drfedja
CPU Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 3.084
- Rezultat reagovanja
- 14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell n5010, Intel Core i3 370M 2.4 GHz, 4 GB DDR3 1333
CPU & cooler:
Intel Core i7 4790K @ 4.5 GHz
Motherboard:
Biostar Hi-Fi Z97WE
RAM:
16GB Kingston HyperX Beast 2400
VGA & cooler:
Sapphire AMD Radeon R9-280X
Display:
Viewsonic VA2342 23" LED, LG 25"Ultrawide, Samsung VA2342 23"
HDD:
Samsung SSD850 Evo 250GB, Kingston 120GB V300 SSD, 2x1GB WD Caviar black
Sound:
Altec Lansing 5100E
Case:
Cooler Master 690-III
PSU:
Cooler Master G650M modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Keyboard/Mouse Cooler Master Storm
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit
Other:
iPhone 6S 64GB
Izvinjenje prihvaćeno.Ja ti se izvinjavam, ali rasprava je delovala neformalno (pomalo ) a i sam si je otvorio u tom smeru. Dobio si plocu koja je test primerak i cenim akana kod ko zna kakvih (i koliko) testera i nekako me ne cudi sto je vrisnula. Mene se licno ne tice kako si je dobio (mada je ocigledno) ali nije isto kad se poredi test primerak (za koji nema ni garancije btw, pa ne moze ni da kosta 200+ evra) i nov proizvod iz prodavnice.
Ja znam za jedan test primerak Phenoma 965 koji su prodavan kao 955 jer od divljackog OC nije mogao vise da radi ni na referetnom taktu...
Valjda je jasno da generalizacija ni ovde ne ide...
Ja ti se jos jednom izvinjavam
PS
Da ponovim da ne buse zbune sta sam ja hteo da kazem/aludiro u prethodinom postu, ti nisi dao 200+ evra za plocu koja je test primerak (da jesi ne bih imao visoko misljenje o tebi kao sto ga imam) i drugo to ne vredi 200+ evra..
Hocu da budem jasan po tom pitanju.
S obzirom da nije u pitanju entry level ploča, trebalo bi da podnese solidno maltretiranje. Ipak, nepoznato je da li ima VRM overheat zaštitu, tako da nije loše staviti nekih ventilator preko naponske. U principu, do pregrevanja naponske dolazi samo kad puštaš Linx ili Prime95. Overklok zavisi još i od primerka procesora. Trebalo bi da radi bez problema na 4.5 GHz za svaki dan.Kakve su sanse da ova moja MSI 990fxa-gd65 istrpi neku visheru klokovanu? E sad koliko klokovanu zavisi od TRUE kulera..
Poslednja izmena: