Probao sam u svaki HDMI vec na televizoru, negdje sam procitao da se ukljuci kao PC mode na TV, ali ja ne mogu nigdje da nadjem taj mod na svom TV uProveri možda je razlika u ulazima na tv-u.Probaj u svaki hdmi.
Isto možda je razlika u modovima kod tv-a,da li ima još neki izbor za prikaz kad se poveže pc.
Da to je to nasao sam tacan model istrazivao sam i mislim da sam nasao problem, ako mozete samo da vidite je li moja teorija tacna, moj model TV-a tacan je SM-65K1, nasao sam na netu upustvo od TV ( posto sam TV uzeo polovan nije mi dosla kutija i upustvo ) u upustvu pise za sve modele da su 4k 60hz gdje kod procitate tako se ovaj TV reklamira, znaci da nije problem do TV-a, onda sam istrazivao HDMI kablove, na kutiji koju sam ja dobio pise da mi je kabal HDMI verzije 2.0, ali on se ponasa u potpunosti kao kabal 1.4 tj. Daje samo rezolucije koje bi mogao dati HDMI kabal kao sto je 1.4, citajuci to upustvo naisao sam da postoji u opcija komanda EDID, koja odredjuje kakva je konekcija izmesju monitora i uredjaja koji daje sliku, kada stavim na Auto to on daje sliku 4k 30hz, kada stavim na EDID 1.4 on daje istu sliku ( iako ne bi trebao davati nista posto je navodno HDMI 2.0 ), a kad prebacim na EDID 2.0 on daje kao No Signal, zato mislim da me je prodavac prevario i prodao mi lazni 2.0 kabal koji je zapravo najobicniji HDMI 1.4. Evo i sve slike sto sam nasao.To je ovo?
65 inch 4K High Brightness Display - 2500cd/m2 - SWEDX
Meet the SWEDX SD655K8-HB-03, a 65 inch 4K high brightness display with a brightness of 2500 cd/m² with Android 8 and smart functionality.swedx.se
Zvucnike ne pominjem posto je na kompjuter spojen TV pa imam vec odlixne zvucnike sa tim.To uopšte ne deluje kao klasičan TV nego je displej za druge namene ... Ne pominju se zvučnici?
Tako sam i mislio cisto zelim da probam da li mogu da izvucem 60hz kao sto pise u svim specifikacijama.Po specifikacijama ovo je brutalan TV (2500 cd/m² kako da ne, pre će biti 250), a u stvarnosti je verovatno neki nordijski Fox ili Vox...
Ja ipak sumnjam na kabl, kupi krštem 2.0 HDMI kabl u nekoj legalnoj radnji (npr. uzmeš Hamma, eventualno Vention, ali više-manje je svuda cena oko 1000 din za 1m), pa vratiš ako ne radi...
Trenutno imam kabal Zed Electronic kakav je to kabalPo specifikacijama ovo je brutalan TV (2500 cd/m² kako da ne, pre će biti 250), a u stvarnosti je verovatno neki nordijski Fox ili Vox...
Ja ipak sumnjam na kabl, kupi krštem 2.0 HDMI kabl u nekoj legalnoj radnji (npr. uzmeš Hamma, eventualno Vention, ali više-manje je svuda cena oko 1000 din za 1m), pa vratiš ako ne radi...
Pitaj boga. Očigledno nedovoljno dobar za 4k 60Hz.Trenutno imam kabal Zed Electronic kakav je to kabal
Moguće da je to neki uređaj prvenstveno namenjen za prikazivanje reklamnog sadržaja u javnim objektima, metro, stanice i sl...Ne, mislim ne vidim zvučnike u specifikacijama.
I to sam istrazivao ovaj proizvodjac ima dvije vrste kablova ima kabal 2.0 ali kao kod mene pise kao samo za Full HD, a ima slican kabal isto 2.0, ali kao 4k UHDPitaj boga. Očigledno nedovoljno dobar za 4k 60Hz.
Vidi TV je uzeo brat jer mu je izesao jako povoljno, a on bas se i nerazumije u tehnologiju, ali opet hocu probam da li je ovo do kabla posto sve na njega sugerise ako ne bude do kabla, sta bi sad sta je tu je, ja ne mogu gledat u ovaj TV kad se ispod njega nalazi monitor od 165hz koji je fluidan i sve i onda da dignem glavu i gledam u ovih 30hzMoguće da je to neki uređaj prvenstveno namenjen za prikazivanje reklamnog sadržaja u javnim objektima, metro, stanice i sl...
Pa nema audio...
Naravno ne znači da neće raditi i kao tv.
Malo sam gledao tu firmu vidim da imaju dosta takvih namenskih uređaja, ali na sajtovima gde ima mogućnosti komentarisanja imaju očajne ocene...
@peja81 pokusava da kaže da tv nema ugrađene zvučnike sto je ekstremno retko kod tv-a opste namene jer 99% njih dolazi sa svojim ugrađenim zvučnicima.evo ovde spominju neke specifikacije za audio
Razumijem ja to, ali ne kontam kako nema zvucnike kad ima zvucnike TV mogu pustiti zvuk sa njega samo eto cisto jer imam svoje bolje zvucnike njih korisitm@peja81 pokusava da kaže da tv nema ugrađene zvučnike sto je ekstremno retko kod tv-a opste namene jer 99% njih dolazi sa svojim ugrađenim zvučnicima.
Vjerovatno on posjeduje svoje zvucnike, nego sam se malo s***o kad ih je spomeno posto meni iskreno nisu bitni zvucnici vec samo ta hercaza koja se na svakom sajtu vezana za taj TV cak i upustvu spominje da ne 4k 60hzOnda ima.
Nije se videlo u onoj dokumentaciji koju si poslao, mozda nisi sve slikao.
Posalao su sliku gde su nabrojani podržani audio formati a to nije to...
Ja sam iz BiH, pa moram potraziti to dobro piso sam najvecem PC shopu u BiH dopertechu kako mogu nabaviti taj kabal pa dok mi odgovore, hvala ti za sve javim kad vidim je li do togaPominje se ali sa odgovarajućim HDMI 2.0 ili 2.1 kablom...
Napisao sam ti sta i kako, kad probaš javi da li je uspelo.