• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Windows 7 home premium 64 mala pomoc :)

spasoje88

PCAXE Member
Učlanjen(a)
21.10.2010.
Poruka
235
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Motherboard:
ASUS M4A87TD
RAM:
2*4 GB corsair vengeance pro 1600 Mhz
VGA & cooler:
MSI GTX 560 Ti twin frozr II OC
Display:
ASUS 22
HDD:
Kingston NyperX 120GB 3K + WD 640 GB Blue
Case:
xigmatek midgard
PSU:
cooler master GX-550W
imam original win 7 home premium 64, kao iz naslova. Znaci nekad kad oborim sistem sam se registruje, nekad zovem korisnicku podrsku, bla bla.. Original disk sam slucajno ostetio, zvao korisnicu. Rekli mi, kao pre je moglo da se skine ne znam odakle ali sad ne moze, morate da popunite svasta nesto pa da vam stigne disk itd.. Uglavnom, gde mogu da skinem trial verziju, da iskoristim moj kljuc, samo da nije neka izbagovana sa torenta??!!!

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Jesi gledao na oficijalnom sajtu microsoft-a? Koliko ja znam odatle se može skinuti.

spasoje88

PCAXE Member
Učlanjen(a)
21.10.2010.
Poruka
235
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Motherboard:
ASUS M4A87TD
RAM:
2*4 GB corsair vengeance pro 1600 Mhz
VGA & cooler:
MSI GTX 560 Ti twin frozr II OC
Display:
ASUS 22
HDD:
Kingston NyperX 120GB 3K + WD 640 GB Blue
Case:
xigmatek midgard
PSU:
cooler master GX-550W

Sam633

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
1.286
Rezultat reagovanja
26
Moja konfiguracija
Izvoli.

Ako ukloniš ei.cfg file iz ISO-a, dobićeš sva x64 izdanja:

Home Basic
Home Premium
Professional
Ultimate

Što se licence tiče, ovako mi ni čarobni pasulj ne pomaže. Moraš znati da li ti je ključ namenjen za Retail ili "punokrvni" OEM.

Ako je Retail i ključ si već iskoristio na nekoj mašini, onda ne možeš na drugoj. Možeš samo na istoj.

Ako imaš OEM koji ne zahteva online aktivaciju, (to je ono što zovem "punokrvni OEM), onda možeš lepo aktivirati Windows sa samo dve komande, jer je sama mašina već "preaktivirana" (postoji SLIC u BIOS-u). Da li imaš SLIC, proveri pomoću ovog alata. (odštikliraj -> Use our download manager and get recommended downloads) Ako je u zelenom, imaš SLIC, ako je u crvenom nemaš SLIC, idi na (verovatno) tvoj Retail ključ. Ako je u zelenom, pisaće ti SLIC proizvođača računara. Potom skini kolekciju sertifikata. Raspakuj arhivu i nađi svoj sertifikat u folderu Certificates. Ukokliko ti je računar brandiran, lako ćeš naći. Poklapanje SLIC-a i sertifikata možeš proveriti u alatu za koji sam ostavio link, idi na karticu Advanced, potom Open Ext Cert. i vidi koji se poklapa sa tvojom mašinom. Kada nađeš koji se poklapa, iskopiraj ga negde, naprimer u root (koren) neke particije. Pokreni CMD kao Admin i kucaj:

slmgr -ilc X:\*.XRM-MS

Gde je X: particija, a * ime sertifikata

Zatim, treba još samo uneti ključ prozvoda komandom:

slmgr -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX

Gde je XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX tvoj ključ proizvoda sa nalepnice COA.

Stanje aktivacije možeš proveriti komandom:

slmgr -dlv

ili

slmgr -dli

Poslednja izmena:

Sam633

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
1.286
Rezultat reagovanja
26
Moja konfiguracija
Izvinjavam se, link sa sertifikatima nije ispravan. (uploader je izgleda potrošio bandwith)

Izvolite novi.

Ponavljam, OEM aktivacija važi samo ako imate SLIC 2.1 i nalepnicu COA sa ključem proizvoda. Ako niste sigurni za koju licencu je namenjen Vaš ključ, to možete saznati pomoću The Ultimate PID Checker v1.1.3.590 (izgooglajte).

Poslednja izmena:
Vrh