Zuljmi
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 08.09.2023.
- Poruka
- 108
- Rezultat reagovanja
- 16
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 Cooler Master Hyper H412R
Motherboard:
B450 M H
RAM:
16GB
VGA & cooler:
GIGABYTE WINDFORCE RTX 3060 12GB GDDR6
Display:
SAMSUNG Odyssey 24" CRG5
HDD:
2TB Hitachi
Case:
White Shark Bullet Black
PSU:
Njoy Titan 600W
Mice & keyboard:
HyperX Pulsefire Haste & Logitech G413
U redu, razumemNije do napajanja, lose si shvatio,napajanje ti je lose samo po sebi, nije neki kvalitet, ali ajde bar radi.
Ono sto je poenta price je da se ne opterecujes temperaturom sve dok je u opsegu propisanih granica od strane proizvodjaca, koji je preporucio da radi u opsegu od negde od 65c do 85c, a maksimalno na 95c.
Tebi racunar ne izlazi iz specifikacije, znaci ponasa se normalno, to sto je veci skok ili spajk ne znaci nista lose ili da ti je racunar neisparvan sve dok ne ometa normalan rad.
Pod normalan rad smatram da mozes da bez problema gledas film, surfujes, igras igrice etc...
Nenormalno bi bilo da ti racunar glavi kad pustis igricu ili film, ili da se non stop restartuje, ili da ti je onemoguceno bilo kakvo normalno koriscenje racunara.
Zato nemoj da gubis vreme i da se opterecujes, ako nesto nije u redu ili racunar krene da se pregreva on ce se restartovati da se zastiti, nista ti se lose ne moze desiti jer si video temp od 70c.
To je daleko od maksimalnih 95c.
Igrice svakako rade normalno nemam nikakvih bagova i fps dropova i sve ostalo radi odlicno
Kad sam igrao forzu 5 temperatura mi je bila 83-4 stepena i tu nije bilo spajkova ni najmanjih i tako je u skoro svim igricama koje igram.
Planiram da ubacim 3 prednja ventilatora samo da nadjem adekvatan kontroler.
Namesticu i taj ryzen power plan tako da valjda nemam o cemu da brinem.
Hvala svima na pomoci