Diabolique
PCAXE OC team
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 2.705
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
U jbt šta sve čovek može da pročita.
Slažem se da je dečko koji vozi Audi napravio grešku koju je nemoguće popraviti. Za to postoje sankcije i samo treba postupati po zakonu. Presuđivanje na licu mesta je sve, samo ne civilizovano rešavanje problema. Zašto je on tom brzinom vozio, verovatno nikada nećemo saznati, ali verujem da mu nije bila namera da ubije tri osobe.
Pokušaću da sagledam situaciju iz mog ugla. Meni dve bliske osobe imaju alergiju na pčele. Jedna od njih je jako problematična pa joj je lekar prepisao adrenalin. Kako je u ovom slučaju potrebno stići do lekara za najviše 10 minuta, verujem da bih vozio ne 160, već 260km/h, ako je potrebno.
Sve dok budemo imali hijerarhiju nedodirljivih i one koji misle da su nedodirljivi imaćemo i ovakve situacije.
Po meni naveću odgovornost ima upravo sudija koji je podmićivanjem ili prijateljskom vezom doveo do toga da bezosećajni vozač i dalje ima dozvolu.
Slažem se da je dečko koji vozi Audi napravio grešku koju je nemoguće popraviti. Za to postoje sankcije i samo treba postupati po zakonu. Presuđivanje na licu mesta je sve, samo ne civilizovano rešavanje problema. Zašto je on tom brzinom vozio, verovatno nikada nećemo saznati, ali verujem da mu nije bila namera da ubije tri osobe.
Pokušaću da sagledam situaciju iz mog ugla. Meni dve bliske osobe imaju alergiju na pčele. Jedna od njih je jako problematična pa joj je lekar prepisao adrenalin. Kako je u ovom slučaju potrebno stići do lekara za najviše 10 minuta, verujem da bih vozio ne 160, već 260km/h, ako je potrebno.
Da je sud radio svoj posao, verovatno do ovoga ne bi ni došlo. Ako je istina to što piše da mu ovo nije put da divlja pijan, a da su mu pisali prijave, prvo koga bi osudio za primer je sudija koji ga za prethodne slučajeve nije kaznio. Ako bi tog sudiju proglasili za saučesnika i dali mu 5-10god. verujem da bi se za par godina sudstvo vratilo u normalu i ne bi imali u ovoj količini bahate vozače. Sve što je potrebno je da sudije budu svesne da mogu da odgovaraju za to što nisu sankcionisali neku budalu.Sudovi ne mogu da spreče ovakve događaje, ali kultura u saobraćaju može.
Sve dok budemo imali hijerarhiju nedodirljivih i one koji misle da su nedodirljivi imaćemo i ovakve situacije.
Po meni naveću odgovornost ima upravo sudija koji je podmićivanjem ili prijateljskom vezom doveo do toga da bezosećajni vozač i dalje ima dozvolu.