Grodos
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 31.07.2010.
- Poruka
- 3.197
- Rezultat reagovanja
- 436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Hvala, probaću. I do sada sam išao da "pogađam" mišić. Evo npr. dizanje na prstima sa 20kg tegom mi zapali listove. Ponavljam do trenutka da se uopšte ne mogu dići ali nekako ne primaju masu nikako. Probaću da izbacim sve ostalo, možda je i do umora+genetika pa ne raste...Moj ti je savet da ako mozes i umes da probas nekako na osecaj da treniras. Tu mislim na odabir vezbi i koliko cega. Ides da postignes napumpanost u tom misicu koji treniras, sto bolju, cim napumpanost splasnjava to je to batalis dalje tu vezbu. Ako sledecu vezbu ne osecas, menjas je ili gotov trening u zavinosti sta si sve radio prethodno. Noge moj savet je onako kako sam ti rekao, vise nije bolje, ako uspes da uradis 3-4 radne serije od 15tak ponavljanja na press-i ali sa kilazom gde ce to biti vrlo zahtevno videces da je to teze od 4 razlicite vezbe i zabusavanja, i daleko je produktivnije. Nista ne ubacuj osim toga dodatno, nego polomi nogu na te 3-4 serije posteno i cao do sledeceg puta. Sto se ostalih partija tice, slican savet, imaj dobar odabir vezbi, znaci one koje najbolje osetis da stvaraju napumpanost i konekciju s misicem. Vezbe koje ti to ne stvaraju probas da "naucis" i razvijes to, a ako ne ide batalis ih skroz. I takodje ne previse serija. Merenje odmora, ponavljanja ovo, ono i slicne varijacije su iskreno da ti kazem glupost. Odmor koliko ti treba da imas snage za sledecu seriju. Ako radis superserije nema odmora, ako radis zahtevniju seriju odmaras normalno. Ja odmaram uvek min. minut, a uglavnom minut do dva, zavisi koja partija i koja vezba. Na press-i odmaram od min. 2min. pa sve do 3min. Ali to sam ja, ja ne mogu kratke pauze, nemam dovoljno snage za dalje ako odmaram 30 sec i slicno. Jesam li probao i kratke odmore? Naravno da jesam i jel sam dobio neki napredak od toga, "sokirao misic" i to? Ma de sam samo nemam uopste ni priblizno snage za dalje ...
Ono sto ubacim mozda nekad je da supersetujem nesto, tipa bench pa odmah na pec deck i to mi je kao 1 serija. Ili radim za biceps 3x superseriju koja se sastoji od 10-12 ponavljanja sa ravnom sipkom pa odmah na kabl gde sa onom manjom ravnom sipkom radim 10 ponavljanja cuceci sa kolena pa jos 10 gde vucem na celo i zavrsavam sa trecom vezbom koja je neizmenicni pregib sa bucicama, i tu naravno uzmem 6-8kg i to ispumpam koliko mogu. To je ako treniram tako, a ako radim regularno seriju pa odmor onda meni kao sto rekoh treba 1-2min. i nema sta da se varira, svakome treba odredjeno i toga se drzis generalno.
A ponavljanja mozes ti svaki treninga da odradis seriju ili dve sa nizim i isto toliko sa visim, ili jedna vezba niza a druga veca ponavljanja. Idi na ono sto stvara najbolji osecaj - to juri