R_U_S
Banned
- Učlanjen(a)
- 03.04.2009.
- Poruka
- 117
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon64 X2 3800+@3GHz-Cooler Master Hyper 212 , Aerogate 1-----Turion64 1.6GHz
Motherboard:
Biostar A78XA-A2T-AMD-Ati RD770-----Acer Aspire 9300
RAM:
2x1Gb Kingston VR@1GHz-5-4-4-12 -----2xGB DDR2 SODIMM
VGA & cooler:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
Display:
Asus TOP EAH 3870 512Mb, Apache Voodoo2 12Mb, Matrox MGA200-----GeForce 7300go
HDD:
2xWD 640Gb RAID 0-----2.5" Hitachi 120Gb
Sound:
Creative Audigy 2, Altec Lansing 5100 Realtek ALC 883
Case:
Chieftec Dragon DX-01WD
PSU:
LC Power 550Wt
Optical drives:
HP DVD630i, LiteOf DVD-----TSST Corp DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech: RX1500, RX250, ...
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP professional
Ipak nisi u pravu! Radio sam par meseci u Acad na 17" laptopu i neka hvala! Prvo ekran je premali (setite se Radiše Uroševića iz Jet Set-a: "Oslepo sam, osleeepooo sam" ), a drugo ergonomija je *****ska, tj nema je, u prevodu pucala mi je kičma (lepo reče Stalja), ma ukočio sam se ispod desne lopatice, bio sam sje*an 2 nedelje, u rikverc sam vozio isključivo na retrovizore.Hehe, i ja sam ranije tako mislio Mada, ne kontam to "savijanje"...
15" (ili 17", ni takvi laptopovi nisu više preskupi) na 30-50cm od očiju je isto kao 20" na skoro metar. Meni podjednako odgovara 15.4" wide laptop kući ili 19" wide monitor na poslu (imam kući i 22" wide, ali mi je to nekako suviše).
Naravno, miš se podrazumeva, a tastatura (externa) je stvarno nepotrebna.
Dakle, osim cene, skoro ništa ne ide u korist desktop računara (osim, kao što sam rekao, za posebne potrebe - "profi" igrači, npr).
S druge strane, lepo je da postoji mogućnost izbora
Da, radio sam u gej Austrijskoj firmi u kojoj je gazda fetišista, tj gospodin Haumer se pali na Sony (krš) Vaio laptopove, pa smo nasilno u skladu sa time dobili kante od 15.4", al bitno je da je sony. E pa vidiš, tu nisam radio u ACad, al za excel je definitivno premalo. Austrijanci voledu da im se sve prezentuje u tabelarnoj formi, pa su te tabele bile poprilične, a na 15.4" ekranu sam oči ostavio.
Da ne pominjem što su generalno laptopovi sporiji od desktopova (kolje ih HDD samo tako), ipak imaju problema sa pregrejavanjem, čak i skuplji modeli.
Ako mene pitate, može da prođe laptop, ali sa nekim ljudskim monitorom (bar 22"), i sa eksternom tastaturom naravno. Jedno je kada sediš za kompom 15 minuta, pola sata, aj i sat, ali kada treba da se grbiš 8-10 sati, sa gomilom papira na stolu, ma ajde. A gde je opasnost od zalivanja kafom, vodom i slično na radnom mestu (ko nije radio u projektnom birou neka se ne javlja)?
Poslednja izmena od urednika: