• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Telekom gsm antena na vasem krovu

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Kao sto naslov teme govori dobar prijatelj treba da stavi telekomovu antenu na krov i za uzvrat od njih dobije kesh;)
Njega intresuje da li te antene zrache i koliko?Ima li neko ikakvu informaciju o tome ili zna nesto vishe?Thank you in advance

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
NE zrače! Zračenje u tom smislu reči se koristi samo u terminima radioaktivne radiacije. Da bi nešto zračilo treba da ispušta čestice iz sebe, alfa ili beta čestice, tj protone ili elektrone.... Isto tako ni mobilni telefoni ne zrače i ne možete iskokati kokice sa njima. Ono što to stavljaju na krov je čisto elektromagnetno "zračenje" što je iste prirode kao i svetlost samo na drugim talasnim dužinama. Iako nema neki hard core dokaz o uticaju elektromagnetnih talasa na ljude postoje neke safety regulacije o tome koliko ta antena na krovu sme da "zrači" sa tim elektromagnetnim talasima. Moji neki drugari sa departmana fizike su išli od zgrade do zgrade da mere elektromagnetno polje takvih antena, da li su po propisima itd. Baš nedavno samo imao problema sa kolenom i išao sam ne neki tretman gde kao obmotaju koleno sa nekim kabelom koji izgleda kao 3 puta širi IDE kabel i kao "zrače" mi koleno da se brže zaleči... Iskreno mislim da je to više neki placebo efekat i da tu pomažu samo rehabilitacione vežbe....

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
to na kolenu ti jeste bio magnet.. ja sam imao takve terapije magnetima i jeste, placebo efekat je..

Alister

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
07.04.2009.
Poruka
50
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 [email protected] Megahalems Rev.B ||| i7 [email protected] LC-CC-120
Motherboard:
Asus Z170-A ||| Gigabyte GA-EX58-UD4P
RAM:
G.SKILL Trident Z F4-3200C16D-16GTZ ||| Mushkin Enhanced Silverline 12GB
VGA & cooler:
MSI GTX 1060 Gaming X 6G ||| Gigabyte GV-N660OC-2GD
Display:
BenQ G2420HD ||| BenQ GW2270
HDD:
240GB/500GB/1.5TB/2TB ||| 128GB/1TB
Sound:
FX-AUDIO X6 ||| M-AUDIO Audiophile 2496
Case:
Fractal Design Arc XL ||| CM 690 II Advanced
PSU:
Cooler Master G650M ||| Gigabyte P650B
Internet:
Cable
OS & Browser:
Windows 8.1 x64 Enterprise N ||| Windows 7 x64 Enterprise ||| Opera
Other:
Harman Kardon/ Sony/ Infinity

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Hvala na info.morao sam da pitam jer mnogi ljudi tvrde da "zrache" tj. da nisu zdravi na duze staze;)
Navodno je jedan stariji covek to ispitivao(tako sam cuo) i napisao kao clanak o opasnosti tih antena po zdravlje:)
Mislim da je oko 200-300eur negde...

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
neka dodaju josh jednu nulu pa da se krene u slavlje : )

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
NE zrače! Zračenje u tom smislu reči se koristi samo u terminima radioaktivne radiacije. Da bi nešto zračilo treba da ispušta čestice iz sebe, alfa ili beta čestice, tj protone ili elektrone.... Isto tako ni mobilni telefoni ne zrače i ne možete iskokati kokice sa njima. Ono što to stavljaju na krov je čisto elektromagnetno "zračenje" što je iste prirode kao i svetlost samo na drugim talasnim dužinama. Iako nema neki hard core dokaz o uticaju elektromagnetnih talasa na ljude postoje neke safety regulacije o tome koliko ta antena na krovu sme da "zrači" sa tim elektromagnetnim talasima. Moji neki drugari sa departmana fizike su išli od zgrade do zgrade da mere elektromagnetno polje takvih antena, da li su po propisima itd. Baš nedavno samo imao problema sa kolenom i išao sam ne neki tretman gde kao obmotaju koleno sa nekim kabelom koji izgleda kao 3 puta širi IDE kabel i kao "zrače" mi koleno da se brže zaleči... Iskreno mislim da je to više neki placebo efekat i da tu pomažu samo rehabilitacione vežbe....
:eek:

Ako stvarno tako misliš, predlažem ti da ideš na rendgensko snimanje, svaki dan i da sagradiš kuću tik pored trafo-stanice.

Ivanissimo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.03.2010.
Poruka
6
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zrace, naravno, ali iskljucivo srazmerno jacini predajnika. Stvara se jako magnetno polje koje direktno utice na normalno funkcionisanje organizma i tecnosti u njemu.

Svaki provodnik kada se pomera ili oko njega menja magnetno polje indukuje struju. Sto je jaca promena magnetnog polja to je veca indukcija. Lekcija iz osnovne / srednje.

Kada bi se popeo na antenu bilo kog predajnika / emitera talasa bilo koje vrste, a da pri tom to ne bude home made, jacine nekoliko Mw unutrasnji organi bi ti se skuvali za par sekundi. Mobilni i bilo koji drugi predajnici u stambenim delovima grada po propisu ne smeju biti toliko jaki.

U svakom slucaju cak i mala ali konstantna promena magnetnog polja u zivotnom prostoru moze izazvati drasticne promene raspolozenja, gubitak tezine, tumor na mozgu itd.

Ko se razume u struju potvrdice da ljudski mozak `radi`na 14 Hz, te mu promena magnetnog polja utice na `normalno` funkcionisanje, a struja koju ljudsko telo proizvede, dok se magnetno polje oko njega menja, direktno moze uticati na sposobnost nerava, kada dotaknemo `masu` iliti uzemljenje.

Bla Bla Bla Bla Bla Bla Bla Bla, zavrsio sam Teslu i mogu do sutra o ovome.. Bla Bla :rolleyes:

Stola

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
14.08.2010.
Poruka
51
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Наши организми су еволуирали у простору јаких и слабих, али стабилних извора зрачења, па нам ови наши променљиви сигурно праве проблем. Сва течност у телу се понаша као електролит, мењање поларитета и снаге зрачења свакако утиче на хемију унутар организма. али то је данас попримило такве размере да се о некој заштити не може говорити, почевши од инсталације у кући, уређаја, уличних трансформатора, уличне инсталације, до антена разноразних намена, које нас обасипају својим зрацима у сваком тренутку. На пр. ако живите близу реке, сваки брод вас пређе радарским зраком више десетина пута, у току пролаза, а ви стојите на обали и уживате у природи.

Мислим да је зрачење испод саме антене најмање, јер је тако и дизајнирана.
Да би се антена поставила на било које место, потребна је студија изводљивости (од 100 до 200 страна комплетне географије терена, конструкције стуба угла емитовања и снаге антене, са приложеним мерењима од надлежне установе) и одобрење локалне комисије за екологију која се обично саставља од високо образованих чланова разних профила.

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Da, kao i na raznim mestima i ovde su misljenja podeljena;)Samo znam da mi je drugi ortak koji radi kod jednog provajdera rekao da kad se popne na vrh beogradjanke(gde ima raznih antena i uradjeja takve namene) slika na laptopu pocne da mu drhti i cudno se ponasa laptop:)))

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne razumem se dovoljno u ovu tematiku, ali bih definitivno bio začuđen da zračenje ne postoji... E, sad, pravo pitanje bi bilo: koliko je opasno? Znam samo da ne bih voleo da u mojoj blizini postave neku takvu antenu.

gagi75

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.03.2011.
Poruka
712
Rezultat reagovanja
317
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
virus
CPU & cooler:
intel I7 3770k @ 3.5--4.5
Motherboard:
gaud5h-wb
RAM:
kingston 12 gb dd3 1600
VGA & cooler:
geforce GTX 970 G1
Display:
Dell 24"
HDD:
500gb wd
Sound:
altec 5.1
Case:
nzxt phantom beli :)
PSU:
LC POWER Metatron Prophecy LC8750 II 750W
Internet:
adsl najveći protok
OS & Browser:
os 7
kod mene stoji antena vec dugo i kao sto vidite jos uvek mogu da kucam nisu mi ruke otpale:) pre nego sto su postavljali izvrsili su neka merenja i posle postavljanja takodje ljudi zaduzeni za to tipa zastita na radu i slozili su se da nema problema ....antena jos uvek stoji tu...

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-2500K @ 4.8GHz + EKWB Supreme HF Full Copper
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
16GB Exceleram EBW301A 1600MHz CL9 + Bitspower FullCover Water Block
VGA & cooler:
Asus GTX680 DCII + EKWB FullCover Water block
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Asus Xonar DG & Samson C03U Microphone
Case:
Corsair Obsidian 700D + Swiftech MCR320-QP radijator
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Logitech G710+ & Logitech G400
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Ne razumem se dovoljno u ovu tematiku, ali bih definitivno bio začuđen da zračenje ne postoji... E, sad, pravo pitanje bi bilo: koliko je opasno? Znam samo da ne bih voleo da u mojoj blizini postave neku takvu antenu.
Mislis da se kroz tvoju okolinu ne prostire jedno 50000 razlicitih radio signala i drugih oblika bezicnih komunikacionih tehnologija? :rotf:

IvaNftw

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.07.2010.
Poruka
684
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i6 6700k 4.4ghz
Motherboard:
GA Z170x-UD3
RAM:
32 GB DDR4
VGA & cooler:
Nvidia GTX 680
Display:
Dell u2312HM / Samsung 2032BW / Samsung LE40C530
HDD:
850 EVO / 830 PRO
Sound:
Line 6 POD
Case:
NZXT Phantom
PSU:
TT 630W
Mice & keyboard:
Apple magic mouse,Apple wireless keyboard,razer deathadder
Internet:
Cable 25/1
OS & Browser:
OSX 10.11.3
Other:
S7 Edge
Zracenja def ima,sad da li stetna i u kolikoj meri,iskreno ne znam. Takodje "mozda" za neki duzi vremenski period,dodje do nekih zaebancija. U svakom slucaju,200-300e je malo. Mada za 5000e ja bih smestio nuklearni reaktor u moju sobu :D

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
:eek:

Ako stvarno tako misliš, predlažem ti da ideš na rendgensko snimanje, svaki dan i da sagradiš kuću tik pored trafo-stanice.

Ne mislim tako nego se razumem malo u svoju struku...
Ne možeš tako porediti X-zrake sa RF talasima.
Između gаmа (radioaktivnog) i rendgenskog zrаčenjа ne postoji nikаkvа rаzlikа po pitаnju interаkcije sа mаterijom. U obа slučаjа je reč o elektromаgnetnom zrаčenju mаle tаlаsne dužine а međusobno se rаzlikuju jedino po mestu njihovog nаstаnkа. Gamma nastaje u jezgru atoma a X-zraci nastaju u procesima koji se dešavaju oko jezgra atoma. Oba zrаčenjа možemo tretirаti kаo snopove fotonа koji se kreću brzinom svetlosti. Broj fotonа snopа eksponencijаlno opаdа sа debljinom mаterijаlа kroz kojeg prolаzi, tj jačina elektromangetnog zračenja opada sa kvadratom rastojanja. Tako da je jedino "opasno" ako stojiš na metar od antene. Ta opasnost se manifestuje samo u vidu toplote pošto te GSM antene rade u domenu mikrotalasa, a svi znamo šta mikrotalasna peć radi. Samo je mikrotalasna peć opet na drugim talasnim dužinama.
NEMA dokaza o uticaju RF elektromagnetnih talasa na ljude i zdravlje. Vođena su duga i razna istraživanja i nisu došli do solidnih dokaza. Ako ćemo tako, u nekim slučajevima GSM antena je čak uticalo pozitivno na neke stranovnike sa nesanicama. Test subjekti su pokazivali rezultate da bolje spavalju...

Zašto se niko ne pita, da li ga boli glava svaki dan zato što dobija manjak elekrtomagnetnog zračenja? Planeta Zemlja ima svoje elektromagnetno polje koje i nije tako slabo :D To elektromagnetno polje je esencialno za mnoga možda i sva živa bića na ovoj planeti. Ptice na primer migriraju na osnovu elektromagnetnog polja planete. I ti sad živiš na 15tom spratu u betonskom kavezu. Zašto se niko ne pita koliko to prirodno elektromagnetno polje slabi kad prolazi kroz 14 spratova betona i kako to utiče na nas?

GSM antene i trafo stanice se gase pri održavanju i popravkama. Nigde nisam video da je trafo stanica tik pored kuće neke. Al opet pogrešno je da mešaš trafo stanice gde teku megavati struje i GSM antenu koja ima neku smešnu snagu od 100W.

NE ovo nije bio copy paste sa vikipedije...
Mogao bih još puno pisati na ovu temu, ali kapiram da bi to prešlo u neko moje "science" iživljavanje :D

Ivanissimo

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.03.2010.
Poruka
6
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne, gsm predajnik nema 100 w sigurno, a industrija ima dovoljno novca da sve svede na prihvatljive srazmere...

Zao mi je sto ljudi misle da to moze da prodje...

Imas pravo za talase ali ne i za njihov izvor jer je i njima potrebna struja... U svakom slucaju je jako opasno po zdravlje.

Ja to ne bih prihvatio ni za kakve pare.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Opasno je onome ko ne greje svoju hranu u mikrotalasnoj zato što "zrači"! Ako ti kažem da malo duže korišćenje mobilnog telefona ugreje ljudsku glavu za 1°C, hoćeš možda prestati da koristiš mobilne telefone? Isto tako neko veruje da će 2012te biti kraj sveta. Ja samo kažem to što nauka kaže. A nauka nije u rukama provajdera niti onih koji zarađuju na tim antenama. Naučnici nemaju nikakave razlogde da izmišljaju. I meni je žao što ljudi beže od nauke i stvari koje ne razumeju. Umesto da probaju razumeti stvari, sve se deklariše kao opasno i delo đavola....

SuperStarr

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
1.342
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD DA-C2 @ 3,66Ghz (1.4V) under Alpenföhn Broken
Motherboard:
DFI LANParty JR 790GX-M2RS @ 1,8Ghz
RAM:
4x 2Gb "Crne Dragane" @ 866Mhz CL5 1.95V
VGA & cooler:
PCS 6770 1Gb feat. Scythe Musashi + PAPST 12cm @ 5V
Display:
ASUS VW222U
HDD:
1x Maxtor, 3x WD, 1x Hitachi
Sound:
SB0460 feat. Creative Fatal1ty Gaming Headset
Case:
kinez čisto da zašrafim ploču da se ne krivi...
PSU:
ZM850-HP
Optical drives:
LiteOn always & forever :P
Mice & keyboard:
GA GM-M6800 & Microsoft Multimedia 1.0A
Internet:
Telekom ADSL 1Mbps
OS & Browser:
xDark W7 x64 SP1 /// Google Chrome
Other:
2x Doggy Dog ?
Ja to ne bih prihvatio ni za kakve pare.
Takođe, samo ja nisam završio Teslu nego samo auto-elektriku.
Što se tiče mobilnih telefona, kao aparata, ja sam još pre par godina čitao o tome kako su štetni i kako mogu da izazovu tumor na mozgu. Sećam se predloga da se obavezno menja uvo u toku dužeg razgovora. Čak na Siemens telefonima ima "minutni bip" (zvuk koji vas upozorava da je prošao još 1 minut).
E sad, ako jedan tako mali aparat jeste štetan, kako onda da ne bude primopredajnik koji je 1000 ili više puta jače snage? Signal je usmeren (neko je reokao da je bezbedno ispod antene)? Ako je signal usmeren kako onda ima signala ispod antene?
itd. itd.

U svakom slučaju mislim da je tema odlična i da treba naširoko da se piše o ovakvim "podvalama" jer je narod generalno veoma ne-edukovan. EDIT: u tu grupu bih i ja možda mogao da "spadam". :)

Iv4n

Moderator
Učlanjen(a)
05.01.2010.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5-2500K @ 4.8GHz + EKWB Supreme HF Full Copper
Motherboard:
Asus P8P67
RAM:
16GB Exceleram EBW301A 1600MHz CL9 + Bitspower FullCover Water Block
VGA & cooler:
Asus GTX680 DCII + EKWB FullCover Water block
Display:
Dell U2713HM IPS
HDD:
Samsung 840Evo 250GB
Sound:
Asus Xonar DG & Samson C03U Microphone
Case:
Corsair Obsidian 700D + Swiftech MCR320-QP radijator
PSU:
Seasonic X-750
Mice & keyboard:
Logitech G710+ & Logitech G400
Internet:
SBB 70Mbit
OS & Browser:
Win 7 SP1 Ultimate - X64
Takođe, samo ja nisam završio Teslu nego samo auto-elektriku.
Što se tiče mobilnih telefona, kao aparata, ja sam još pre par godina čitao o tome kako su štetni i kako mogu da izazovu tumor na mozgu. Sećam se predloga da se obavezno menja uvo u toku dužeg razgovora. Čak na Siemens telefonima ima "minutni bip" (zvuk koji vas upozorava da je prošao još 1 minut).
Znaci, logika iza toga je da je RF predajnik u mobilnom telefonu dovoljno jak da probije signal kroz nekoliko zidova i plafona, i "dobaci" nekoliko kilometara do najblizeg GSM tornja, a ne probija kroz glavu do drugog uha?
:rotf:

E sad, ako jedan tako mali aparat jeste štetan, kako onda da ne bude primopredajnik koji je 1000 ili više puta jače snage?
Neka me isprave neko iskusniji u RF tehnici, al' imajuci na umu da i telefon mora poslati signal tornju sa istog dometa kao toranj telefonu - zar ne bi snage samih predajnika trebalo da budu manje-vise slicne?

Signal je usmeren (neko je reokao da je bezbedno ispod antene)? Ako je signal usmeren kako onda ima signala ispod antene?
itd. itd.
Od druge antene par kilometara udaljene? Cell tornji su postavljeni tako da im se domet preklapa, tako da cesto imas u dometu vise od jednog GSM tornja.

gagi75

PCAXE Member
Učlanjen(a)
08.03.2011.
Poruka
712
Rezultat reagovanja
317
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
virus
CPU & cooler:
intel I7 3770k @ 3.5--4.5
Motherboard:
gaud5h-wb
RAM:
kingston 12 gb dd3 1600
VGA & cooler:
geforce GTX 970 G1
Display:
Dell 24"
HDD:
500gb wd
Sound:
altec 5.1
Case:
nzxt phantom beli :)
PSU:
LC POWER Metatron Prophecy LC8750 II 750W
Internet:
adsl najveći protok
OS & Browser:
os 7
pa sta vam danas ljudi nezraci sve zivo oko nas i sunce zraci a niko neplaca....:D
ako nista drugo bar ce imati uvek pun signal....

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Upravo tako, pre nekoliko godina (5-10). Pre nekoliko godina se sumnjalo da može uticati na zdravlje. Kao što sam napisao ranije, rađena su mnoga istraživanja i nisu dobili konkluzivne dokaze. Ako se dobro sećam jedini "tvrdi" dokaz koji postoji je da ti elektromagnetni talasi nemaju nikakve veze sa tumorima. Taj jednominutni bip je tu radi trošenja kredita i čiste orijentacije i imaju ga skoro svi telefoni.
Isto tako su stari CRT monitori "ZRAČILI" i koliko ja primećujem, svi smo živi. Ako nas CRT monitori koji pucaju elektrone u nas sa brzinom svetlosti nisu ubili, neće ni GSM antene. S obzirom na razvoj tehnologije i 3G mreže, nove antene koriste druge standarde i još su slabije snage od starih 2G antena.
Da ne uplićem u priču satelitske antene u obriti koji nas svaki dan ceo dan bombarduju sa RF signalima.
Uticaj zavisi od više faktora:
1. Frekvencija
2. Vreme izlaganja
3. Udaljenost
4. Jačina signala

Verovatno ima neki efekat, ali isto tako su rekli i za žvakaće gume da su kancerogene. Da. Kancerogene su ako žvaćeš 60kg na dan.

@Iv4n
Brutalno opažanje za probijanje do drugog uha kroz glavu! :D

Nisam siguran u tu jačinu signala što ide od telefona do tornja, ali i ta priča zvuči logično. Ono u šta sam poprilično siguran da je to tako u slučaju Wireless uređaja. Džaba ću ja imati predobar WiFi predajnik ako mi je antena u laptopu slaba i ne može da vrati dovoljno jak signal, imaću malo "crtica". Ali ja ne vidim neku veliku razliku između WiFi i GSM signala sem frekvencije...

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Ne razumem se bas u to al znam da ce rachun za struju biti oko 6000 dinara vise zbog tog predajnika;)Po toj nekoj mojoj logici,fin je potroshach:)Kazu,sve sto troshi fino i zrachi :P

Vrh