Cika_Kure
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 29.05.2024.
- Poruka
- 334
- Rezultat reagovanja
- 340
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Takav printer će biti neki model iz 2030 ili 2035. godine...Bice, na primer, ako kupis recimo printer koji ima driver samo za Win11.
I narednih godina će HW imati softverski backward compactability sa Win 10 jer je proizvođaču HW u interesu da ima što više potencijalnih kupaca bez obzira koji OS koriste. Ukratko softver će izrađivati proizvođači HW bez obzira na to što MS ukida podršku za Win10.
Primer: Juče za neki simboličan iznos prodam TPLink wireless WiFi USB adapter, kupljen brat bratu, pre 6-7 godina...
Na tržištu je od 2010. ili 2012. godine i na ambalaži piše da podržava Win XP i WIn7 (jer ove noviji nisu bili ni u najavi kad je izbačen u prodaju).
Ja sam ga svojevremeno uredno koristio na Win10 bez problema, a sad jedno dve godine stajao u kutiji.
Kupac juče pita da li je isproban na Win 11, ja ga nisam isprobao pa je dogovor bio da ga on isproba i ako ne radi vrati. Međutim, skinuo je drajver sa TPLink sajta i adapter uredno radi i na Win11, dakle i posle 15 god od izdavanja proizvođač HW uredno izbacuje i pravi drivere za taj proizvod i pokriva sve od WinXp do Win11...