He he, neJel to hoces jedan modul da probas na 8GHz ?
AMD je resio sasvim solidno "Problem" odnosa performansi i cene. dovoljno ti je da pogledas fx8320 vs 3770k. Zabluda je da za razliku od 150€ mozes da ocekujes u realnim aplikacijama osetljivu prednost. Na kraju je sve pitanje namene i potrebe. Slazem se Intel drzi performance i cenovnu krunu pa kome potrebe zahtevaju nek izvoli. Neinformisanast nazalost i pored pcaxe vlada na brdovitom balkanu gdje se cesto svodi sve na crno i belo ili ti na grobare i delije . Spiizracunavanje posebno SA zastarelim alatkama IDE u korist Intelu tako da SE slazem ne vredi nicemukolko ja vidim, intel resenja odavno ima, a ovi se sad bore da ih stignu. Sad, nakon xy godina dominacije. Jer cena dobra? Nije. Jer proceosor brzi? Nije (diskutabilno) Dalije u svakodnevnim aplikacijama bolji intel ili amd = intel bolji. AMD ne zeli da ulaze u samog sebe. Osim kad su konzole u pitanju,
edit: ako imas intel i5, amd jos uvek pokusava da resi problem cena i perfromanse. Ako neko kaze da je reseno i da je FXxxxxx bolji, to je prosta neinformisanost i zabluda ljudi. Intel pravi najblje proceosore, SSD-e i td. AMD za 10 $ manje pokusava da bude konkurentan, Smesno. Al zaista, nakon svih godina, SMESNO! intel ce na tok ,osiji nego ikada jer amd nije u stanju da pogura ista. Price o arbitrarnim brojevima, spiizracunavanjima i td. ne vrede niccemu.
U single thread-u, da. Manje sekundi, bolji rezultat.jel jaci procesor daje bolji rezultat?
Pokreni ga kao Administrator
djelimicno pokazuje performance u iskljucivo singlethread rezimu daleko vise pokazuje performance SA zastarelim FPU instrukcijama. Jacinu procesora nemozes odrediti iskljucivo SA jednom alatkom. Superpi je u najmanju ruku los izbor za uporedjenje jer uopste ne iskoriscava resorse moderrnih procesora.Jedan offtopic za sekund. Kad smo vec kod SuperPi programa, koliko zaista znaci njegov rezultat, odnosno, jel jaci procesor daje bolji rezultat? Uporedjujem PII 965 sa rezultatima FX 6300 i sa ovog sajta FX8320 i nije mi jasno
Apsolutno ne. Core 2 Duo npr. brise patos u SPi sa FX8350, a da li je jaci, pa nije. Prvo SPi koristi x87 Stack FPU instrukcije koje su stare koliko i dinosaurusi. Drugo, algoritam koji koristi nije najefikasniji za racunanje Pi decimala, a trece SPi je single threadovan.Jedan offtopic za sekund. Kad smo vec kod SuperPi programa, koliko zaista znaci njegov rezultat, odnosno, jel jaci procesor daje bolji rezultat? Uporedjujem PII 965 sa rezultatima FX 6300 i sa ovog sajta FX8320 i nije mi jasno
Elem zanimljivo programce. Primetio sam da SPi na FX-u ne skalira sa frekvencijom, prakticno je isto vreme i na 4 i na 4.8 GHz, što je u najmanju ruku čudno. Kada se tweakuje sa ovim umest 19.5 sec izbacuje 16.2 sec na 4.7 GHz. Solidnih 20%.Evo još jedan
Koja instrukcija?
Tacno sa razlikom sto je AMD u doba Netbursta kidao Intel sa gotovo 1GHz manjim taktom na svim poljima a ne samo u superpi'u.SuperPi leži Intelu daleko više, jeste da u doba NetBursta, AMD je bio glavni baja što se SuperPi-a tiče
Tj, izgubio sam 3 sekunde. Zato što je u pitanju nova verzija 1.02B, koja je brža od prethodne.Dobio sam još oko 3s na 4M.