a c a
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 25.04.2009.
- Poruka
- 770
- Rezultat reagovanja
- 24
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Propus@Deneb
Motherboard:
Foxconn
RAM:
Hyper X
VGA & cooler:
AMD
Display:
Samsung
HDD:
WD5000AAKX i WD20EZRZ
Sound:
int.
Case:
690IIa
PSU:
Seasonic
Optical drives:
Pioneer&Liteon
Mice & keyboard:
Chicony&Logitech
Internet:
SBB D3
OS & Browser:
7Ux64/XPSP3
Na zalost, ovo pitanje sam postavio mnogo puta sirom Srbije i odgovor je uvek bio isti, a nalazi se u beginerovom potpisu. Nece ljudi previse da se udubljuju u bilo sta, pa ni u kupovinu auta, lakse je prekopirati drugoga, a drugi je opet iskopirao nekog od ranije ko je recimo ziveo u Bosni (bez uvrede Bosancima, odnosi se na mesto proizvodnje Golfa 1 i 2) i tako je pocelo. To sto svi pricaju isto ne znaci da su svi u pravu i da je VW najbolji nego da svi odreda rade copy/paste i ta prica se nastavlja. Da je VW bolji od drugih auta vazi samo kod nas (i u Nemackoj) i to smo isto hijadu puta pominjali jer je bio jedini pristojan nemacki auto koji je mogao da se kupi za DINARE kod nas pre 1990., a ko je od nas pre 1990. imao uopste devize? Ko ne zna za ovu cinjenicu moze da je proveri.. U svakom selu ces naci vecinu da voze Golfove, nebitna generacija, voze ono za sta imaju para, ali vecina vozi VW, ima tu malih varijacija u obliku Passata i sl. Mi smo neobrazovana nacija, ma kako to neko nece da prizna, i kada vidis ko sta vozi na ulici ne znas sta je zavrsio od skole. I fakultetski profesor moze da vozi Juga ili Mecku, ali isto tako i zidar/pekar moze da vozi to isto. Kada pomenem kupovinu auta koliko puta sam cuo odgovor Golf, da sam svaki put uzeo po 1 dinar do sada bih bio milioner. Kada te iste zemljoradnike (namerno necu da kazem seljake jer je seljak karakterna osobina) pitam zasto ne kupe recimo nekog Japanca, unapred znam odgovor, a to je da su delovi skupi i skupo je odrzavanje. Ko je sada zarobljen u 90-im? Nas celokupni mentalitet jeftinog auta Golfa 2, iako su im u dvoristima Golfovi 3, 4, 5? Ko sada ima predrasude?Problem tebe i slicnih tebi je sto obavezno VW mora da se linkuje za seljacinu, balkanca itd... ako cemo iskreno, time vredjas sve one koji voze VW.
Dobro, znaci ljudi se dele na one koji imaju dovoljno para da kupe VW i na one koji nemaju pa voze sve ostalo?To su gluposti, da ne kazem kompleksi iz vremena kada nisu imali kesha za taj isti G2, pa ih je izjedala zavist. Na kraju kada su skrpili kesh za neku francusku ili slicnu kantu, sad im je to bog i batina.
Dakle, bolje biti onda seljacina, nego kompleksas.
Ja sam rekao zasto ne volim VW, jer je precenjen i jer se krade. Cenim svoj novac i svoj mir. Moze VW da bude najbolji auto na svetu ali ako se krade ja ga ne razmatram. Dokle god je u top3 marke lopova ja ga necu ni pogledati. Da li su i to predrasude ili je to cista statistika?