• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

SBB povecava brzine...

M

Misko78

Guest
Pa navedi mi jedan razlog sto mu ne bismo verovali??? MIslis da on nema znanje i da nije strucan zato sto je "samo" serviser??
Recimo da im ne treba verovati iz više razloga. Većinu serviserskih radova izvode podizvođači tj. firme koje rade za račun SBB_a. Masa njih nije uopšte ni zaposlena u SBB_u. To što mreža može da podnese 16/16 ne znači da SBB kao kompanija to može da pruži takvu uslugu. Godinama mi SBB dolazi u kuću i slovima samo jedan i to pre mesec dana je imao advanced tehnično znanje ali i on radi kao supervizor ostalih servisera i tu je da rešava komplikovanije probleme. Eto ja imam fetiš da ih malo propitam kad mi dođu i takvih sam se gluposti naslušao da nemam reči.

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
^ Poznato je meni da svakakvi ljudi rade kao serivseri u raznoraznim kompanijama i svakakvi znalci... Ali moje pitanje i dalje stoji: Zasto im ne bi verovali? Da obrazlozim: Da li stvarno mislite da su svi momci koji rade ko serviseri neuki i da nemaju pojma o svom poslu? Konkretno to pitam zato sto znam masu ljudi da podcenjuju druge ljude zbog "posla" kojim se bave iako tvrdim da moze komotno obrnuto da bude. Zasto ovo tvrdim?? Pa recimo, moj drug od detinjstva koji zivi kucu pored mene, decko ima zavrsen Masinski fax a radi kao novinar za 30k jer nema posla u struci, takodje znam masu ljudi koji imaju solidno jake fakultete a rade nesto totlano nevezano, cak i debilne poslove jer jednostavno nema posla u Srbiji sto svi znamo a treba prehraniti porodicu ;)

Sto se tice SBB, sa obzirom da i ti Misko znas da su vezani na Rumune, mogu da puste mnooogoo bolje brzine, e sad jedino sto moze da ih koci (osim naravno vecih troskova i manje marze koju bi stavljali sebi u dzep) je jedino oprema ako je neka matora.. Mada po mom misljenju totalno bi bilo debilno i neozbiljno za njih kao kompaniju tako nesto, mislim da juris prikljucke ka brzem netu, a da ti je oprema staraa sto godina, u najmanju ruku smesno.. To je isto kao da vozis auto od 6000 kubika a kukas sto ti trosi vise od 6l litara odnosno vozis Yuga 45icu i cudis se kako nece da razvije maksimalnih 320km/h :d

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Ma 99% nije do opreme, 99% je zbog toga sto ne moraju. SBB je kompanija, a ne dobrotvorna organizacija. Cudi me i da daju ovo sto daju. Mogli su da izjednace sa ADSL ponudom i da ih boli uvo. Opet bi adsl 4mbit bio 400kb/s, a sbb 470kb/s...

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
99% je zbog toga sto ne moraju. SBB je kompanija, a ne dobrotvorna organizacija.
Sasvim logično. U ovom trenutku, SBB ima realno najbolju ponudu u Srbiji, tako da nema nikakvog razloga da dodaje bilo šta.

Možda će nešto raditi kad dobiju pravu konkurenciju, jer za sada oni nemaju konkurenciju (bar je ja ne vidim).

Što se tiče Beginera i njegovih Rumuna :) ovo je vrlo zanimljivo:

Romania ranks first in Europe and fourth in the world for average speeds of Internet connections, being surpassed by South Korea, Hong Kong and Japan, the latest issue of State of the Internet put out by Akami company shows. The average speed of Internet connections at world level is 1.7 Mbps, in Romania it is 6.3 Mbps and in the United States 4.7 Mbps.

Moreover Constanţa, Iaşi and Timişoara are in the top 100 towns at world level with the highest average Internet speeds.
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_in_Romania

M

Misko78

Guest
Iz priličnog iskustva što se tiče moje struke gde imam jedno seobuhvatno znanje i lepo iskustvo u ovom IT svetu mogu da kažem da majstorima analogno tome i serviserima aposlutno ne verujem, dok me ne ubede u suprotno. Za sve njih je se u paušalnom stilu svodi na:

Konstatacija 1: "ma može ovde i kuća od 1500 kvadrata ali je glupi arhitekta projektovao 1300, čitao sam ja koeficijente u planu" Odgovor: "Ne dozvoljava, urbanistički plan koji je ovde zakon, ili su parametri takvi da je baš na toj parceli umanjenj keficijen pošto je park iza te parcele urbanistička celina od istorijskog značaja"

Konstatacija 2: "ma gde se bre ravan krov izvodi u Srbij, ja odgovorno tvrdim da ne može" Odgovor: "Ravan krov je svakako teže izvesti od kosog, i mora se do promila poštovati projekat, a ne improvizovati kako naši stručnjaci-majstori vole da improvizuju i prave se inžinjeri"

Konstatacija 3 "turi Mile samo dve šipke armature držaće to" Odgovor: "Hoće, ali do prvog potresa pošto ne odgovorara seizmičkom proračunu ili do povećanog opterećenja od snega, ili od nadogradnje ili od rekonstrukcije ili od adaptacije."

I međ' majstorima ima brljantnih umova ali ih koči, nedostatak obrazovanja, nedostatak ambicije, svako od njih ko se ne bavi svojim poslom stagnira i pada. Ti se klešeš u stručnjaka praksom u oblasti, novim saznanjima u toj oblasti i učenjem od nekog starijeg. Ok razumem potrebu da se radi iz egzistencijalnih potreba ali time se ne ostaje stručnjak i znalac. Imam i tu primer izvesnog parketara, a mašinskog inženjera. On taj parket radi fenomenalno, i veoma je pametan, i sve kapira ali iskreno on o mašinstvu pojma nema, jednostavno iskralo mu se iz mozga za 20 godina rada se parketom. Ćaletov ortak, diplomirani pravnik, bavi se servisiranjem automobila i iz Hi-Fi hobija pravi pojačala, svestran čovek, ali pravo više nije tu.

Da rezimiram, ne treba nikoga nipodaštavati ali mi iskustvo govori da serviseri, majstori, tehničari umeju da suviše olako daju nalaze i uveravanja i da me je to više puta u životu koštalo. Ako ume da mi objasni zašto i kako ima i moje poverenje, pa makar bio sa 4 razreda osnovne.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
@Zoni:

vec sam kopirao to par strana unazad, kao i podatak da je statistika iz 2009 :P Verovatno im je prosecna brzina i veca sad obizrom da ima preko 1000 internet provajdera!

Iskreno, ja bih vise voleo da se kod nas poradi malo na 3G i wi-fi internetu. Sadasnje stanje sa time, gledajuci mobilne uredjaje, je kao 1994 i mobilna telefonija. Ne pratim bas kolke su cene i paketi ali znam da nema flat 3G 256KB/s za 1000din niti bilo sta slicno. Ovo sto daju je sve na kasicicu, to nije ozbiljan provajding...

Poslednja izmena:
M

Misko78

Guest
@Zoni:

vec sam kopirao to par strana unazad, kao i podatak da je statistika iz 2009 :P Verovatno im je prosecna brzina i veca sad obizrom da ima preko 1000 internet provajdera!

Iskreno, ja bih vise voleo da se kod nas poradi malo na 3G i wi-fi internetu. Sadasnje stanje sa time, gledajuci mobilne uredjaje, je kao 1994 i mobilna telefonija. Ne pratim bas kolke su cene i paketi ali znam da nema flat 3G 256KB/s za 1000din niti bilo sta slicno. Ovo sto daju je sve na kasicicu, to nije ozbiljan provajding...
Takođe, stvarno je šteta da nemamo razvijenu 3G net mrežu kako treba, prosto mi nije jasan Telenor da kao ozbiljan Evropski igrač ne pruži odličan i pristupčan FLAT 3G i time oduva gomilu konkurencije.

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Mislim da ni jedan provajder u Srbiji do sada nije to radio - uvek su niži paketi više povećavani.
Nije u tome poenta. Ja placam 1500 dinara mix paket i sada imam 6mbit/384kbit. Misko78 placa 5000 din i povecan mu je uplaod. Ok. Jasno je kao dan da ce najmanji paket najvishe da se prodaje. Budimo realni, taj najmanji paket za potrebe surfa i umerenog download-a moze bez problema da namiri 5-6 rachunara i da se niko ne oseti ugrozenim ;) Poente je da su useri kao Misko78 u manjini, a takvima je SBB mogao da poveca upload za 50%, kao i download. Molim lepo, za godinu dana Misko SBB-u na rachun uplati 60k din, dok ja uplatim 18k ;). Dakle, tri puta više Miško uplati... Takvim korisnicima treba dati benefite, i VIP status ;)
Ok, ima tu josh jedna stvar. Misko78 moze takav internet da preprodaje po zgradi recimo jednostavnim "razvlachenjem" WiFi-a komshijama, koji sigurno nemaju potrebe kao Misko78 i njima je surf i poneki film (ako i znaju da ga skinu) dosta. Ja mislim da se SBB toga bojao, pa otud nije bilo povecanja, ali opet sa druge strane, i to je tehnichki moglo da se reshi, ali trazi ulaganje SBB-a u mrezu ;)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Nije u tome poenta. Ja placam 1500 dinara mix paket i sada imam 6mbit/384kbit. Misko78 placa 5000 din i povecan mu je uplaod. Ok. Jasno je kao dan da ce najmanji paket najvishe da se prodaje. Budimo realni, taj najmanji paket za potrebe surfa i umerenog download-a moze bez problema da namiri 5-6 rachunara i da se niko ne oseti ugrozenim ;) Poente je da su useri kao Misko78 u manjini, a takvima je SBB mogao da poveca upload za 50%, kao i download. Molim lepo, za godinu dana Misko SBB-u na rachun uplati 60k din, dok ja uplatim 18k ;). Dakle, tri puta više Miško uplati... Takvim korisnicima treba dati benefite, i VIP status ;)
Ok, ima tu josh jedna stvar. Misko78 moze takav internet da preprodaje po zgradi recimo jednostavnim "razvlachenjem" WiFi-a komshijama, koji sigurno nemaju potrebe kao Misko78 i njima je surf i poneki film (ako i znaju da ga skinu) dosta. Ja mislim da se SBB toga bojao, pa otud nije bilo povecanja, ali opet sa druge strane, i to je tehnichki moglo da se reshi, ali trazi ulaganje SBB-a u mrezu ;)
A vidis, ti razmisljas kao korisnik i potrosac. Ja bi im recimo digao cenu i brzinu, ali bi cena bila nesrazmerno veca od cene ostalih paketa. Opet analogija, gtx580 i gtx570. Kolko je % gtx580 brzi, a kolko je skuplji? Tako je u citavoj industriji. Oce neko ispostovati kupca najskuplje opreme i uciniti je jeftinijom po odnosu cena/performanse/kvalitet od one jeftinije? Nece. Preko odrecene granice tkao reci, svaki 1% "boljeg" placas i po 100% vise. Pogledaj hi-fi/hi-end, graficke karte, procesore, kola...Svuda se oni sa najdubljim dzepom rebnu najvise.

Poslednja izmena:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
A vidis, ti razmisljas kao korisnik i potrosac. Ja bi im recimo digao cenu i brzinu, ali bi cena bila nesrazmerno veca od cene ostalih paketa. Opet analogija, gtx580 i gtx570. Kolko je % gtx580 brzi, a kolko je skuplji? Tako je u citavoj industriji. Oce neko ispostovati kupca najskuplje opreme i uciniti je jeftinijom po odnosu cena/performanse/kvalitet od one jeftinije? Nece. Preko odrecene granice tkao reci, svaki 1% "boljeg" placas i po 100% vise. Pogledaj hi-fi/hi-end, graficke karte, procesore, kola...Svuda se oni sa najdubljim dzepom rebnu najvise.
U čemo koliko je brža? U 3D rendering softveru je brža 30% ako je softver dobro optimizovan, a skuplja je isto toliko, 30% ;) Iz perspektive gaminga je neisplativa... Dakle, tu imamo vishe faktora.
Sve shto si naveo nije linearan proizvod ;) Dormeo dushek je skuplji od prosechnog 6x. Ti placash ono "esktra". Udobnost, komfornost i sl ;) To je uvek koshtalo vishe i razumljivo je da koshta vishe.

Protok interneta je linearan u odnosu na ulozen novac ;) 6 mbit je tachno dva puta manje od 12mbit. U praksi dva puta manje chekash ako su idelani uslovi na serveru sa koga neshto skidash ;) Iz te perspektive je download morao da bude povecan.
To shto potroshach nije zashticen u Srbiji i shto je konkurencija mala je neshto drugo ;)

EDIT: Gledaj to ovako. Uzecu tri linka od 12mb jer imam tri stana jedan ispod drugog. Sveshcu ih na jedan i placati mix paket 15k din mesechno, imati 36mbit. Da li to znachi bi tih 36mbit trebalo da koshta 100k din mesechno, ako pratimo analogiju? Poenta je da SBB ne ulaze vishe jer nema profi odradjenu mrezu i prilaodjava se prostoru tj mestima u kojima pravi infrastukturu... Naravno, SBB se snalazi kako mora, jer se nije gradilo po planu i programu vec stihijski... Fora je samo da budesh tik iznak konkurencije, a ista je realno slaba...
:wave:

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
pa nije 580 brzi 30% od 570, a jeste 30% i vise skuplja. Da, pricam o komforu. I internet je komfor. Aj predji na 256kb/s pa mi reci da 6mbit nije komfor ;)
elem, shvatio si sustinu mada je sasvim moguce da kroz postojecu infrastrukturu ni ne mogu pouzdano da propuste i garantuju za vise od 16mbit i da je to problem. (sto bi objasnilo i zasto su tarifni mereni paketi svega 10mbit, a kostaju bogaoca)

"Uzecu tri linka od 12mb jer imam tri stana jedan ispod drugog. Sveshcu ih na jedan i placati mix paket 15k din mesechno, imati 36mbit."

ovo nece da moze tako lako :d Prvo, morao bi na to placati i 3x pretplatu za kablovsku i uvesti 3 kablovska prikljucka. Zatim, da bi spojio 3 linka treba ti veoma skup ruter koji ima mogucnost za 3 WAN porta i load balance-ingom (znaci moraces uzeti onaj sa 4 porta, sumnjam da ima sa 3). Tot ij e oko 500+ evra pa ti spajaj do mile volje :D

"Fora je samo da budesh tik iznak konkurencije, a ista je realno slaba..."

of kors, na zalost....

Poslednja izmena:

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
sasvim moguce da kroz postojecu infrastrukturu ni ne mogu pouzdano da propuste i garantuju za vise od 16mbit i da je to problem.[/
A kako onda objasnjavas ponudu TurboFlatHome gde garantuju 30Mbita odnoso 60 ??? ;)

Za manjak konkurencije smo se do sad svi vec manje vise slozili... Onaj ko se ne slaze sa tom konstantacijom, ja bih ga najljubaznije zamolio da preskace ove teme, i ode u svastaru :P :P

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
iskreno, to sad prvi put vidim! :d

medjutim, znam par ljudi koji imaju sbb kablovsku al im je receno da ne mogu imati internet zbog neadekvatne infrastrukture

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
cisto sumnjam da iko od nas zna par ljudi u vezi ostavljenog linka :d Tj da budem precizan ja ne znam nijednog :rotf:
Ja ne znam nikoga kome treba Net brži od npr. 5mbit :) (mislim na DL; UL verovatno nikome nije bitan - pričam o ljudima koje ja znam). Naravno, to važi i za mene... Ne bi mi smetalo da imam 100mbit Net, ali jednostavno ne treba mi.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Ja ne znam nikoga kome treba Net brži od npr. 5mbit :) (mislim na DL; UL verovatno nikome nije bitan - pričam o ljudima koje ja znam). Naravno, to važi i za mene... Ne bi mi smetalo da imam 100mbit Net, ali jednostavno ne treba mi.
To verujem, i nemoj da se uvredis ili osetis napadnutim, ali ti i tvoji prijatelji stvarno niste merodavni ovde, jer imam utisak da je vama sasvim dovoljan i 2mbita net :)

Ovo ipak treba prepustiti nama koji smo speed freakovi ;) ja recimo i ovih 15mbita mi je malo, i aposlutno bi mi odgovralo da mi puste 100/100 net ;)

pa pazi, pogledao sam kad si rekao da ima i iznenadio se. cena nije losa uopste (ako uzmemo u obzir da smo u khm, Srbiji...)
Cena nije losa??? Ti se to salis? Aj realno reci mi sta mislis koliku platu mora da ima neko da bi mogao da uzme onaj manji paket i da moze da zivi :) Tako da ne zezaj Dzizx-u :d

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Cena nije losa??? Ti se to salis?
Pa, i ja sam prvo pomislio, kad sam otišao na onaj tvoj link, da je to skroz pristojna cena za ovaj kraj sveta i tu brzinu. Mislim, 30mbit za 65 evra - kome treba ta brzina (Miško78? :D ), nije to puno para.

Evo, na ADSLu je 4mbit nešto preko 2.000 din. Znači, za samo 3 puta veću cenu, možeš dobiti 8 puta brži Internet!

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Pa recimo meni bi trebala ta brizna al ne dam 65 evra(ne bih dao ni da zaradjujem 500 evra mesecno a pogotvu ne sad kad trenutno ni ne sljakam) , jos jedna stvar, koji kraj sveta??? Pa nismo mi na Aljasci ili u Africi, treca stvar taj isti SBB preprodaje Rumunski link, a u Rumuniji su cene dosta nize, a cisto sumnjam da su Rumuni lupili neku Bog zna koju svotu za linkove, inace bi SBB i dalje ostao u sklopu Telekomovog monopola ;)

Sto se tice brzine, pa recimo to samo ovako: I za nekih 1500 km dalje u Sloveniji mozes raditi za 1500-2000 evra sto je mnogo vise nego u Srbiji, pa sto ne odes da radis? ;)

P.S. I nije 3x veca cena, vec 3.5 ;) Nekom tih 1000 dinara moze mesecno dosta da znaci ;)

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
To verujem, i nemoj da se uvredis ili osetis napadnutim, ali ti i tvoji prijatelji stvarno niste merodavni ovde, jer imam utisak da je vama sasvim dovoljan i 2mbita net :)

Ovo ipak treba prepustiti nama koji smo speed freakovi ;) ja recimo i ovih 15mbita mi je malo, i aposlutno bi mi odgovralo da mi puste 100/100 net ;)

Cena nije losa??? Ti se to salis? Aj realno reci mi sta mislis koliku platu mora da ima neko da bi mogao da uzme onaj manji paket i da moze da zivi :) Tako da ne zezaj Dzizx-u :d
A kolke plate Rumuni imaju? Oces da ti kazem? Iste ko i mi...e sad jedino ako im je net 10x jefitni...a nije...Sto se mene tice, meni je i ovo relativno skupo, ceo taj mix paket i pretplata, a realno nema nista na programu :d

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
A kolke plate Rumuni imaju? Oces da ti kazem? Iste ko i mi...e sad jedino ako im je net 10x jefitni...a nije...Sto se mene tice, meni je i ovo relativno skupo, ceo taj mix paket i pretplata, a realno nema nista na programu :d
Ti bas nisi pogeldao link koji je DIjabolik okacio :d :d

Pogledaj link pa se javi opet ;)

edit: da ti olaksam evo linka http://translate.google.com/translate?hl=sr&sl=auto&tl=en&u=http://www.romtelecom.ro/en/personal/internet/clicknet-power/

a evo ja cu ti napisati: Sa TV pretplatom, Fiber Optika 100/100, sa cenom rutera oni mesecno placaju ovoliko cu TVA: 18,23 € ;) (eventualno da poskupimo jos malo dodaj pdv 18 posto pa vidi kolko skupo oni to placaju :D)

p.s. Uzeo sam najskuplji ruter da dignem sto vise cenu, pa ti vidi kolko si se zezno sa izjavom ;)
P.p.s 2 : Rumunija je bas i poznata kao jedna od zemlji sa povoljnijim netom :d :d

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
ok, jeftino je, nisam video link (ne citam svaki post), a to 100/100, to mi je nebitno, ne tangira me lokal uopste, rekoh vec. Samo scene izdanja, samo full protok bez fejkova, diskonektova i sl.

u svakom slucaju, kod nas nema 1000 provajedera tako da mozemo da sanjamo. Sa druge strane, idi u kanadu i za 60e ces dobiti maltene nista. Mogu da nam zavide :D

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Opet moram da ti kazem da procitas link ;) https://www.romtelecom.ro/magazin-online/clicknet-fiber-power.html

Ta brizna nije samo za lokal, vec za ceo net, idi na link koji sam ti okacio, a da ti olaksam evo ti prevod sa google tranlsate :Цлицкнет Повер је ултимативни избор за сваки Интернет корисник. Ако желите да забаве на нето потпуности, изаберите Претплата Цлицкнет влакна Снага и тренутан приступ најновије филмове, серије, игре и музику!
Интернет брзина: до 100 Мб / с
Митрополит Брзина: до 100 Мб / с
Неограничен саобраћај
Ви-фи рутер
Онлине Ексклузивно: 12,5% попуста на претплату (бесплатно чланство у месецима 4, 5, 6 уговора)
Бесплатно Статичка ИП искључиво на мрежи

Наручите сада глас план са широкопојасни интернет претплату и имају супер-Цлицкнет Напајање: 35% попуста на месечно задужен за говорну услугу, ако потпише нови споразум за 2 године! (од 4,5 € / месечно без ПДВ-а / 5,6 € / месец укључујући ПДВ).

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
1. Pa recimo meni bi trebala ta brizna al ne dam 65 evra
2. koji kraj sveta??? Pa nismo mi na Aljasci ili u Africi
3. treca stvar taj isti SBB preprodaje Rumunski lin
4. u Rumuniji su cene dosta nize, a cisto sumnjam da su Rumuni lupili neku Bog zna koju svotu za linkove
5. Sto se tice brzine, pa recimo to samo ovako: I za nekih 1500 km dalje u Sloveniji mozes raditi za 1500-2000 evra sto je mnogo vise nego u Srbiji, pa sto ne odes da radis? ;)
6. nije 3x veca cena, vec 3.5 ;) Nekom tih 1000 dinara moze mesecno dosta da znaci ;)
1. Važno je da postoji takva mogućnost po relativno povoljnoj ceni, naročito kad se uporedi sa stanjem od pre npr. 2 godine. Ni taj tvoj fascinantni Net u Rumuniji mnogi sebi ne mogu da priušte - a važno je znati da je RO ipak u EU.
2. Aljaska je SAD :rolleyes: a ne bih hteo da nipodaštavam Afriku. Kad sam rekao "ovaj kraj sveta", mislio sam prvenstveno na Ex-YU.
3. Možda, možda i ne... Koga briga gde SBB kupuje svoj Net? :)
4. Aha, eno u RO je sve super :) Pošto ne znamo koliko Rumuni naplaćuju svoj link (ako SBB uopšte kupuje net od njih), onda nema potrebe da pričamo o tome. Uostalom, da je rumunski Net tako brz i jeftin, kupovali bi ga od njih i Austrijanci (uobičajene brzine su im 8-20mbit - istina, jeftinije nego ovde, ali to je očekivano) i svi ostali.
5. U Slo su prosečne plate nešto ispod 1.000 evra.
6. 6.820 : 2.122 = 3,22 :) (znači, bliže je 3 nego 3,5 :D )

Evo, jedan od paketa u Austriji je Take IT easy
http://www.upc.at/internet/takeit_easy/

8Mbps/768kbps + fiksni telefon = 40 evra jednokratno + 25 evra mesečno

R_O_N_I_N

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.09.2009.
Poruka
989
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD B55 @3.8Ghz/2.8Ghz NB & Noctua NH-D14
Motherboard:
ASUS Crosshair IV Formula
RAM:
2X2GB Excelram Rippler + 2X8 GB Patriot,sve na 9-9-9-24-27 1T@1600Mhz
VGA & cooler:
ASUS 280x
Display:
ViewSonic VX2260WM
HDD:
Samsung EVO840 120 GB+Samsung 1.5 TB+Samsung HD321KJ 320GB+WD AAKX 500GB+WD 320GB AAKX
Sound:
Integrisana zv. & Logitech G51
Case:
CM Silencio 650
PSU:
Chieftec BPS-850C 850W
Optical drives:
Samsung SH-S223F
Mice & keyboard:
Logitech G400s,neki djubre-plastikaner od 5e(za sad :D)
Internet:
SBB
OS & Browser:
W7 x64
Ali onaj prevod sa rumunskog je urnebesan... "mitropolit brzina"...muahahaha:rotf:

Vrh