malo kritikuj :)

I nema potrebe da se prozivate. Niste djeca.

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Za taj vic nikad chuo, a nemam tvoje preferencije :D

Da JA ti citiram vic o milionima muva, koje su govorile da je mnogo shta nemoguce, a i dalje ih ima i zuje isto :D

Ne bih rekao da si me zezao, vec da si lupio, i dobro me nasmejao :d

Moracesh ovaj put bar da pokushash da nadjesh , a ne da dobijesh na tacni ;)
Lepo rekoh da to ne bi nashao, ni da se sapletesh o to :)
Nastavi da chekash :d
Ti mene zasmejavas sve vreme ;) jer si upao ovde k'o Michio Kaku da te pravio ;) a sigurno se uklapas u "profil" koji sam opisao ;)
Sam tvoj upad u ovu temu to dokazuje
Kao sto rekoh, kad' sateras geek-ove u cosak odmah ide "ma necu nista da ti dokazujem glup si" demagogija

Nemoj puno kritikovati Ivkea i govoriti mu kako trpa necije rijeci u tvoja usta, jer to isto i ti radis. Prvo sebe malo kritikuj :)

I nema potrebe da se prozivate. Niste djeca.
Lepo si ovo primetio btw

Crop Circles - Crossover From Another Dimension se upravo skinuo pa cu ga pogledati kasnije

Poslednja izmena:

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
errrr da se i ja uglavim u ovu "intelektualnu elitu"
Za tebe ne da sam intelektualna vec elita uopste

ja sam video kao klinac NLO :D no bullshit ali......... (ono "ali" skoro uvek postoji, zar ne?)
Pretpostavljam cudna svetla ili tanjir koji leti?

one slike marsa sa kao mozda nechim su chisto sranje kroz gusto granje
Slazem se

daniken jeste naveo par stvari koje ne mogu drugachije da se objasne, vishe naroda je imalo info-e a astrologiji, koje NE MOZE NIKO DA objasni, a vecina se odnosi na zvezdu Sirijus :) dodatan problem tome, je shto je u tim kulturama prema NJIHOVIM podacima tvrdjeno da je Sirijus DVOJNA zvezda, a to je "otkriveno" par godina unazad, kao gomila drugih sitnica, koje su "sluchajne", a shto se tiche lobanje, mislim da su utvrdili da je uradjena u PROSHLOM veku pochetkom istog, a i nachin na koji su to uradili, tako da je verovatno prevara(osim ako nije naknadno utvrdjeno, da je ranijeg porekla kako chovek reche)
jedna stvar moze da se nazove sluchajnoshcu, dve pochnesh da se pitash, a posle trece, jedino ako si totalni itiot, cesh da i dalje verujesh da je sluchajno neshto, josh sa tolikom statistichkom verovatnocom..........................
Ovde pises kao Phil Schneider
Koje info-e koje niko ne moze da objasni? O cemu mastas covece? Daj primer? Kakav sirijus? Dvojna zvezda? Ko od starih civilizacija pominje dvojnu zvezdu sirijus?

Gledao se K-pax na projektoru priznaj

Nisi los demagog btw a za lobanju se opet slazem

Shto se tiche "odlaska na mesec" preovladava mishljenje, da je ceo taj "put" mazanje ochiju ****ima
A kamoli taj "zvuchni zapis", a ono shto jeste stvarno su objekti koji se pojavljuju, redovno, i prate zemaljske letelice, vrlo chesto kada lete u svemir.
Kako bi nas nashli??? KAda su vec tako napredni, shto ne bi imali isto tako napredne senzore, nego vi razmishljate na nivou sadashnjih ljudskih senzora, sistema, i nauke ? Zashto bi se interesovali za nas? Zamisli ovakvu grupu "kauboja i indijanaca" da se vine u svemir, ravnopravno sa njima??? Bash bi se obradovali, i prihvatili bi nas oberuchke, zar ne ?
Najveci umovi ljudske vrste, Njutn, Ajnshtajn, Tesla, Bor, i mnooogi drugi su verovali/bili sigurni, da postoji Bog. Vi naravno bolje i oshtrije razmishljate od njih
A na kom nivou ti razmisljas? Spok? Star Trek? Priznaj slobodno

I jel' ti to u uvijenoj formi ovde hoces da kazes da verujes u boga?

A shta bi se dogodilo kad bi se svashta objavilo??? To su ameri vec probali, sluchajno, ili namerno, sa Orsonom Velsom i njegovom chuvenom emisijom "Mars napada" XD Carski je to odradio :rotf: A to je bila samo amerika 50-ih, ili 60-ih beshe ?
+gomila drugih razloga(mogu da vam navedem bar desetak koje bih ja smislio da sam poreklom sa druge planete )
vecina onih SF filmovi i sl. koji se shtancaju, i taj "HYPE" vishe mi deluje kao mentalna priprema, za to, ali isto tako i kao prilika za kontrolu info-a, i gushenje istine (ko ce da poveruje u neshto istinito, pored tolike gomile govana??? )
Usput to je odlichna prilika da se maskiraju mnoge stvari. a mozda je i oba.
Mozda i jesi sa druge planete, ko to zna? Vidi se da bi svasta smislio, masta ti dobro radi

SF filmovi ti deluju kao mentalna priprema? Pa ako si na "hollywood" mentalnom nivou onda sigurno da deluju

Mozes slobodno zajedno sa "new age" hipicima da trazis istinu ispred "area 51"

Bila je priprema nego sta ali priprema za uzimanje love na rekla/kazala/mozda jeste/mozda nije starom dobrom "hype-u"

Kontrola info-a? Gusenje istine? Maskiranje "stvari"? Opet si se izgleda izgubio u "nije istina" univerzumu

Kad vec pomenusmo Danikena, u jednoj od svojih pretpostavki je rekao da su razneli jednu planetu, gde je bila protivnichka rasa (ili pobunjenici) a tu se sada nalazi asterioidni pojas(naravno sluchajnost), asterioidi se ne nastaju sami od sebe, vec su bili deo nechega(planete), ali tu vec pochinje da se meshaju pretpostavke sa zdravim razumom.
Au!

Pa onda ide:

Vecina misli da je tu nekad bila planeta velichine zemlje(skoro sasvim sigurno), ali zashto je ostalo samo krsh od nje???
Tuneli koji postoje u juznoj americi kroz chist granit. i sl. savrshenog pravugaonog oblika, stari koju iljadu godina, i protezu se kilometrima ? riiighhhht sluchajnost.............. Pitanje je shta uraditi sa time shto stvarno znamo???
Sta li si sve gledao pre ovoga da mi je znati (Salji "CV" u hollywood covece prihvatice te bar c produkcija)
Koji tuneli kroz granit stari hiljadu godina? Daj bar neki dokaz covece

Navedeni nauchnici, i izumitelji, su otkrivali/shvatali stvari "out of the box" (pricha o dvodimenzionalnom, i trodimenzionalnom bicu, daje primer nashih ogranichenja) i uspevali da shvate, i prihvate stvari kakve jesu.
Jesu! Zato i jesu ostali upamceni po mnogo cemu za razliku od "modernih kenjacha"

Sad cu da citiram Spoka XD :rotf: ali gotovo sasvim savrshena logika Kada eliminishete sve ono shto nije istina, ono shto ostane mora da je istina ali to je tachno samo pod uslovom da znamo sve opcije.
Toliko o tome da nemas kolekciju star trek-a :)

Bilo je nemoguce spojiti u jednu teoriju ajnshtajnovu, i kvantnu fiziku, zar ne??? Teorija strignova je to uradila, ali nije zavrshena (daleko od toga) i tek su se otvorila nova pitanja(otprilike su zagrebali ledeni breg............. )
Teorija stringova? Ma nije moguce :rolleyes:

Shto se tiche zvanichnih podataka, to ce te vi vec da nadjete, jer me stvaaarno mrziii da trazim, da`l je norveshko, da`l shvedsko vazduhoplovstvo objavljivalo neke podatke u vezi toga (i nisu dizali frku, da`l je taj led neshto malo ushao u krv ? XD :rotf: )
Sve one lazne stvari daju plasuble denayblity za bilo shta stvarno da se pojavi.Mada s vremena na vreme se pojavi neshto shto NE MOZE da se opovrgne, shto konstantno biva IGNORISANO, svi se prave blesavi................ i ponashaju kao da nije tu...................
Prosvetli nas sta se sve to neobjasnjivo pojavilo?
Ah da, mrzi te da trazis ali vrlo dobro znas za teoriju stringova npr. :rolleyes:

vishe primitivnijih kultura/plemena ima primere crteza bica koja se mogu komotno opisati kao skafanderi
zashto bi nas svi ti "pridoshli" ostavili same ??? Ja ne bih :) chachkao bih neshto :D
Zamisli radila im je mozda masta (ti bi to trebao da znas vrlo dobro)
Ili mislis da je Dali stvarno video "istopljene satove" a Pikaso "kockaste ljude"?

I opet si uskocio sebi u usta (sto meni inace pripisujes)
Pises ranije kako mi gledamo iz ugla danasnje tehnologije a sada njaske kako bi ti cackao nesto!? Mozda "njima" nije do cackanja

Koliko vas je spremno da poveruje u to da u celom univerzumu ima deo prostora koji je svuda, gde NE POSTOJI VREME ??? (mozda se neko seti o chemu pricham, a i koliko znam delimichno je i potvrdjeno, i ne, ne pricham o crnim rupama)
Mogu misliti :rolleyes: verovatno pricas o necemu sa IMDB-a

Ne postoji vreme? Pa i ne postoji, vreme je ljudska tvorevina

Svi pamtnjakovici ovde (ukljuchujuci mene) znate ono chuveno "beam me up Scoti" :D Pogodite shta ? Moze i izvedeno je na atomskom nivou, pre koju godinu :) i reshen je problem sherzingerove machke :) i postoji sasvim uvazena terija nauchnika afroamerickog porekla o putovanju kroz vreme(ima par kvaka u odnosu na vashu holivudsku predstavu o tome :D )
Gledao sam i ja onog "brata" sa laserima ;)
Hoce covek da se vrati kroz vreme jer mu je otac preminuo dok je bio klinac
Zanimljiva teorija slazem se ali nista vise od toga zar ne?

A za "beam me up scotty" sam te vec zekio (iako mislis da sam lupio)

Neka sam i lupio samo da mi ti ostanes "pametan na net-u" velikog "e-penisa" :d

Mislim da neki od vas mozda znaju za efekat tunelovanja, i za njegovo objashnjenje :D Nije bash mogu prema nekim zakonima fizike koji su ranije postojali, zar ne?
Sve nauchna fantastika, zar ne ?
Ne, svi se "tunelujemo" svakodnevno

Problem je kako isfiltrirati vredan metal, iz te gomile djubreta........................................ (o da u to ukljuchujem i dotichni snimak sa marsa)

Sad ce da se javi gomila onih koji su imali "vidjenje" XD Alien sightseeing tema XD Sad nikad necete saznati jesam, li ili nisam video XD
Mnogo toga nam ti ovde napisa za nekoga koga mrzi da trazi!?
Bas cudno!
Bas se nisi uklopio u "geek demagogija profil" :rolleyes:
I bas ti je onako intelektualan post. Svaka cast!

:wave:

GIGAFAN

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.06.2009.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
nishta, ali nishta od toga shto si napisao nema tri blage veze sa tachnoshcu :D
chini mi se da si konachno prso XD :rotf:

Ozbiljno. Poslao sam linkove koje si trazio ka troje ljudi, ali ih necesh dobiti na tacni :D iziritiran ? odlichno! a sad se zapitaj zashto ? realno nisi pobio nishta, i ne mozesh jer postoje stvarni podaci za ono shto sam rekao, a niko ko hoce da bude neshto u svetu nauke(sujeta ljudska radi chuda) nece da rizikuje, zbog ponashanja svake shushe, koja pljuje po bilo chemu shto ona nije otkrila, ili chiste neverice, u neshto shto je radikalno, ali naravno ima tu i gomile prevaranata, pa ti pogadjaj shta je :)

drugo kad si se vec zalepio za tu star trek kolekciju(koju bih voleo da imam), a prosipash mi fore iz SG-1 :D mnogo shta u ST-u jeste bazirano na nauchnim pretpostavkama, na osnovu chega su chesto pravili cele epizode.

nauchna fantastika je bash to, NAUCHNA fantastika=nauchno nagadjanje/pogadjanje/predvidjanje a ne nasumichne stvari. I Zil Vernu su rekli da je, sve to shto je napisao bulaznjenje :d a sad imamo, podmornicu,A-bombu, i letove u svemir, i tako neke sitnice. Shta cesh ? Bulaznio chovek :D

a shto se tiche "brata" sa njegovom teorijom o putovanju kroz vreme, grade mashinu za taj eksperiment :) nije samo pricha, vec radni model :) shta ce ispasti.......... to vec ne znam

vreme postoji, i nije ga "stvorio" chovek, vec je razlika, u mikro(sub-atomskom), i makro svetu, shto se tiche postojanja vremena.Ali kakve veze ima, to je samo ljudska prevara, kako ti reche. Mora da je kako si ti rekao :d

izmedju redova provlachish pretpostavku(suptilno, tek da se nazire) da sam sve shto sam napisao(bar veci deo) "trazio, i nashao" u protekla dva tri dana. Odakle ti ta ideja ? ili se pravish blesav :)

i vidim da si prepravljao citate :) to se zove takodje i stavljanje rechi u tudja usta, i izvrtanje istih

nisam demagog, vec te hvatam na prepravljanje citata, i njihovo izvrtanje na bazi tih istih prepravki ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quote:
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Originally Posted by GIGAFAN View Post
Sad cu da citiram Spoka XD ali gotovo sasvim savrshena logika Kada eliminishete sve ono shto nije istina, ono shto ostane mora da je istina ali to je tachno samo pod uslovom da znamo sve opcije.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Toliko o tome da nemas kolekciju star trek-a
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
uklanjanje smajlija kojeg sam upotrebio umesto zareza, spajanje, i boldovanje je vrlo suptilna( da ne kazem perfidna) razlika

ako ti se neko od njih, smiluje, videcesh i linkove za teleportaciju, poshto ne mozesh sam ih nadjesh jer su vidljivi samo za geek-ove ;)

kad svarish ono shto ti je recheno, razmisli o tome shta sam napisao

stvarno mi deluje smeshno(ne zezam se :D ) tvoji "odgovori" na moje pisanje

:d pretpostavka ti nije tachna ^___^ a i shta god da napishem, isto cesh da kazesh o tom "vidjenju" :d ali si napisao (o chuda) pogreshnu pretpostavku (ali ti ne greshish, zar ne? :D )

hvala, hvala nisam znao da ce ispasti toliko intelektualan :d
chiste gluposti zar ne ? ^___^ :d
a koliko god da je tachno, ili ne ono shto sam napisao, ti cesh vrteti iste odgovore, i lepiti ih na sve. Zato te linkove necu ja postaviti, vec neko od njih ako se smiluju.

choveche, kako mi je zabavno na ovoj temi XD

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sinoc nisam spavao koliko sam iziritiran, evo jos se tresem i trazim/googlam :(

Poenta je da si ti ovde upao pljuvajuci mene i (manje vise) starca :rolleyes:

Da radis u CERN-u pa da te covek i razume

Nego "average forum geek" upada kao sveznajuci "multi type naucnik" (bar jedno 4-5 oblasti iste si obuhvatio i to onako "iz prve ruke" da ne kazem "Igoritza style")

I vices "intelektualna elito" ja da vam "objasnim"

Sve to o cemu pricas mi jeste poznato i bas me zanima gde sam to pogresio/lupao gluposti?

I dalje sve to o cemu pises nije gravitacija npr. zar ne?

Koliko mi je poznato stringovi/tunelovanje/pa i put kroz vreme iako tvrdis da se "masina pravi" su (jos uvek :)) u domenu teorijske fizike i ni ti a ni ja nemamo pojma da li ce (ako ce) i kada ce se nesto konkretno uopste i uraditi

Gde ja tu gresim i lupam gluposti?

Ili ni to neces da mi "serviras na tacni"?

Ono gde sam definitivno skeptican su tuneli u granitu stari hiljadu/e godina, stare civilizacije koje su znale za dvojnu zvezdu sirijus i planeta koja bi trebalo da je tu a nije tu!? "Mora da je unistena!?" Kako i npr. zasto niko nema pojma a sigurni su da je bila tu!?

A skeptican sam i po pitanju svih ostalih Danikenovih pretpostavki jer ih je dobrano naplatio a nista nije dokazao
Samo je lepo iskoristio "hype" koji se podigao jos od rata svetova bas kao i Dan Brown u jednoj drugoj "temi" npr.
Mozda jeste/mozda nije... lozi se "rajo", lozi... i kupujte moje knjige!

Kao sto vec ranije napisah sve to ne dokazuje ama bas nista u temi koja je usmerena ka ET-evima (postojanju/ne postojanju istih)

Da rezimiram tvoja "izlaganja" u ovoj temi:

Video si NLO kao klinac

!? Ovo ti je verovatno "trigger" za "upad" i cvrst stav za brdo "neobjasnjivih" stvari koje (kako ti sam kazes) tako izgledaju iz ugla "danasnje/zemaljske" nauke

Stare civilizacije su imale astronomske podatke koje bez hubble-a nikako nisu mogli znati i vecina ih je vezana za sirijus za koji su znali da je dvojna zvezda

Ono shto jeste stvarno su objekti koji se pojavljuju, redovno, i prate zemaljske letelice, vrlo chesto kada lete u svemir + vi razmishljate na nivou sadashnjih ljudskih senzora, sistema, i nauke

A shta bi se dogodilo kad bi se svashta objavilo??? +gomila drugih razloga(mogu da vam navedem bar desetak koje bih ja smislio da sam poreklom sa druge planete )
... i taj "HYPE" vishe mi deluje kao mentalna priprema, za to, ali isto tako i kao prilika za kontrolu info-a, i gushenje istine (ko ce da poveruje u neshto istinito, pored tolike gomile govana??? )
Usput to je odlichna prilika da se maskiraju mnoge stvari. a mozda je i oba.

Kad vec pomenusmo Danikena, u jednoj od svojih pretpostavki je rekao da su razneli jednu planetu, gde je bila protivnichka rasa (ili pobunjenici) a tu se sada nalazi asterioidni pojas(naravno sluchajnost), asterioidi se ne nastaju sami od sebe, vec su bili deo nechega(planete), ali tu vec pochinje da se meshaju pretpostavke sa zdravim razumom. (dobro da si ovu zadnju recenicu napisao ;))

Bilo je nemoguce spojiti u jednu teoriju ajnshtajnovu, i kvantnu fiziku, zar ne??? Teorija strignova je to uradila, ali nije zavrshena (daleko od toga) i tek su se otvorila nova pitanja(otprilike su zagrebali ledeni breg............. )

Sve one lazne stvari daju plasuble denayblity za bilo shta stvarno da se pojavi.Mada s vremena na vreme se pojavi neshto shto NE MOZE da se opovrgne, shto konstantno biva IGNORISANO, svi se prave blesavi................ i ponashaju kao da nije tu...................

plasuble denayblity = :d vidim da ti pored nauke dobro ide i engleski

I nista radikalno a dokazano i pokazano ne moze da se ignorise ma sta ti mislio i u kakva sve zataskavanja verovao (dokaze imas svuda oko sebe)
A to je moj gigafan-e tipicni hollywood-ski scenario u svakom drugom filmu/seriji (tajne baze, zataskavanja, alien-i u area 51, itd, itd...)

Koliko vas je spremno da poveruje u to da u celom univerzumu ima deo prostora koji je svuda, gde NE POSTOJI VREME ??? (mozda se neko seti o chemu pricham, a i koliko znam delimichno je i potvrdjeno, i ne, ne pricham o crnim rupama)

!? Ocigledno ima dosta vas koji u to verujete
Ja recimo s' velikom dozom rezerve cekam objasnjenje

Svi pamtnjakovici ovde (ukljuchujuci mene) znate ono chuveno "beam me up Scoti" Pogodite shta ? Moze i izvedeno je na atomskom nivou, pre koju godinu i reshen je problem sherzingerove machke i postoji sasvim uvazena terija nauchnika afroamerickog porekla o putovanju kroz vreme(ima par kvaka u odnosu na vashu holivudsku predstavu o tome )

Slozili smo se oko toga (teleportacija na "sub-atomskom" nivou) i... ?
Time travel je jos uvek na nivou teorije ali verujem da ti znas bolje i od tih likova koje si slusao/gledao?

Opet te pitam gde ja to lupam gluposti?

Mislim da neki od vas mozda znaju za efekat tunelovanja, i za njegovo objashnjenje Nije bash mogu prema nekim zakonima fizike koji su ranije postojali, zar ne?
Sve nauchna fantastika, zar ne ?

Problem je kako isfiltrirati vredan metal, iz te gomile djubreta........................................ (o da u to ukljuchujem i dotichni snimak sa marsa)

Sad ce da se javi gomila onih koji su imali "vidjenje" XD Alien sightseeing tema XD Sad nikad necete saznati jesam, li ili nisam video XD

nauchna fantastika je bash to, NAUCHNA fantastika=nauchno nagadjanje/pogadjanje/predvidjanje a ne nasumichne stvari. I Zil Vernu su rekli da je, sve to shto je napisao bulaznjenje :d a sad imamo, podmornicu,A-bombu, i letove u svemir, i tako neke sitnice. Shta cesh ? Bulaznio chovek :D

Ma niko pre Jules Verne-a nije pominjao podmornice, letenje i super jaka oruzja :d

A vidim imamo i podmornice koje idu "20 hiljada milja pod morem"

I jeste covek dosta toga "pogodio" bas kao i da Vinci (npr. ima ih jos koliko 'oces) pre njega pa sta?

Gde sam ja to rekao da je on bulaznio?

vreme postoji, i nije ga "stvorio" chovek, vec je razlika, u mikro(sub-atomskom), i makro svetu, shto se tiche postojanja vremena.Ali kakve veze ima, to je samo ljudska prevara, kako ti reche. Mora da je kako si ti rekao :d

Ovo stvarno jedva cekam da mi objasnis ;)

Definisi mi vreme (na bilo kom nivou) plz

Shvatas li sada moju "poentu" kada ti naslazem sve tvoje cinjenice i "hype-ove" ovde na gomili ;)

Pises kao da si ti licno poceo da pravis "time machine" :rolleyes:

I za razliku od starca ne linkujes/dokazujes nista i "uvaljujes": "Necu da ti serviram na tacni ;) to se valjda podrazumeva da se zna!? Vremenska masina, stringovi, maje i sirijus, tunelovanje? Ih bre ivke nemoj da si glup" :rolleyes:

A to itekako jeste demagogija ;)

I btw smajlije sam brisao da ne bih morao da delim post na 5 delova ;)

Mislis li ti stvarno da cemo jednog dana u buducnosti putovati warp 8 brzinama i teleportovati ljude? (ozbiljno te pitam btw)

Koliko god da je nauka napredovala na "sub-atomskom" i svim ostalim nivoima jednostavno ima stvari koje su nam prosto nedostizne ;)

I to ne tvrdim/pricam ja vec velika vecina samih naucnika ;)

Nismo "bogovi" skapiraj to ;)

Inace samo dokazujes moju "teoriju" o egu "modernog coveka" koji je ubedjen da ce tehnoloskim napretkom doci do "glavnih odgovora" na "glavna pitanja" (koja je btw sam i smislio)

p.s. Objasni mi jos jednom plz sta je to SF nisam dobro razumeo :d

Poslednja izmena:

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom 9850 BE + modded Intel stock cooler
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Bernstein audio module (uz plochu)
Case:
Blueberry Igoritza edition
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Logitech UltraX Premium + Logitech RX1000
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
home made astal, mnogo gotivan
ivke, u raspravi je jadno brda da komentarishesh da li je neko average forum geek, ili je nauchnik, sobzirom da si onda i ti po toj karakteristici average forum geek.

shto se tiche ostvarivosti brzine vece od svetlosti - uopshte nije toliko neverovatno dostici to u buducnosti, kolko ti mislish.

prochitaj ako nadjesh, ja sam u vojsci uzeo od ortaka - The Ten Assumptions of Science - Glenn Borchardt, bila je prevedena - lik zapravo smatra, sa chime su se i vecina slozili - da je ostvarivo, teorijski, u nekoj blizoj buducnosti, ali su drugi problemi prisutni (nedostatak odredjenih materijala, par nedokazanih matematichkih teorija i slichno)

teleport je, po mishljenju mog profesora iz fizike iz srednje shkole - nemoguce izvesti. ni u teoriji. a ja tom choveku recimo da verujem.

nije gigafan skoro nishta u pravu, jer si ga ti svojim drskim i bezobraznim ponashanjem naterao da lupa, ali nisi ni ti u pravu, evo ti analogija:

da si, SAMO 100 godina u rikverc rekao nekom najvecem nauchniku (tesla se ne rachuna) , da li je ostvarivo da lete rakete na mesec, da leti avion 4 ipo maha, da ce ljudi da prichaju u parche metala i plastike sa drugim ljudima na kraj sveta, da si pokushao makar priblizno da mu objasnish pojam informatike, i interneta - gledao bi te belo, ne bi ni pokushao da shvati i oterao bi te u tri lepe.

mana teorijskog teleporta: jedini nachin da se neshto teleportuje zapravo nije samo teleportovanje, vec da se to neshto "provuche" kroz crvlje rupe/drugu dimenziju/hajperspejs i slichno.

crvlje rupe nisu dokazane, a i kada bi postojale trebao bi ti nachin da "harvestujesh" negativnu energiju (koja pritom nije ni dokazana da postoji niti se zna shta je), da sa njom potkocish pozitivnu gravitacionu energiju crvlje rupe, i da prodjesh kroz zakrivljeno prostorno polje. ne samo da je neostvarivo, nego je i suludo razmishljati o primeni takvog projekta na mikro lokacijama.

druge dimenizje - mozda, nekad. sad moze samo da se lupa, i to bukvalno da lupaju najveci umovi na svetu .. hajperspejs mu dodje na isto.

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
ivke, u raspravi je jadno brda da komentarishesh da li je neko average forum geek, ili je nauchnik, sobzirom da si onda i ti po toj karakteristici average forum geek.

shto se tiche ostvarivosti brzine vece od svetlosti - uopshte nije toliko neverovatno dostici to u buducnosti, kolko ti mislish.

prochitaj ako nadjesh, ja sam u vojsci uzeo od ortaka - The Ten Assumptions of Science - Glenn Borchardt, bila je prevedena - lik zapravo smatra, sa chime su se i vecina slozili - da je ostvarivo, teorijski, u nekoj blizoj buducnosti, ali su drugi problemi prisutni (nedostatak odredjenih materijala, par nedokazanih matematichkih teorija i slichno)

teleport je, po mishljenju mog profesora iz fizike iz srednje shkole - nemoguce izvesti. ni u teoriji. a ja tom choveku recimo da verujem.

nije gigafan skoro nishta u pravu, jer si ga ti svojim drskim i bezobraznim ponashanjem naterao da lupa, ali nisi ni ti u pravu, evo ti analogija:

da si, SAMO 100 godina u rikverc rekao nekom najvecem nauchniku (tesla se ne rachuna) , da li je ostvarivo da lete rakete na mesec, da leti avion 4 ipo maha, da ce ljudi da prichaju u parche metala i plastike sa drugim ljudima na kraj sveta, da si pokushao makar priblizno da mu objasnish pojam informatike, i interneta - gledao bi te belo, ne bi ni pokushao da shvati i oterao bi te u tri lepe.

mana teorijskog teleporta: jedini nachin da se neshto teleportuje zapravo nije samo teleportovanje, vec da se to neshto "provuche" kroz crvlje rupe/drugu dimenziju/hajperspejs i slichno.

crvlje rupe nisu dokazane, a i kada bi postojale trebao bi ti nachin da "harvestujesh" negativnu energiju (koja pritom nije ni dokazana da postoji niti se zna shta je), da sa njom potkocish pozitivnu gravitacionu energiju crvlje rupe, i da prodjesh kroz zakrivljeno prostorno polje. ne samo da je neostvarivo, nego je i suludo razmishljati o primeni takvog projekta na mikro lokacijama.

druge dimenizje - mozda, nekad. sad moze samo da se lupa, i to bukvalno da lupaju najveci umovi na svetu .. hajperspejs mu dodje na isto.
Izvinjavam se gigafan-u ako ga je "kategorizacija" uvredila ;)
Meni nije cilj nikoga da vredjam inace ;)
"Ostrije" pisanje ne govori da sam sigurno neka tamo "iskompleksirana zlica" zar ne? ;)
A naucnik sigurno nije, to mi je jasno 1000%

Citao sam i gledao stvarno svasta (da ponovim jos jednom da sam "doc freak" a i knjiga mi nije bas "passe" i "old school")
Evo pogledao sam danas i "Crossovers from another dimension" koji je starac postovao :cool:
Jako "prizemniji" i zanimljiviji od Phil-ovih "epskih prica" npr. ali ja licno i dalje ne mogu da izaberem "stranu" oko "crop circles" teme jer nista opipljivo ni u ovom doc-u nije pokazano sem mozda "cuvenog" filmica (za koji se inace odavno zna da je fake ;) ma sta oni svi pricali u doc-u)

Oko "pre 100 godina teme" se naravno slazem ali opet si pomenuo zanimljivu stvar a to je: "tesla se ne racuna" ;)

Istom takvom "analogijom" se mozi doci i do pretpostavke da je bilo moguce pre xxxx godina imati dobre (da ne kazem vanserijske svojevremeno) astronome i arhitekte npr. (zasto ne reci i umetnike koji su eto crtali nama iz danasnjeg ugla "futuristicke" i "cudne" crteze iako i sami te "cudne" i "futuristicke" "oblike" zamisljamo na nacin koji nam je manje/vise nametnut od strane knjiga, umetnika, "futurista", filmske masinerije, itd...)

Jednostavno mi je "ancient aliens" "trip" nerealan (iako uglavnom ima veoma dobar "scenario") i mnogo podseca na "mozda jeste/mozda nije" fazon koji se moze primeniti na bilo sta

Ko smo mi? Zasto smo tu? Da li smo ovde? Ima li nekog uzvisenog bica koje nas nadgleda? Da li smo mozda u nekom "matrix-u"? Da li smo sami u svemiru? Da li druga bica iz svemira znaju za nas? Da li nas posmatraju? Zasto prave krugove u zitu? Zasto se ne pojave javno i "rese stvar"? Mozes sa tim do sutra jbg

Misljenja sam da jednostavno ne mozemo znati sve (ma koliko jos napredovali/evoluirali)

Ni sve pojave na zemlji + sve zivotinjske vrste npr. nismo jos objasnili/pronasli ;)
Ali je vecini prica o alien-ima i yeti-ju ipak zanimljivija (lakse ce poverovati u "hype") od "naucno/cinjenicnog objasnjenja" npr.

Kad' na sve to dodas danasnju (i onu malo stariju) pop "kulturu" dobijes "loodilo sastavljeno od 1000 drugih loodila na jednom mestu" :D

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Polako (i sigurno) "upadas" pod starcev "profil" ("geek based believer" koji se lozi i verovatno ima 100+ dvd-ova kolekciju star trek-a uz neizostavni x-files :))
Isti ste ;) sta god ti ovde piskarao
Imam i ja kompletnu kolekciju Star Treka, pa nisam "geek believer " :rotf:

Crop circles su obicno crap circles i to je svakome jasno da je vrlo lako napraviti za sat vremena. Bilo u myth busters-u.

Medjutim, ne mozes da porices stvari za koje nemas dokaz da ne postoje, kao i sto ne mozes da tvrdis nesto na osnovu klimavih dokaza.

Kad se to sve uzme u obzir, cela ova rasprava deluje malo smesno. S' jedne strane je ekipa koja je fascinirana krugovima u kukuruzu i kojekakvim mutnim video snimcima UFO-a, a s' druge strane si ti, koji odbacuje svaku mogucnost da je moguce bilo za sta nemamo cvrst dokaz.

Kad smo vec kod "beam me up Scotty", mogu da kazem da pored svega na kraju je ispalo da u tom istom Star Treku ima dosta istine. Ta serija je nastala tokom sezdesetih godina i na neki nacin je moderna verzija Zil Vernovska vizija.
Prvo, komunikatori - danas mobilni telefon, impulsni pogon - danas ionska propulzija, fazorska puska - danas postoji cesticno oruzje koje se slicno zove.
Ima tu jos dosta izuma koji zaista postoje, a mnoge od tih izuma je inspirisale bas ta kako ti kazes "geekovska" SF industrija. ;)

Top 10 real life Star Trek products

Jednostavno mi je "ancient aliens" "trip" nerealan (iako uglavnom ima veoma dobar "scenario") i mnogo podseca na "mozda jeste/mozda nije" fazon koji se moze primeniti na bilo sta
Upravo to, ali danas u informatickoj eri, u vreme kada ni svemir vise nije nedostupan, aktuelna praznoverja se prepoznaju u susretima sa vanzemaljcima, otmicama i ko zna cemu jos, sto je u 1000% slucajeva budalastina i verovatno za pojave koje je mozda neko i vide, postoje neka druga, naucno ispravna objasnjenja. Medjutim, danas su aktuelni vanzemaljci, a pre su bili aktuelni andjeli i demoni i kojekakva mitoloska bica. Neko moze da smatra da je verovanje u bogove plod nekakve posete vanzemaljaca u anticka vremena, ali za to opet ne postoje cvrsti dokazi i ne mogu verovati u tako nesto na osnovu stvari koje su ljudi stvorili, a u stanju su da stvore bilo sta. ;)

Ko smo mi? Zasto smo tu? Da li smo ovde? Ima li nekog uzvisenog bica koje nas nadgleda? Da li smo mozda u nekom "matrix-u"? Da li smo sami u svemiru? Da li druga bica iz svemira znaju za nas? Da li nas posmatraju? Zasto prave krugove u zitu? Zasto se ne pojave javno i "rese stvar"? Mozes sa tim do sutra jbg
Ako postoje, a sigurno postoje i ako su nam dolazili u posetu, pitanje je koliko mozemo da budemo svesni toga. Nas nivo tehnologije, percepcije i inteligencije verovatno nije u stanju da se nosi sa tim, bar ne za sada. Postavi se u ulogu buba svabe. Da li je buba svaba svesna da je ti gledas ? Sigurno ne.

Misljenja sam da jednostavno ne mozemo znati sve (ma koliko jos napredovali/evoluirali)
Zato trebamo i da ponekad pustimo masti na volju. To ponekad donosi proboj i nove ideje.

Ovde covek lepo kaze na kom smo mi nivou i kako ce se sve razvijati. Michio Kaku sigurno nije geek believer:

Evo sta kaze za teleport, za koji je Igoritza "objasnio" teoriju:

Ne zaboravite da je pre samo 40-tak godina prenet prvi bajt podataka sa jedne lokacije na drugu. Danas komuniciramo preko Interneta. Sve ima svoj razvoj i bice fascinantnih stvari.

Poslednja izmena:

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Imam i ja kompletnu kolekciju Star Treka, pa nisam "geek believer " :rotf:

Crop circles su obicno crap circles i to je svakome jasno da je vrlo lako napraviti za sat vremena. Bilo u myth busters-u.

Medjutim, ne mozes da porices stvari za koje nemas dokaz da ne postoje, kao i sto ne mozes da tvrdis nesto na osnovu klimavih dokaza.

Kad se to sve uzme u obzir, cela ova rasprava deluje malo smesno. S' jedne strane je ekipa koja je fascinirana krugovima u kukuruzu i kojekakvim mutnim video snimcima UFO-a, a s' druge strane si ti, koji odbacuje svaku mogucnost da je moguce bilo za sta nemamo cvrst dokaz.

Kad smo vec kod "beam me up Scotty", mogu da kazem da pored svega na kraju je ispalo da u tom istom Star Treku ima dosta istine. Ta serija je nastala tokom sezdesetih godina i na neki nacin je moderna verzija Zil Vernovska vizija.
Prvo, komunikatori - danas mobilni telefon, impulsni pogon - danas ionska propulzija, fazorska puska - danas postoji cesticno oruzje koje se slicno zove.
Ima tu jos dosta izuma koji zaista postoje, a mnoge od tih izuma je inspirisale bas ta kako ti kazes "geekovska" SF industrija. ;)

Top 10 real life Star Trek products
Dosta takvih primera "vizionarstva" je bilo i pre star trek-a ;)
Ne poricem ja vizionarstvo u umetnosti i nauci uopste. Cak sta vise mislim da (uglavnom) sve "dobro" sto znamo i imamo danas dugujemo malom broju upornih vizionara koji su bili van svog vremena

Ipak mi je takav "scenario" logicniji od "ancient aliens" price ;)

Volim dokaze jbg to je samo moj licni stav/vidjenje datih "stvari"

p.s. I kad' OC-ujes pokazujes dokaz ili budes Baltazar :d zar ne?

Upravo to, ali danas u informatickoj eri, u vreme kada ni svemir vise nije nedostupan, aktuelna praznoverja se prepoznaju u susretima sa vanzemaljcima, otmicama i ko zna cemu jos, sto je u 1000% slucajeva budalastina i verovatno za pojave koje je mozda neko i vide, postoje neka druga, naucno ispravna objasnjenja. Medjutim, danas su aktuelni vanzemaljci, a pre su bili aktuelni andjeli i demoni i kojekakva mitoloska bica. Neko moze da smatra da je verovanje u bogove plod nekakve posete vanzemaljaca u anticka vremena, ali za to opet ne postoje cvrsti dokazi i ne mogu verovati u tako nesto na osnovu stvari koje su ljudi stvorili, a u stanju su da stvore bilo sta. ;)
Apsolutno ;)

Ako postoje, a sigurno postoje i ako su nam dolazili u posetu, pitanje je koliko mozemo da budemo svesni toga. Nas nivo tehnologije, percepcije i inteligencije verovatno nije u stanju da se nosi sa tim, bar ne za sada. Postavi se u ulogu buba svabe. Da li je buba svaba svesna da je ti gledas ? Sigurno ne.
Velika verovatnoca ("prosta" matematicka) je da postoje ali sasvim suprotna i da smo se ikada sreli ;) a jos manja da su oni tehnoloski/mentalno/sta god na mnogo vecem nivou od nas ;)

Buba svaba oseca tvoje prisustvo to je sigurno a da li zna/razume da je ti gledas tesko da cemo ikada saznati

Zato trebamo i da ponekad pustimo masti na volju. To ponekad donosi proboj i nove ideje.
Slazem se

I bolje da mastu koristimo za to nego da "mastamo" o tome da li nas je pravio lik sa bradom ili "gray ones" ;)

Ovde covek lepo kaze na kom smo mi nivou i kako ce se sve razvijati. Michio Kaku sigurno nije geek believer:
Nije ;) ali je mnogo "celebrity" za moj ukus

Ne zaboravite da je pre samo 40-tak godina prenet prvi bajt podataka sa jedne lokacije na drugu. Danas komuniciramo preko Interneta. Sve ima svoj razvoj i bice fascinantnih stvari.
Slazem se i tipujem na nano tehnologiju npr. ;)

Nikako na paralelne univerzume i put kroz vreme

Poslednja izmena:

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Dosta takvih primera "vizionarstva" je bilo i pre star trek-a ;)
Zato i kazem da je Zil Vernovski. Uvek je bilo vizionarstva.

p.s. I kad' OC-ujes pokazujes dokaz ili budes Baltazar :d zar ne?
Naravno, ali isto tako mogu da kazem - Mislim da ce se Bulldozer klokovati na 4.7 GHz na vazduhu sto ne znaci da ce se klokovati ili da sam ga ja klokovao. ;)

Velika verovatnoca ("prosta" matematicka) je da postoje ali sasvim suprotna i da smo se ikada sreli ;) a jos manja da su oni tehnoloski/mentalno/sta god na mnogo vecem nivou od nas ;)
Pre bih rekao da je slozena verovatnoca, al' ajd da ne ulazimo i u tu diskusiju. ;) Mogu da ti dam i formulu za proracun broja civilizacija u nasoj galaksiji ako te interesuje.

Sto se tice nivoa, gospodin Micio Kako lepo kaze da smo mi negde na prelazu izmedju civilizacije nivoa 0 ka nivou 1.

Buba svaba oseca tvoje prisustvo to je sigurno a da li zna/razume da je ti gledas tesko da cemo ikada saznati
Na srecu, nasa nauka je dovoljno napredna da ima dokaz da buba svaba ne zna, nego samo oseca instinktivno opasnost od tvoje noge. :rotf:

I bolje da mastu koristimo za to nego da "mastamo" o tome da li nas je pravio lik sa bradom ili "gray ones" ;)
Nivo imaginacije je individualan i zavisi od coveka do coveka i od njegove sirine pogleda na svet oko sebe. Neko zamislja lika sa bradom, a neko opet ima neku drugu ideju.

Nije ;) ali je mnogo "celebrity" za moj ukus
Taj "celebrity" kako ti kazes, je jedan od najpoznatijih fizicara danasnjice na najjacim univerzitetima sveta. To sto njegova prica nije suvoparna i sto se to tvom ukusu ne svidja, to je vec tvoj problem, ali cinjenica je da je njegova rec kompetentnija od velike vecine drugih.

Slazem se i tipujem na nano tehnologiju npr. ;)
Nanotehnologija je vec dostupna, na nasem prelasku izmedju nultog i prvog nivoa civilizacije. ;)

Nikako na paralelne univerzume i put kroz vreme
Na to ce doci red u nekoj buducnosti. Slazem se da nam je za sada ipak mnogo bliza nanotehnologija od warp teorije.

Poslednja izmena:

GIGAFAN

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.06.2009.
Poruka
40
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija

HEHE:d Nisam skoro nishta lupio da si ti ziv i zdrav :D a teleportacija je ponavljam OSTVARENA :D

Tunelovanje se odnosilo na tunelovanje elektrona, u didodama ;-)) Samo reshenje te "sitnice" je izazvalo vrlo veliko komeshanje u nauchnom svetu :D

crvotochine- su predvidjene kao velika mogucnost, ali postoji niz problema, i neodgovorenih pitanja u vezi toga......................

antigravitacija je teoretski moguca, ali niko nema predstavu kako to izvesti, jer nemaju josh ideju ni kako da bar delimichno izmanipulishu gravitacijom :)

Teorija stringova je gotovo sasvim prihvacena, i kako dalje napreduje nauka, sve vishe biva dokazana, ali se uvidja, i to koliko nije komletna :)

Brze od svetlosti je utvrdjeno u eksperimentu, za stojece talase (za ovo mi je trebalo dosta da iskopam svojevremeno :S )

A u jednom eksperimentu su izveli usporavanje svetlosti do brzine od nekog kilometra na chas(2,4km,h) skoro sasvim zaustavivshi :)
Nemoguce? Prochachkajte malo po netu.

I prema vishe izvedenih eksperimenata je utvrdjeno(ali nisu bash zeljni da uzmu to kao gotovo, iz same nashe percepcije, i prethodnih iskustava, razume se i zashto) da vreme ne postoji, na sub-atomskom nivou :) Vazece teorije trenutno, ali se uzima sa rezervom, zbog vec navedenih stojecih talasa, za koje je utvrdjeno da su bili i do 15 puta brzi :)

Mislim da ce mnogi da se nasmeju ovde :d ali secam se eksperimenta, koji bio objavljen u Politikinom Zabavniku :D (da bash u njemu :D )
Chovek je "ohladio" neutrone (kretali su se brzinom od 1000km/h(izvinjavam se ako sam omashio velichine)) i pustio ih da padaju kao loptice(koliko je to moguce) .
Da li neko od vas zna shta je dobio kao rezultat ?
Sukob je bio oko toga da li ce se odbijati kao loptice u makro svetu, ili ce da se odbijaju po kvantnim predvidjanjima.

A shto se tiche vizionarstva :) da li se neko seca kako su se otponashali SANU(nisam siguran da su se tako tada zvali) prema vec pomenutom Tesli, i shta su mu rekli ? :)
ivke ti si me je podsetio na BASH to :) a i to shta god da ti je neko rekao "lepio" si konstantno ISTE odgovore, itd. na isti nachin na koji se vecina u ovoj zemlji odnosi prema bilo kome ko razmishlja drugachije u tom pogledu.I to na isti bezobrazan nachin.A video sam po tvojim odgovorima, kako stojish sa bar okvirnim znanjem o nekim stvarima.

U srednjoj sam ishao na tamichenje iz astrnomije.Nisam se neshto proslavio, ali moje interesovanje, i pracenje dostignuca, u pogledu astrnomije, i astrofizike, nije prestalo.
I stvarno su me nasmejali neki odgovori koje si postavljao kao osporavanja :rotf:

S.T.A.R.A.C.

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.07.2009.
Poruka
289
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus P5Q Pro P45
RAM:
Geil DDR2 / 2x1GB / CL4
VGA & cooler:
Display:
Asus 22" VW220T
HDD:
Case:
Sharkoon Rebel 9
PSU:
Corsair HX620W
Optical drives:
Myth Busters :)

Ovo je najveca formacija koja se do sada pojavila. Precnik je oko 450 metara, a sadrzi preko 400 krugova.
Da bi ovo napravio za 4 sata, nocu, nebi smio potrositi vise od 1 minute samo na formiranje najvecih krugova, bez ravnanja.

Chabex

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.04.2009.
Poruka
653
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II X4 980 4GHz NB2600 - Thermalright HR2 Macho
Motherboard:
ASUS M5A97 Pro
RAM:
GSkill Ripjaws GBRL 2x4GB 1600 CL9@CL8
VGA & cooler:
Sapphire 380X Nitro
Display:
Samsung S2350/Panasonic plazma 42S30
HDD:
Samsung F3 1TB, WD Green 1TB, Seagate 250GB
Sound:
Audigy 2 / Musical Fidelity A1 / B&W DM602
Case:
CM 590
PSU:
OCZ ModXstream 600W
Optical drives:
Pioneer 215DBK
Mice & keyboard:
A4tech X-7 ,a tastatura najjeftinija za lupanje kad se iznerviram ;o))
Internet:
ADSL
OS & Browser:
win7 64
Other:
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Da, mislim da je ipak preterano reći za neke od tih oblika da su ih ljudi odradili bez problema jer kao to je dokazano. Pogledao sam onaj link na YT što je Nat Geo pravio u vezi tih krugova, i dosta je poučno :D, vidi se da su ljudi veoma vešti i da svašta mogu odraditi što na prvi pogled ne bih ni pomislio. ALI da li su baš svaki "circle" ljudi pravili, kao ovaj gigantski? Hmm, ne znam. Možda su se toliko izvežbali da sada svašta mogu :rolleyes:

ivke76

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
190
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ima dosta "Michio Kaku like" likova danas (hvala bogu btw bilo bi lose da je samo jedan)
Nikako ne osporavam njegovo znanje/strucnost ali mi se ne svidja njegova preeksponiranost u medijima ;)
To je sve ;)

Te "glupave" bube ce biti tu (i bile su) i kada nas vise ne bude ;)
Zaboravljas izgleda da su insekti inace vrlo "zahebana" i uglavnom prilicno "organizovana" vrsta (pcele i mravi npr. "to name a few" ;))
Nije to sve bas tako jednostavno ;) pogotovo ako se uzme u obzir velicina "mozdane mase" kod datih zivotinjica ;)

Nadam se samo da ce nano tehnologiju "moderni" covek uspeti da iskoristi na pravi nacin (a "surovi" primeri iz proslosti ne ulivaju bas neko poverenje)

A shto se tiche vizionarstva :) da li se neko seca kako su se otponashali SANU(nisam siguran da su se tako tada zvali) prema vec pomenutom Tesli, i shta su mu rekli ? :)
ivke ti si me je podsetio na BASH to :) a i to shta god da ti je neko rekao "lepio" si konstantno ISTE odgovore, itd. na isti nachin na koji se vecina u ovoj zemlji odnosi prema bilo kome ko razmishlja drugachije u tom pogledu.I to na isti bezobrazan nachin.A video sam po tvojim odgovorima, kako stojish sa bar okvirnim znanjem o nekim stvarima.
A kako da odgovorim coveku koji odmah napise: "intelektualci" ja da vam "objasnim"!?
Napricas sve i svasta i kazes: "zasmejavas me", "nadji na netu", "necu da ti serviram na tacni"!?
To nije bezobrazno/podrugljiv nacin?

Sa znanjem stojim vrlo dobro s' obzirom da mi fizika nikako nije "struka" ;) i bas kao i ti pratim/interesujem se/ gledam/slusam sve sto stignem ;)
Ali uvek imam i dozu rezerve (naravno :d) pogotovo prema bombasticno najavljeno/objavljenim stvarima na net-u npr. ;) (politikin zabavnik bolje da ne pominjem da me opet ne skapiras lose ;))
I nikako necu odmah poskociti sa stolice kada vidim nesto tako "veliko" i prihvatim ga kao novi zakon gravitacije ;)

Izvinio sam se i mislim da je to bar s' moje strane ok

@starac
Slazem se da neki "krugovi u zitu" izgledaju "WOW" ali kako objasnjavas CINJENICU ;) da ja manje vise "sav hype" poceo od "primitivnijih" oblika 70-ih pa se danas doslo do slike koju si postovao?
Zezaju se alien-i/uce geometriju, sta li je? :rolleyes:

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
13 strana sam preskochio chitajucji i dolazim do ove fotke krugova i moram recji da deluju impresivno !

Ko god da je to uradio iscimao se i koliko god shteta za zhito i potencijalnu dobit od istog, meni je ovo chist ART !

poz

drfedja

CPU Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.084
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
CPU & cooler:
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Myth Busters :)

Ovo je najveca formacija koja se do sada pojavila. Precnik je oko 450 metara, a sadrzi preko 400 krugova.
Da bi ovo napravio za 4 sata, nocu, nebi smio potrositi vise od 1 minute samo na formiranje najvecih krugova, bez ravnanja.

Recimo da to sigurno nije radio jedan covek i recimo da su vesti u tome sto rade. To je mnogo veca verovatnoca nego da su dosli "little green" pa napravili krugove. ;) Napraviti krugove u zitu nije nista specijalno. Obicni ljudi su pravili i vece stvari, ne vidim zasto ne bi mogli i ovo.

Sto Oki kaze, u pitanju je cista umetnost. ;) To ipak nema mnogo veze sa vanzemaljcima. :d

Vrh