Hahahahahahahahaha..... Mislim da nije kompatibilna sa tim socketom...Turi ti svoju u socket pa nam javi kako te rade elektro-shokovi.
Dal uopste smeju da izbace Haswell Celeron. Taj CPU bi bio dovoljan za potrebe 90% ljudi, ko ce im kupi jace
Jeste, ima i toga. Ali ono preko cega ja ne mogu da predjem je da nas teraju da platimo nesto sto necemo.Drugari, pa ne razvijaju oni samo iGPU zbog igara, isti ima itekako primene u programima za industrijski dizajn. Intel ulaže dosta u optimizaciju (čitaj: plaća firmama koje razvijaju sw). Za te svrhe razvijanje iGPU-a ima itekako smisla.
Nije 1000% vec 7500% posto brza. Kada je predstavio Haswell Intel se hvalio da je njihova nova grafika 75 puta brza od integrisane grafike iz 2006. Posebno obrati paznju na tekst na grafikonima na sajtu pcper.com tipa Incredible Desktop Graphics Performance, Amazing Graphics Performance i slicno pa ce ti biti jasno sta je njima prioritet pri razvoju cipa.Ma CPU na stranu, sto se mene tice i ne moraju da izbacuju nista brze. Nego sto ce da smaraju sa svojom fantasticnom grafikom i pomakom od 1000%. A kao sto i ti lepo rece, ko jos kupuje njihove procesore da bi se igrao na integrusi.
Najgore od svega je sto iGPU nabija dodatnu cenu i moras da ga platis hteo ne hteo.
+1I onda prave prezentaciju
a pustaju video fajl dok onaj monkey se folira da vozi
LGA2011 4820K ima zato quad channell memorijski kontroler i 10 MB L3 keša i bazni klok 3.7 GHz, a turbo 3.9 i deklarisan je na 130W u poređenju sa 3770K koji ima 77W, 8MB L3, 3.5 GHz bazni klok odnosno 3.9 GHz turbo.Koji je teska prevara jer nosi oznaku i7-4820K koja pocinje sa 4 a baziran je na starijoj Ivy Bridge a ne Haswell arhitekturi. U igrama i mnogim programima je sporiji od i7 4770 a trosi vise struje i skuplji je iako nema integrisani GPU.