medium i very high podesavanja = dupe i oko. A ni test mapa vam nije ista. Sad, ne kazem da je kod njih sve u redu, ali ne znam sto ne bi bilo?! Crysis 3 je odavno dobio patch "za intela", ali tebe verovatno buni nizak framerate sa kartama u njihovom testu. (i meni je nizak, ja sam na low/med/high kombo igrao u preko 40fps, a u poslednje dve-tri misije na 60fps na mojoj masini.Crysis 3 rezultati su tezak bullshit, a i vecina ostalih. Zaista mi nije jasno kako neki testeri testiraju hardware, ali ovo bas nema previse veze s mozgom.
Crysis 3 sa HD6850 na 820/1100:
U pitanju je misija Safeties Off, a i u većini drugih misija je sličan framerate. Uzorak je 3 minuta igranja od početka misije uz uključen fraps. Odstupanje je +/- 2FPS, što je vrlo precizno.
Evo jos par skorova od mene:@ThePocetnik
Aj napisi par utisaka o FX6350, i gde ga nadje? Deluje kao pomak od 25-30% u odnosu na PII
Naravno da im je nizak FPS. Sa GTX680 bi morao da bude veći FPS, čak i u Very High. Sa patchom može samo da bude veći FPS, čak i na AMD-u. BTW, gde si pročitao kako je testirano i da li patch za Intel negativno utiče na FPS na AMD-u? Što se tiče test mapa, u većini slučajeva je FPS tu negde oko 45 u toj rezoluciji i podešavanjima. Dakle, razlika između 30 i 45 FPS je ipak velika. Ako misliš da partikli i kojekakva podešavanja guše procesor, mislim da se varaš.medium i very high podesavanja = dupe i oko. A ni test mapa vam nije ista. Sad, ne kazem da je kod njih sve u redu, ali ne znam sto ne bi bilo?! Crysis 3 je odavno dobio patch "za intela", ali tebe verovatno buni nizak framerate sa kartama u njihovom testu. (i meni je nizak, ja sam na low/med/high kombo igrao u preko 40fps, a u poslednje dve-tri misije na 60fps na mojoj masini.
A u BF3?Evo jos par skorova od mene:
7-Zip 9.20 955@3,8GHz - oko 11.600 KB/s (pakovanje)
7-Zip 9.20 6350@4,5GHz - oko 17.500 KB/s (pakovanje)
Ovo se primeti i u realnom radu, narocito kada se pakuju veci fajlovi.
Linx (no-AVX) 955@3,8 - oko 51 Gflops/s
Linx (AVX) 6350@4,5 - oko 72 Gflops/s
Brzina skeniranje Avast-om/MBAM-om je gotovo identicno kod oba modela, mada u mojem slucaju brzina skeniranja vise zavisi od brzine HDD-a/SSD-a nego CPU-a.
Cimi se da i redje CPU dize frekvenciju tj. kao da C'n'Q radi bolje posao. Dok se kod PII 955 sa 800MHz i na malo ozbiljniji task(HD reprodukcija ali preko GPU-a) podizao na 3,8GHz, u slicnim situacijama 6350 obicno idluje na 1,4GHz.
Probacu kako se ponasaju igre, dok igram i dok istovremeno snimam gameplay (uz MSI Afterbuner), ali to ce biti vise odokativna metoda, jer se otprilike secam koliko je FPS pada dok sam to radio na 955-ci, tako da te rezultate vise shvatite kao opservaciju nego kao najtacnije.Ovde smatram da ce 6350 da se bolje pokaze od overklokovane 955-ce, barem u igrama koje ja igram.
Za koji dan ce biti i test na sajtu, pa ce tu biti mnogo vise rezultata...
PA ne znam sta su okljucili u onom testu tamo, mozda teraju i 8xAA. Cudno mi je da im je nizak fps na obe karte i na svim procerosrima ako je samo very high i FXAA. Takodje mi deluje nemoguce da su im bas sve platforme s**bane na isti nacin (ipak tu ima bar dve platforme sa dve razlicite maticne, memroije, windowsa i td, ako me razumes).Naravno da im je nizak FPS. Sa GTX680 bi morao da bude veći FPS, čak i u Very High. Sa patchom može samo da bude veći FPS, čak i na AMD-u. BTW, gde si pročitao kako je testirano i da li patch za Intel negativno utiče na FPS na AMD-u? Što se tiče test mapa, u većini slučajeva je FPS tu negde oko 45 u toj rezoluciji i podešavanjima. Dakle, razlika između 30 i 45 FPS je ipak velika. Ako misliš da partikli i kojekakva podešavanja guše procesor, mislim da se varaš.
Na kraju krajeva, slažem se da je razlika između VH i Medium dupe i oko, ali i razlika između GTX 680 i HD 6850 je takođe dupe i oko. U dotičnoj rezoluciji u kojoj sam testirao se oseti razlika između različitih procesora.
Evo posle skoro 2 meseca sam ponovo upalio BF3, da bi video da li radi bolje.A u BF3?
Jel ima promene/boljitka?
Meni je neverovatno da ako je GPU limitacija zbog podesavanja, bude uopste neke bitne razlike između platformi. To je moguće, ali je malo verovatno. Npr. da zbog patcha bolje rade strimujuće teksture na Intelu. Drugog objašnjenja nemam, osim da je test "biased" ili da su testirali sa ko zna kako podešenim računarima.PA ne znam sta su okljucili u onom testu tamo, mozda teraju i 8xAA. Cudno mi je da im je nizak fps na obe karte i na svim procerosrima ako je samo very high i FXAA. Takodje mi deluje nemoguce da su im bas sve platforme s**bane na isti nacin (ipak tu ima bar dve platforme sa dve razlicite maticne, memroije, windowsa i td, ako me razumes).
A sto se patcha tice, on je samo popravio performanse na novijim intelima, nista vise sto se CPU-a tice. Pored toga, poboljsao je performanse na medium setinzima. Tako kaze zvanicni patch notes. Ja sam igru presao i zaboravio na nju, tako da te patcheve nisam ni stavljao (nisam imao ni potrebe realno).
FPS ce biti manji, ali zbog GPU-a ce i razlika biti manja ako bude i postojala izmedju CPU-ova, ako me razumes. GPU je usko grlo, osim, eventualno ako nisu merili najnizi FPS.CPU nema, ali ce FPS biti manji. Ne znam gde se nismo razumeli.
C3 je multithreadovana igra, tako da FX8350 ima i te kako sta da trazi oko i7 2600K, kao i u BF3.Ovo sto si okacio je stari test, gde C3 nije radio kako treba sa intelovim procesorima. Pogledas sve ostale igre i pogledas taj test i jasno ti je da FX8350 nema sta da trazi ispred i7 2600K OSIM u C3.
Naravno da je diskutabilno, jer pojma nemam kako su testirali i kako su došli do tih rezultata.PS na toj tabeli kao da su imali moj bivsi 560Ti na tom i3 2100 jer je meni slicno igra radila u VHQ kao njima sa gtx690. Svi ti testovi su bre bzvz, sluze samo reper ako gledas %, a i to je diskutabilno.
Nije crno belo, jer fps drop može biti niži zbog procesora, ali i zbog GPU-a takođe.Demios je sa 6870 na 1ghz imao bolji skor u warheadu nego ja sa 560Ti, a i sada sa 650Ti Boost 2gb ja izvlacim ~37fps (on je imao oko 38fps). Razlika je sto je on terao i7, a ja i3 (I ja sad imam 37fps i gpu zauzece je na 99% sto bi reklo da je CPU dovoljan, ali to nije tako crno belo)
Koliko ja znam Warhead koristi samo 2 jezgra i skroz je svejedno dal vozis i7 ili i3 sto se same igre tice...Demios je sa 6870 na 1ghz imao bolji skor u warheadu nego ja sa 560Ti, a i sada sa 650Ti Boost 2gb ja izvlacim ~37fps (on je imao oko 38fps). Razlika je sto je on terao i7, a ja i3 (I ja sad imam 37fps i gpu zauzece je na 99% sto bi reklo da je CPU dovoljan, ali to nije tako crno belo)