• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Upoznajte Zvezdanog Razaraca !!!

Moso

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
03.05.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nakon obaranja WR, nismo sedeli skrstenih ruku, vec smo Meaculpa i ja krenuli u izradu novog pota kome smo dali naziv STAR DESTROYER :mir:
Pot spada u izrazite teskase, izuzetno masivan i tezak, savrseno ravan i do bola ispoliran. Prilikom izrade su primenjene neke od nasih originalnih ideja dok su udubljenja u samom podnozju pota uradjena po uzoru na Kingpinov Dragon F1. Inace, donji deo pota je uradjen od bakra a samo taj deo pota je, ovako obradjen, tezak oko 2kg dok je ostatak uradjen od aluminijuma. Licno sam prezadovoljan kako je ispao ovaj pot i po svim karakteristikama spada medju najboljima na svetu a svoju pravu snagu ce, nadam se, pokazati vec na prvoj narednoj sesiji. Ovo naravno nije sve, vec se rade pripreme za naredni pot koji ce, kao sto smo i obecali, biti izradjen od kombinacije srebro-bakar i koji ce biti nesto do sada nevidjeno u svetu. Posto slike govore vise od reci, sledi set fotografija (radjene su mojim mobilnim telefonom) ove teske svemirske krstarice :woohoo:

P.S. Stay tuned for more ....

BEGINER

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i5 4440 @ 3.10GHz
Motherboard:
ASUSTeK COMPUTER INC. Z97-K
RAM:
16,0GB Kingston Crveni txn Proka
VGA & cooler:
1023MB NVIDIA GeForce GTX 750
Display:
Neka 24orka, ocekuje se 32
HDD:
Patriot Blast ssd 240
Sound:
pojma neam
Case:
Xigmatek Elysium
PSU:
Seasonic 850w
Optical drives:
pojma neam
Mice & keyboard:
Logi i Logi svasta
Internet:
Ikom 200Mbita
OS & Browser:
Win 7 x64
Other:
MONEY & PUSSY LOVER
Svaka cast momci...Nema odmora kod vas:)

Samo napred i svaka cast za pot,prelep je...Uskoro ocekujemo neki test;)

BigJoe

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
2.788
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
Odlicno izgleda, ali mislim da ste neke stvari mogli bolje da resite.
Prvo deo od klirita koji sluzi sa pricvrscivanje pota je trebao da bude montiran na vrhu aluminijumskog dela, jer se onda alu i bakarni deo uvlace u jedno parce izolacije, sto je bolje resenje, nego kada je izolacija iz dva dela. Ovako ce se skupljati vlaga sa donje str.
Drugo je da mislim da su stepenice bolje resenje unutar baze, a ako se u kombinuju sa tzv. resom daju najbolji efekat.

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
I like :)

Mogao bi i onaj stock da okusim usput :P

Svaka chast momci odlichno je ispalo, sad chekamo vrh rezultate :)

:wave:

Moso

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
03.05.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Odlicno izgleda, ali mislim da ste neke stvari mogli bolje da resite.
Prvo deo od klirita koji sluzi sa pricvrscivanje pota je trebao da bude montiran na vrhu aluminijumskog dela, jer se onda alu i bakarni deo uvlace u jedno parce izolacije, sto je bolje resenje, nego kada je izolacija iz dva dela. Ovako ce se skupljati vlaga sa donje str.
Drugo je da mislim da su stepenice bolje resenje unutar baze, a ako se u kombinuju sa tzv. resom daju najbolji efekat.
Ovaj pot je visine 22cm pa pricvrscivanje sa gornje strane ne bi moglo da bude tako dobro kao kada se pot prcvrsti pri dnu. Sto se kondenzacije tice, nema sanse da ce je biti jer je pas dobro pricvrscen a i upao je tacno u milimetar. Naravno, obraticemo posebnu paznju prilikom montiranja armaflexa za svaki slucaj, ali i do sada nismo imali problema sa kondenzacijom ni u jednoj sesiji.
Imamo na potu dve stepenice unutar baze a ne bih se bas slozio da je "resa" bolja od F1 udubljenja jer da je tako i Kingpin bi na svom Dragon F1 to uradio a priznaces da covek ima mnogo vise iskustva sa hladjenjima od svih nas. Ono sto je najvaznije je da je bakarni deo izuzetno masivan tj. sto meakulpa kaze "vazno je meso" .

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
:cool::eek::blabla::woohoo::sijam::rule:
mnogo mi se svidja shto je zid aluminiumskog dela tako debeo :eek:
i ja vise volim kad je pricvrsicanje od gore no dobro ako vi kazete da je previsok za tako neshto
svaka cast na brzini izrade tako je to kad imas ljude oko sebe :talas:
inace mislim da je bolje da prodate to srebro kupite bakar i naravite potove za graficke moza drugu reviziju ovoga ako za tim bude bilo potrebe i neki minijaturni ako nekad bude zatrebao za NB

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
E pa sada u iscekivanju dobre ploce i dobrog CPU-a, dao sam se u nacrt kopije Dragona koji ce u podnozju imati utisnuti= uliveni srebrni masivni elemenat koji ce direktno nalegati na CPU. Bice kopija Dragona sa Ag modifikacijom. Ovo parce je zaista dobro ispalo, od Cu precnika 80mm i debelozidnom Al cevi. Inace aluminijum i bakar su u punom spoju, sto se tesko vidi sa slika i prianja na sitz u bakru neposredno pre suzavanja.
Nadam se jos boljim rezultatima, jer kako je Moso ispratio obradu ovog pot-a, mislim da ce mu dusu izvaditi na sesiji. Za ovaj naredni smo angazovali i CNC masinu, pa se nadam da ce biti jos bolji.
Poz.
@BigJoe kada smo izradjivali ovaj pot rukovodili smo se idejom da k|ngp|n
ima daleko vise iskustava od nas ovde i da ne izmisljamo toplu vodu, vec da primenimo dobitnu kombinaciju. Dimenzije Slova F i I su u sirini 9mm, a u dubini 22mm u mesu bakra. S obzirom da je ukupna visina pot-a 220mm pretpostavljali smo da bi pricvrscivanje odozgo dovelo do nestabilnosti celog systema, jer nam se u ranijim sesujama dogadjalo da nam potovi pomalo skrenu od ose CPU-a i ne nalezu 100%. Zato smo odlucili da pas bude nize na pot-u. bas kao kod novog pot-a kingpin-a, onog okruglog.
Poz.

I like :)

Mogao bi i onaj stock da okusim usput :P

Svaka chast momci odlichno je ispalo, sad chekamo vrh rezultate :)

... taman imalo oko po litre... ali ispili ga momci :cheers:

:cool::eek::blabla::woohoo::sijam::rule:
mnogo mi se svidja shto je zid aluminiumskog dela tako debeo :eek:
i ja vise volim kad je pricvrsicanje od gore no dobro ako vi kazete da je previsok za tako neshto
svaka cast na brzini izrade tako je to kad imas ljude oko sebe :talas:
inace mislim da je bolje da prodate to srebro kupite bakar i naravite potove za graficke moza drugu reviziju ovoga ako za tim bude bilo potrebe i neki minijaturni ako nekad bude zatrebao za NB
Takodje smo u fazi kopije GPU potova k|ng|p|n-a, nadam se za bar za dva komada, a srebro je tu radi prestiza i zato sto bar 4X bolje provodi toplotu od bakra.
:bounce:

Poslednja izmena od urednika:

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.117
Rezultat reagovanja
3.842
Moja konfiguracija
E pa sada u iscekivanju dobre ploce i dobrog CPU-a, dao sam se u nacrt kopije Dragona koji ce u podnozju imati utisnuti= uliveni srebrni masivni elemenat koji ce direktno nalegati na CPU. Bice kopija Dragona sa Ag modifikacijom.
omg!! :rule:

srebro!

respekt za star destroyera :)

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Imamo na potu dve stepenice unutar baze a ne bih se bas slozio da je "resa" bolja od F1 udubljenja jer da je tako i Kingpin bi na svom Dragon F1 to uradio a priznaces da covek ima mnogo vise iskustva sa hladjenjima od svih nas. Ono sto je najvaznije je da je bakarni deo izuzetno masivan tj. sto meakulpa kaze "vazno je meso" .
F1 nije bolja kombinacija od rese ;).. Prilike je bilo da se uporede full Cu pot sa resom i stepenicama sa kingpinovim F1 i pogodi koji je bio bolji ^^ Dragon se kupuje dosta jer je kingpin reklamiran bog zna koliko, ali oni rezovi se vise vode logikom njegovog fizikalisanja i znanja vise nego pot-om :) Inace pot lepo izgleda, svaka cast ;)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Extra! :appl:
Svaka chast momci! :vozim:

Kada smo izradjivali ovaj pot rukovodili smo se idejom da k|ngp|n
ima daleko vise iskustava od nas ovde i da ne izmisljamo toplu vodu, vec da primenimo dobitnu kombinaciju. Dimenzije Slova F i I su u sirini 9mm, a u dubini 22mm u mesu bakra. S obzirom da je ukupna visina pot-a 220mm pretpostavljali smo da bi pricvrscivanje odozgo dovelo do nestabilnosti celog systema, jer nam se u ranijim sesujama dogadjalo da nam potovi pomalo skrenu od ose CPU-a i ne nalezu 100%. Zato smo odlucili da pas bude nize na pot-u. bas kao kod novog pot-a kingpin-a, onog okruglog.
Big Joe ima poentu ;) No, koliko vidim precizno je uradjeno, a samo obratite paznju na izolaziju i nema greshke ;) Svidja mi se masivnost bakarnog dela i dubina ureza! Ali to ce malo otexzati izolacuju donjeg dela pota, no nishta strashno ;) Samo obratite paznju na taj segment izolacije u donjem delu pota, mada verujem da i sami znate sve to :)
U svakom sluchaju pot ce bolje nalegati ovako. S obzirom na dimenzije ovog "bucka" obavezno pojurite neke jake opruge :)

STAR DESTROYER FTW! :first: :butcher:

F1 nije bolja kombinacija od rese ;).. Prilike je bilo da se uporede full Cu pot sa resom i stepenicama sa kingpinovim F1 i pogodi koji je bio bolji ^^ Dragon se kupuje dosta jer je kingpin reklamiran bog zna koliko, ali oni rezovi se vise vode logikom njegovog fizikalisanja i znanja vise nego pot-om :) Inace pot lepo izgleda, svaka cast ;)
Zavisi za shta, tj. koji benchmark ;) Za markove se F1 pokazao kao dosta bolji ;)

Poslednja izmena:

Lazy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.06.2009.
Poruka
1.029
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
N/A
CPU & cooler:
Intel i7 4790K Devil's Canyon, True Black, Sharkoon Silent Eagle 4700MHz Delidded
Motherboard:
Asus Maximus VII Ranger
RAM:
Kingston HyperX Savage 2400 MHz 4x4GB
VGA & cooler:
MSI R9 390 Gaming 8G
Display:
LG 34UM67-P Freesync enabled
HDD:
Samsung 850 EVO 250GB, WD 640GB AAKS
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2, Behringer Truth B2031A, Rode NT1A
Case:
Cooler Master HAF 922
PSU:
Seasonic 1250W modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Genius GX Gila, CM Storm Trigger cherry black
Internet:
Optical 100/100 Over AirFiber
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1, Android Marshmallow, Opera and Chrome for Android
Other:
Google Nexus 5X, Bösendorfer 170, Korg X5D [MIDI] CME UF-50 [MIDI]
Samo da kazem da sam ostao bez texta kada sam cuo za one svetske rekorde. Ovo sto radite je genijalno i imate full support od mene. Veliki pozdrav za Moso-a, Meaculpa i Micri-ja (koga ne znam licno). Ocekujem mnogo od ovog novog pot-a, jer deluje debelo, masno i mnogo nadrndano xD. Nadam se da me zovete na sledeci oc night.

Best wishes, keep up :P

Wolf

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.528
Rezultat reagovanja
171
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
INTEL Core i5-13600KF/NZXT X73
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL40
VGA & cooler:
AsRock RX6900XT OC Formula
Display:
BenQ EX2780Q/Hisense 65u8gq
HDD:
Seagate Firecuda 520 1tb/Seagate Firecuda 520 1tb/WD 3TB RED/WD 2TB Black
Sound:
Samsung Q800c/Sennheiser GSP670/JBL Flip 5
Case:
LIAN LI PC-O11D Mini TG black
PSU:
CORSAIR SF Series SF750 Platinum 750W
Mice & keyboard:
Corsair K95 Platinum/Razer Naga 2014/Glorious Model D Wireless
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Apple iPhone 13 Pro Max 128GB/iPhone XS Max 64gb/Logitech F710/Sony Playstation 5 Disc
I evo i mene sad ustadoh :),pa bre pot je onakav kakav sam i mislio da jeste ODLICHAN :),svaka chast,jedva chekam da ga vidim uzivo i da ga ja malo slikam i josh vishe da vidim na delu :)

@Vuk (warmaster:))
Prichali smo o tome za resu ali se njima ideja nije svidjala a i Vladi se mnogo svidja F1 :)

@Vuk(shadow_self)
Drago mi je da ima josh likova iz Jagodine koji su zainteresovani za XOC ;)

Lazy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.06.2009.
Poruka
1.029
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
N/A
CPU & cooler:
Intel i7 4790K Devil's Canyon, True Black, Sharkoon Silent Eagle 4700MHz Delidded
Motherboard:
Asus Maximus VII Ranger
RAM:
VGA & cooler:
MSI R9 390 Gaming 8G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master HAF 922
PSU:
Seasonic 1250W modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1, Android Marshmallow, Opera and Chrome for Android
Other:
Haha. Pa normalno da ima, kada ovakvi poduhvati imaju svetski rang. Obecao mi je Vlada da me vodi kada budete radili, pa cemo se zezati. Obavezno clipovi na tjub da se vidi da i Srbija ima nesto da ponudi. Da ne sirim dalje off... Samo shljakajte :)

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sto se tice rese?!? Posli smo od pretpostavke da je sama masa bakra poprilicno velika cca 2kg i da nam je najbolje obezbediti sto vecu povrsinu, te smo stoga odlucili da gravurom F I povecamo dodirnu povrsinu samog LN2 sa bakrom. A stepenika ima dva i trece je dno i to po 4.5mm sirine i isto tako dubine. Takodje nam je trebalo osigurati duze vreme hladjenja bez cestog sipanja, pa smo mozda pogresno pretpostavili da tu masa i povrsina igraju najvecu ulogu. A i brate volim i pratim F1 :ladovina:Uostalom videcemo na sesiji kako ce se ponasati, pa ako nesto ne stima, eto nama jos jednog pot-a. Zahvaljujem vama na komentarima i predlozima i naravno Moso-i koji je predano nadgledao postupak i sugerisao majstorima kako da pot bude sto bolji.
Poz.
P.S. Sada imam na raspolaganju i CNC glodalo pa mozemo da se igramo do mile volje :yes:

Poslednja izmena:

BigJoe

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
2.788
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
CNC, pa to je odlicno, taman dok se izigrate sa ovim potom da lagano smislite dizajn novog. Ja mogu da vam napravim 3D modele ako bude potrebno :wave:

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CNC, pa to je odlicno, taman dok se izigrate sa ovim potom da lagano smislite dizajn novog. Ja mogu da vam napravim 3D modele ako bude potrebno :wave:
Hvala, naravno da bi nam takva pomoc itekako pomogla da hardwerski olaksamo stvar, a i ja i Moso nismo vicni crtanju tehnickih crteza pa bi nam nesto tako desetostruko olaksalo rad na novom bakrenjaku :d Bicemo u kontaktu i na msn pa da se dogovorimo. U drugoj polovini jula bi trebalo da pocnemo izrdadu potova za GPU komada dva i novi CPU pot.
Pozzz
P.S. Najvaznije je da odredimo tacne dimenzije i uradimo (ti) 3D crtez.
dimenzije zbog narucivanja materijala, a crtez zbog obrade i prenosenja na G-kod. Takodje razmisli kako bi mogli da nalepimo neku PCAxe nalepnicu na pas ili da na samom potu izgraviramo chip, sekirce i ime. Mislim da bi nalepnica bila bolja jer bi bila vidljiva tokom cele sesije, a gravure nebi zbog armaflex izolacije.

d0minat0r

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.633
Rezultat reagovanja
58
Moja konfiguracija
VGA & cooler:
Gainward 4850 512DDR3
Display:
Viewsonic 24"
HDD:
seagate 500Gt Single P
Case:
/
Optical drives:
Samsung 203D
Mice & keyboard:
A4tech oscar X 748K i microsoft ergo natural 4000
Internet:
ADSL 4Mbit
OS & Browser:
WIN7
Hvala, naravno da bi nam takva pomoc itekako pomogla da hardwerski olaksamo stvar, a i ja i Moso nismo vicni crtanju tehnickih crteza pa bi nam nesto tako desetostruko olaksalo rad na novom bakrenjaku :d Bicemo u kontaktu i na msn pa da se dogovorimo. U drugoj polovini jula bi trebalo da pocnemo izrdadu potova za GPU komada dva i novi CPU pot.
Pozzz
P.S. Najvaznije je da odredimo tacne dimenzije i uradimo (ti) 3D crtez.
dimenzije zbog narucivanja materijala, a crtez zbog obrade i prenosenja na G-kod. Takodje razmisli kako bi mogli da nalepimo neku PCAxe nalepnicu na pas ili da na samom potu izgraviramo chip, sekirce i ime. Mislim da bi nalepnica bila bolja jer bi bila vidljiva tokom cele sesije, a gravure nebi zbog armaflex izolacije.
svaka cast :rule:

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Takodje razmisli kako bi mogli da nalepimo neku PCAxe nalepnicu na pas ili da na samom potu izgraviramo chip, sekirce i ime. Mislim da bi nalepnica bila bolja jer bi bila vidljiva tokom cele sesije, a gravure nebi zbog armaflex izolacije.
Ako ste u mogucnosti, uradite gravuru na tom novom potu ;) :sekira: A uvek mozemo i nalepnicu da uradimo da se vidi tokom cele sesije shto kazete ;)

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Dogovoreno :razgovor: Pitacu i za graviranje na laser engrave masini pa da uspravno na potu pise PCAXE ali bez sekirceta nista, mora i njega da ugraviramo pored slova :talas:

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Ljudi, svaka vam dala!

Takodje smo u fazi kopije GPU potova k|ng|p|n-a, nadam se za bar za dva komada, a srebro je tu radi prestiza i zato sto bar 4X bolje provodi toplotu od bakra.
:bounce:
Ne bacajte pare na srebro, nije toliko bolji termo-provodnik od bakra, svega 10ak %.
http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_conductivity
Pitanje je kakav spoj možete da uradite izmedju bakra i srebra i kako će se on ponašati u ekstremnim uslovima.

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija

Lazy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.06.2009.
Poruka
1.029
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
N/A
CPU & cooler:
Motherboard:
Asus Maximus VII Ranger
RAM:
VGA & cooler:
MSI R9 390 Gaming 8G
Display:
HDD:
Sound:
Case:
Cooler Master HAF 922
PSU:
Seasonic 1250W modular
Optical drives:
N/A
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Other:
Ma why the hell not? 10% ... I to je nesto. Ako nista bar ce predobro da izgleda. I moze da dobije novo ime. Silver Badass Mofo xD xD

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
VGA & cooler:
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
Ajde da svi zajedno smislimo ime tih GPU potova ;) Tj da dajemo predloge i sl :)

meaculpa

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
30.05.2009.
Poruka
463
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
'ajde navalite, ali vodite racuna da je Moso vec dao predlog, da se slaze sa CPU potom, na pr. "Star Forces"

Poslednja izmena:
Vrh