• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

SBB povecava brzine...

M

Misko78

Guest

Hvala im na ovome, dobio sam jedno veliko ništa, i sa prethodnim 12/0,5 sam bio zadovoljan sa ovim dodatkom uploada biće živahniji net ali mislim da smo mi koji najviše i najredovnije plaćamo zakinuti.

zookarma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.11.2009.
Poruka
1.210
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 + Megahalem
Motherboard:
Asus p7p55d
RAM:
2x2 Mushkin + 1x4
VGA & cooler:
Sapphire 6950
Display:
Samsung T240
HDD:
C300 X64 + 5xhdd
Sound:
Creative Xfi Elite
Case:
Chieftec LBX
PSU:
TT 650 W
Optical drives:
PIoneer 212
Mice & keyboard:
G500 + G15 v2
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 x64, Chrome
Interesantno je da svi kacite ping linkove ka beogradu a niko se ne igra na serverima u bg-u ? Cemu to kad nicemu ne sluzi :) Ajd stavite neki germany location ping ?

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
to imas u ovoj temi

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Zato sto je ovo "merach" protoka a da bi ga sto preciznije izmerio moras da ides ka serveru koji je najblizi i ima najmanji ms;)

M

Misko78

Guest
Neki od nas igraju vrlo često na sopstvenim privatnim serverima, male prijateljske okršaje. ;)

Ali kad si zapeo:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
zar nije sbb link vezan na madjare direkt?

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Ali je server u Bg-u preko verat hosting-a a oni imaju peering sa Sbb-om pa je odlican odziv(meni nekad bude i 1ms) dok to nije slucaj sa telekom-mom i sbb-om;)

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Malo si se preracunao:P Nova cena je 1.480din za 6mbps :d
Da, to sam i mislio, nego sam (ne znam zašto?) napisao šta sam napisao :)

@ Misko78: ne slažem se s tobom :) Pre svega, to ko najviše i najredovnije plaća je diskutabilno i ne bih to mnogo komentarisao. Dalje, nikako niste zakinuti, samo je ono što ste dobili (dobili, ne izgubili!) mnogo manje nego kod onih sa nižim brzinama... Takođe, tačno je da vi najviše plaćate, ali i (verovatno) najviše trošite Net :)

Sve u svemu - ja, kao korisnik ADSLa, mogu samo da zavidim onima koji imaju SBB kabl, ali ipak ne kukam baš mnogo :D

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Zoni nerealan si. Pokusavam da te razumem ali mi ne ide. Pa sta znaci to vi najvise placate/najvise trosite net? Sta to treba da znaci??? Ne nego ce da placa najvise a da ne trosi uopste?!

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zoni nerealan si. Pokusavam da te razumem ali mi ne ide. Pa sta znaci to vi najvise placate/najvise trosite net? Sta to treba da znaci??? Ne nego ce da placa najvise a da ne trosi uopste?!
Pa, samo to da ja ne razumem njegovo insistiranje da najviše i najredovnije plaća - ja samo rekoh da je normalno da najviše plaća, kad najviše troši :)

Niko nije zakinut, samo nisu svi ravnomerno dobili. Zašto je tako? Možda zbog nekih tehničkih ograničenja?

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.796
Rezultat reagovanja
2.281
Moja konfiguracija
ZoNi, onaj ko je pod ugovorom ne može da ne plaća jer će raditi makaze, to znaš, pa se pitanje oko toga i ne postavlja. Zaista nije fer da oni koji najviše i najredovnije plaćaju (kao i svi ostali pod ugovorom, jer nemaju izbora, ne mogu da plaćaju drugačije) ne dobiju gotovo ništa.
Nije tu pitanje zašto plaća najviše, to se podrazumeva sa takvim paketima, već zašto oni nisu dobili više.

Poslednja izmena:

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zaista nije fer da oni koji najviše i najredovnije plaćaju (kao i sv ostali pod ugovorom, jer nemaju izbora, ne mogu da plaćaju drugačije) ne dobiju gotovo ništa.
Ma, znam da je tako - i ja koristim SBB pod ugovorom ;)

S druge strane, znam da kući plaćam MNOGO skuplji ADSL (koji takođe moram redovno da plaćam, kao i svi ostali koji su na adsl-u); znam da je to nepravda, ali šta da radim? :)

Naravno, razumem ja ljude koji plaćaju te, svakako ne male, pare za najbrže pakete na SBBu i koji su sad dobili samo "zamazivanje očiju"...

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Pa takvi paketi i jesu najskupi :D Pogledaj tarifni prepaid, 10mbit sa 2mbit uplodom je 12.500 dinara za 41GB protoka....Normalno je (na zalost) da nakon neke granice odnos isplativo/upotrebljivo postaje sve gori.
Njihovi paketi na zalost spadaju u luksuznu grupu pa tako tretiraju i njihove korisnike (imaj na umu da su fizicka, a ne pravna lica), kao "bogatase". Kad je internet u pitanju, (u Srbiji) oni voze ferari.
Meni licno je i 2mbit bilo dosta, 4mbit sam dobio kad sam uzeo sbb mix (zbog d3) i sa tim nisam znao sta cu, a sad sa ovih 6 tek ne znam sta cu. Meni licno bi odgovaralo da ima MANJI paket, tipa 2mbit za 400-500din. I sa time sam vukao preko 100GB mesecno i nista mi nije falilo :P Da li cu nesto skinuti za 1 sat ili za sest (recimo 2.5gb) manje mi je bitno nego tih 1000din sto bih ustedeo na ovu skupocu :/

Inace, podignute su i cene paketima koji su dobili ubrzanje, tako da bi i njima sa 12/16mbit otisle cene gore. Mozda su hteli to da izbegnu da bi ostavili pakete pristupacnijim?!

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.796
Rezultat reagovanja
2.281
Moja konfiguracija
Eh, i 1Mb/s za 500 din bi bio premija, ali to nećemo videti ...

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Eh, i 1Mb/s za 500 din bi bio premija, ali to nećemo videti ...
Najsličnije tome po ceni je ovo:
256/32 kbps - 600 din
512/64 kbps - 800 din

Ali to je ipak suviše sporo... Mada, mnogima bi i to bilo sasvim dovoljno :)

M

Misko78

Guest
Moj racun za Mix je nešto preko 5000 dinara, potpisao sam ugovor da ću 24 meseca redovno plaćati tih 50€ ili ako ne platim, ne ispoštujem ono što sam potpisao, biti tužen od druge strane. Stoga svakog meseca ja pustim 50€ na račun SBB_a, trošim malo pošto ne bekapujem internet, rekord mi je 123GB i to u januaru ove godine, teoretski maksimum na SBB_u, na mom paketu, je oko 3TB. Prema tome Zoni ne ....., ja i meni slični su im idealni korisnici, mogli bi malo i da nas nagrade.

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
ja i meni slični su im idealni korisnici, mogli bi malo i da nas nagrade.
Ne znam šta da ti kažem... Hm, 5.000 za Net i TV? Svaka čast :) Meni se čini da ja za Net i TV (uključujući i RTS harač), plaćam oko 2.500. E, sad, pošto nisam baš zadovoljan uslugom koju dobijam od svog provajdera (Sezampro, čiji sam korisnik od 1998!), problem ću rešiti jednostavno - preći ću kod drugog provajdera! Pošto po svemu sudeći nemam mogućnost da koristim usluge SBBa, preći ću na "next-best-thing" - PTT KDS. Time ću ostvariti dodatnu uštedu - otkazaću jedan telefonski broj, pošto sam ga do sada koristio skoro isključivo za adsl.

Dakle, neki načini borbe protiv loše usluge postoje. ;)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Moj racun za Mix je nešto preko 5000 dinara, potpisao sam ugovor da ću 24 meseca redovno plaćati tih 50€ ili ako ne platim, ne ispoštujem ono što sam potpisao, biti tužen od druge strane. Stoga svakog meseca ja pustim 50€ na račun SBB_a, trošim malo pošto ne bekapujem internet, rekord mi je 123GB i to u januaru ove godine, teoretski maksimum na SBB_u, na mom paketu, je oko 3TB. Prema tome Zoni ne ....., ja i meni slični su im idealni korisnici, mogli bi malo i da nas nagrade.

Sto si koj' moj onda uzimo taj paket? :) Pominjao si da ti UL nije bitan, tako da ocigledno nisi zbog toga. Jbg, sad ti je kasno, sta da ti kazem. Ako ti je sporo, uzmi 16mbit...

zookarma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
06.11.2009.
Poruka
1.210
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 750 + Megahalem
Motherboard:
Asus p7p55d
RAM:
2x2 Mushkin + 1x4
VGA & cooler:
Sapphire 6950
Display:
Samsung T240
HDD:
C300 X64 + 5xhdd
Sound:
Creative Xfi Elite
Case:
Chieftec LBX
PSU:
TT 650 W
Optical drives:
PIoneer 212
Mice & keyboard:
G500 + G15 v2
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7 x64, Chrome
Neki od nas igraju vrlo često na sopstvenim privatnim serverima, male prijateljske okršaje. ;)

Ali kad si zapeo:

OK sto se vi zabavljate ali procenat vaseg zabavljanja je obrnutno proporcionalan kolicini igranja na nemackim i evropskim serverima zato i ping ka BG gubi smisao :rolleyes:

No hvala posto si jedan od retkih

M

Misko78

Guest
Sto si koj' moj onda uzimo taj paket? :) Pominjao si da ti UL nije bitan, tako da ocigledno nisi zbog toga. Jbg, sad ti je kasno, sta da ti kazem. Ako ti je sporo, uzmi 16mbit...
Treba mi minimum 384 za UL, a i nisam od onih koji hoce da cekaju celu noc da skinu nešto, niti sam se žalio na brzinu, pošto meni ovaj paket idealno paše, već na odnos SBB_a prema korisnicima koji plaćaju puno. Naravno ti ne bi bio ti da ne izbaciš priču van koloseka. ;)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Zadovoljan sam shto mi je paket povecan i sada je 6 mbit / 384 kbit, ali zaista mi nije jasna politka SBB-a. Trebali su svaki paket proporcionalno da povecaju... Ovako je ispalo da ja dobija 50% veci i uplaod i download. Dok neki samo upload, a ipak placaju tri puta vishe ceo mix paket...

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
HDD:
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Pa valjda ima dosta korisnika koji koriste jachi paket pa ovi nemaju dovoljan bandwith da to podrze ;)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Treba mi minimum 384 za UL, a i nisam od onih koji hoce da cekaju celu noc da skinu nešto, niti sam se žalio na brzinu, pošto meni ovaj paket idealno paše, već na odnos SBB_a prema korisnicima koji plaćaju puno. Naravno ti ne bi bio ti da ne izbaciš priču van koloseka. ;)
Razumem te, ni ja ne volim da cekam celu noc na nesto, pogotovo sto danju spavam a nocu sam budan :d Salu na stranu, izvini na izbacivanje iz koloseka ali nisi razumeo onaj deo moje price oko "luksuza". (sad ide jos gore izbacivanje iz koloseka :P ). VW ce sniziti cenu Pola, ali nece novog Golfa. Intel ce sniziti cenu novog i7, ali nece extreme edition. Analogija sa vasim 12 i 16 mbit paketima je ovde u tome sto vi vozite premium varijantu, niza klasa i srednja klasa ce uvek videti vise poboljsanja nego visa klasa i visoka klasa koja najvise placa jer se podrazumeva da vi mozete da platite i od vas se zivi. Bez uvrede ali tako je. Mozes da uzmes ford scorpio od 320ks sa pogonom na 4 tocka za 55.000$ ali isti takav Porse kosta 120.000 i sporiji je (ok, bolje lezi na putu, lepsi je, navlaci pi*ke, ali ono...) novi porse ce imati mizerna poboljsanja u odnosu na novog forda iz iste klase.
To sam hteo reci.
Ne kazem niti podrzavam da takav odnos prema klijentima, ali to je prosto tako. Kad sednes u takav vagon, takvu voznju treba da ocekujes. Nije fer ok, ali nije ni fer da neko moze da vozi porsea, a neko samo onog bangavog forda :d (ovo zaista nema veze sa tobom niti sa ovom pricom vec je cista konstatacija)

edit: i ako nisi primetio, nama je usluga POSKUPELA i ne mozemo nista povodom toga. Vi ste povecanje UL-a dobili DZABE! ;)

Poslednja izmena:
M

Misko78

Guest
OK, kapiram. Nisam u fazonu da se bunim k'o "Grk u apsu", samo mi je malo taj njihov stav zasmetao.

Vrh