1. Pa, po sadašnjem zakonu, maloletnici uopšte ne smeju da voze, zar ne? Šta je onda loše u ovome?1. Ali mladi vozaci ce morati da voze sa nekim ko ima pet godina vozacku, koja glupost.
2. ogranicenja brzine biti niska
E ZoNi, ti si lik neviđen. Kako možeš da voziš 50 I da li je tebi normalno da je u Ustaničkoj 40 ograničenje, a po uzanim ulčicama na Karaburmi možeš da cepaš 60 za sada (ili 50 uskoro)????Pa, sad, 50km/h i nije baš sporo za vožnju po gradu. Tako je npr. i u Beču. Ja tamo nikada nisam video nekoga ko vozi kao što npr. ovde voze vozači minibuseva (City bus), koji kroz grad voze i preko 70km/h!
Za auto puteve je 120km/h možda nešto sporije, ali s obzirom na stanje naših puteva, možda i nije loše tako. Kad se srede auto-putevi, možda bi trebalo povećati na 150km/h (ako je to u skladu sa evropskim zakonima).
Zašto? Šta ne valja konkretno?zakon je blago kretenski
1. Slažem se. Putevi su u lošem stanju, rupe su na sve strane, loša je signalizacija. Po tome, ja bih zaključio d anam je potreban još strožiji zakon1. Mislim da pre svega treba mnogo stvari srediti da bi ovakav zakon imao smisla.
2. Recimo Kneza Milosa preko dana je OK za 50km/h jer je prilicno velika guzva. Ali zato nocu nema smisla da tu ogranicenje ne bude recimo 80km/h s obzirom da se sa vrha vidi prilicno daleko, a ulica je siroka i prazna. Ima dosta takvih primera.
3. Onda misljenja sam da peasaci (tj. deca) u skolama trebaju da imaju obuku i obrazovanje o saobracaju, jer je uzasno kako se ponasaju (da ne spominjemo majke sa malom decom koje pretrcavaju na najgorim mesti).
Nisam čuo za Mileta, ali se dobro sećam onog nenormalnog Boksera, koji je vozio 27A za 7 minuta od Mirijeva do crkve Sv. Marka! E, takvi su danas ovi vozači minibuseva, kao i bar 2/3 taxista - svima njima treba oduzeti dozvole.Pokojni Mile Rizik je "zglobnjak" vozio i 100km/h, a sa "kratkim" je driftovao
Slazem se...Zakon je katastrofa i kataklizma,i smatram da je uveden ne zbog bezbednosti u saobracaju i zbog vozaca,vec zbog podebljavanja necijih dzepova...Jedino ako ovaj zakon ne natera ljude da se vezuju i slicno...Pa sam Mrkonjic je reko da se ne vezuje jer mu pojas smeta,sta onda ocekuju od nas???Ja se vezivati sigurno necu,pa nek mi uzmu dozvolu,onda cu voziti bez nje...Da nece mozda da me stave u zatvor????Pa mozda i bi oni,ali pat*a,zatovri su prepuni,nema mesta ni za goreg sljama od vozaca tako da u kratkih par reci cu opisati novi zakon:E ZoNi, ti si lik neviđen. Kako možeš da voziš 50 I da li je tebi normalno da je u Ustaničkoj 40 ograničenje, a po uzanim ulčicama na Karaburmi možeš da cepaš 60 za sada (ili 50 uskoro)????
Preko debelog brda je na primer 80, 60, 50 u zavisnosti od deonice. E sada, što na nekim mestima nije ni za 20 nema veze, a. Hoću da kažem da je zakon debilan, samo da se otmu pare, eto šta je. Ja svaki dan idem 80 niz Dimitrija Tucovića i Cvijićevu, kada mogu naravno. Da li si svestan da više sranja prave nevešti *****i koji pređu 100km godišnje i voze 20 i ne znaju kuda će?? Ako te vidim u gradu ima da te isečem najstrašnije, pa makar platio i 5 kazni :rocket::rocket:
1. To sigurno ne bi radio u Beču - ili bi uradio par puta, pa bi onda shvatio da ti se uopšte ne isplati1. ja lichno uvek idem oko 100tke.
2. mi smo jedina drzava u evropi, koja nema talase semafora.
3. ja trebam da idem od B brda do kneza milosha citavih pola sata i vishe
Pa ne bih se bas slozio da se u Evropi vozi sporo...Buduci da sam bio u Grckoj mogu reci da sve rade samo da ne voze sporo,o Italijanima i nema potreba da pricamo jer oni su medju ljudima koji najbrze voze i skoro sva kola iz Italije imala su neka cukanja..Sto se Nemaca tice,pa normalno da ce u gradu da voze 50-60 kad imaju mali deo(duzinski gledano) koji je spor i u zakrcenju i onda izlazi na AutoBan koji je velicine 2x Kneza Milosa u sirinu i koji je put tako savrsen da Formula 1 moze da se vozi glatko:vozim:Zato bi kazne i trebalo da budu oštre, pa će se onda u Beogradu voziti kao u normalnim gradovima Evrope, a ne kao u Kairu ili Istanbulu.
Naravno, nije samo zakon dovoljan, puno još toga treba da se odradi, a jedna od prvih stvari je promena bahatog ponašanja kod mnogih vozača.
Pa nisi dovoljno dobro gledao,ili mozda nisi dovoljno dugo bio tamo:vozim:Znači, za Nemce je normalno da u gradu voze 50-60, dok za nas nije? Hehe, šta više reći.
A nisam ja primetio da Italijani baš voze prebrzo, baš kao ni Grci. U svakom slučaju, više poštuju propise nego vozači u Srbiji.
O njihovom poslu i uspesnosti u istom necu da pocinjem jer bih mogo da napisem narednih 25 strana o njima,a ti bi reko da je to hejt,tako da u to necu ni da ulazimPolicija - da nastavi da radi kao i do sada, tj. da se "ne meša u svoj posao".
itd.
Jedino ako nas ovaj novi zakon ne uvede u EU,i ako zahvaljujuci njemu ne pristupimo EU...Nama zemlja puna pljacki,droge,kriminala,otimacinai reketiranja i korupcije,ljudi gladuju,plate nikakve,posla nema,a ti mislis da ce nas ovo uvesti u EU???Da li bi takav zakon bio bolji? Da li bismo sa takvim zakonom bili bliži EU ili Džingis-kanovoj konjici, koja gazi sve pred sobom?
Hehe, pa zato sam i okačio onaj link u prvom postu - čim neko ima drugačije mišljenje, odmah ide kick i/ili banzoni bas te vole na chatu
(13:17:37) mode (+b *!*Admin@*.dynamic.sbb.rs) by nickname