Pa, uflešuj ga, onako iz entertainment purposes. :vozim:Cisto sumnjam da ce se ponoviti dani slave 6950/70 kartica.
Mada imam BIOS od 290X
Sent from my LT28h
+1Test je super, ali je jedina zamerka da ovu kartu (kao ni titana) nema smisla testirati u fullHD ( i manjim) rezolucijama, posto nije za to ni zamisljena. Mislim da bi se mnogo bolje videle performanse na UHD ili makar 1440p rezolucijama.
Da ne pominjem da onaj koji ovo bude kupovao (a pogotovo titana) verovatno ima najmanje tih 1440p monitor
heheh nije to R9 290X nego R9 290.U emmi-ju stigla sapphire 290x i to po veoma niskoj ceni
http://www.emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-amd-radeon-r9-290-sapphire-4gb-gddr5.11.html?productId=37434
Pitanje je da li ostale komponente oko nje mogu da rade pored tih 95C godinama... Nista ne zelim da diskutujem, samo primecujem...Ja se izvinjavam, pogresio sam, sa telefona kucam, 68C je max sa 90% vent. My bad. To je skoro 5000rpm. Ali skroz nebitno, AMD je zvanicno objavio da GPU moze raditi na 95C godinama...
Sent from my LT28h
Ne mozemo mi da gledamo kroz tvoju " prizmu " kad je ona samo tvoja. Ovde nije bitna temp u prichi, bitno je da su napravili kartu koja je trn u oku konkurenciji sa cenom i perf., a ko kupuje ovakve karte taj ce ih i oladiti. Eno gledaj kako cene Nvidije padaju i na to fokusiraj " prizmu ". Uzmes kokice i gledas, kad se rat zavrsi a eto tebi karte po ok ceni.@gx, ja to već primjetio par postova iza pa me ljudi "ispljuvaše" iako se niko nije potrudio da sagleda stvari iz moje perspektive...
Ja jesam i objasnio sam ti da je tako podesen fan profil, i da to moze da se sredi, glavni problem je malo veca buka. Titan je recimo tu briljirao, zato je i dobio najvise nase priznanje.@gx, ja to već primjetio par postova iza pa me ljudi "ispljuvaše" iako se niko nije potrudio da sagleda stvari iz moje perspektive...
Slazem se, TITAN i R9 290X su za rezolucije 1440p ili 1600p cak ih amd i nvidia guraju kao karte za UHD.Titan ili 290x za jedan monitor full hd bacanje para realno.
(da da znam, ima dve igre koje su katastrofalno optimizovane kriza i metro na kojima nece da rade sa zakucanih 690 fps-a)