Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Opet malo ispomerana soba...
Radovi u toku, pa neću još da kačim ostalo, ali evo kako je plan da izgleda moj ćošak. Sad ću polako u narednih par meseci da radim akustični tretman, najverovatnije ću praviti panele od kamene vune, pa će baš da bude lepo upakovano.
@NAS Ekstra! Tera FL Studio projekat sa 10ak VST instrumenata, i bar duplo toliko VST efekata i WAV semplova bez problema. Procesor bude na nekih 60 - 70% zauzeća kad ga opteretim tako nečim. Uspem da ga zagušim ako se osilim sa automatizacijama i onda se setim da nemam j3*3ni Threadripper u njemu.
Osim toga gura i Rocket League na medium u rasponu od 80-ak do 100-tinjak FPS.
Sad tek videh komentar.
Ti pauci imaju preko 25 godina. Za vreme bombardovanja smo sestra i ja tripovali ljude žestoko sa njima, a tad sam ih već imao par godina.
Punjač je stalno uštekan u produžni, pa je kabl uvek na stolu jer ne mogu svaki put da pomeram sto da bih ga uključio.
Dock i produžni su ispod stola, postavljeni na nosaču kablova. Sve ide preko jednog Thunderbolt kabla.
Kabl levog satelita visi jer nije dovoljno dug da ide iza stola pa vertikalno iza stuba kao ostali kablovi (produžni, internet, 3.5mm od vufera i desni satelit).
To ću morati da smislim šta ću, neću da mi se vidi taj kabl.
Ovo je nešto što se pravilo prethodne 3 godine bukvalno, naravno krenulo se od Logija G29, zašrafljenog za sto, pa se uzeo neki jeftin Spawn kokpit, pa je odatle krenulo dalje... Racing oprema upgradeovana na Thrustmaster T300, pa posle toga na Fanatec, u međuvremenu je uzet Playseat Trophy rig, to mislim da sam kačio već negde, hoću reći, nije išlo odmah ovako, nego se postepeno nadograđivala oprema svakih par meseci otprilike, da bi se došlo dovde E sad, konačno sam napravio nešto o čemu sam sanjao (nisam zapravo sanjao nijednom naravno, nego ono, kako kažu, my dream setup).
Ne znam koliko vas ima ovde da se interesujete generalno za sim racing i koliko će vam ovaj spisak delova zvučati kao špansko selo ili neće, ali svejedno, kad već kačim fotke da objasnim šta je šta, pejstujem sa nekog drugog foruma pa je zato na engleskom, da ne prevodim sad sve
TrakRacer TR120 cockpit with long shifter arm and Fanatec side mount
Extreme SimRacing XL bucket seat
Fanatec GT DD Pro 8Nm with QR2
Fanatec V3 pedals with custom throttle/clutch springs, brake performance kit and forged carbon plates from SimRaceMods
Fanatec McLaren GT3 v2 with QR2, 3D printed shifter mount and original Fanatec magnetic shifters
Fanatec BMW GT2 v2 with QR2
Fanatec ClubSport steering wheel 320 with CS Hub v2 and QR2
Fanatec SQ Shifter v1.5
Fanatec Handbrake
PS5
VR2
HyperX Cloud III Wireless headphones
TCL C805 50" TV, 120Hz, VRR, ALLM
Što se tiče nekih dodataka za sam kokpit:
2 komada Dayton Audio BST1 bass shakera, jedan montiran direktno ispod sedišta a drugi ispod pedala, služe da simuliraju vibracije na putu, ivičnjake, vibraciju motora, promena brzina, gubljenje trakcije, sve kontrolisano preko SimHub softvera
Wind simulator sa 2 Arctic P12 Max venta, na koje su montirani 3D štampani Noctua airflow amplifieri, pokreće ih Arduino Uno, opet kontrolisano preko SimHuba, ukratko, koliko brzo se vozilo kreće u igrici, toliko brzo duvaju ventilatori i stvaraju dodatni osećaj brzine, u praksi radi fenomenalno, pogotovo što vozim isključivo preko VR2 i onda je imerzija (kako se ovo kaže na srpskom uopšte) neverovatna, ne može se baš ni opisati rečima, mora da se proba
A sad sličice, prvo ceo ćošak, rig, sedište, kolekcija volana:
Pedale, shifter, ručna:
Wind simulator i bass shakeri:
I za kraj PC koji sam prepakovao u DeepCool CH560 (valjda se tako zove model) Digital, lepo mi se uklopio na ovu kutiju koju sam napravio u ćošku da sakrijem mali milion adaptera, kablova, produžnih i ostalog: