Samo cu dodati piiiip ti se u procesor od 35000+ koji moram da budzim i izgubim garanciju a kad dodam solidan hladnjak on izadje preko 42000...ryzen all the way,no budzing,warrany approvedGreju se jer imaju visoke taktove. Taj tvoj i7 8700K ide 4,7Ghz boost, ok za single core ali opet to je prilicno visok klok cak i za danasnje vreme.
Isto vazi i za i7 7700K koji ide do 4,5Ghz
Ja da imam intel 8 series verovatno bih ga odmah iz kutije pod noz.
Samo koliko ce ryzen da bude dobar za godinu dve dana u igrama ili 5 godina? To niko ne zna i ne moze da kaze e bice odlican dok intel procesori su vec po nekom ustaljenom rezimu se zna da ce i za 5 godina da bude odlican. Eto samo pogledaj i5 2500k i i7 2600k koji se jos uvek danas biju sa ovim azdajama od procesora i grafickim karticama.Samo cu dodati piiiip ti se u procesor od 35000+ koji moram da budzim i izgubim garanciju a kad dodam solidan hladnjak on izadje preko 42000...ryzen all the way,no budzing,warrany approved
Sent from my D6603 using Tapatalk
To sto je popularna,tu prestaje sva prica,to je jedna od najgore optimizovanih igara ikada-svaka im cast.Svako ima neko svoje iskustvo, misljenje omiljnei brand itd. to je sve normalno. Eto kao sto neko voli AMD ja ga tako ne podnosim od 2009 godine kad sam u kuciste ubacio intel E7400 oc ga za 35% sa 2,8Ghz na 3,6Ghz i shvatio kakvo smece sam imao od amd procesora 4000+ . Od tada sam kupovao samo intel a 2010 godine sam se posle 5 promenjene nvidia kartice odlucio za AMD 5850.
I tada sam shvatio kakve su ADM kartice smece za sve osim za mining.
sa nvidia karticom mozes da renderujes uz pomoc cuda jezgara, gomila opcija u igrama koje svaki "ponosan vlasnik" amd karte jednostavno moze da zaboravi, mnogo bolji drajveri.
Od tada sam rekao Intel+nvidia dok god budem imao para da to sebi priustim.
Intel i3 8100+ GTX1050
ili
R7 2600X + AMD RX 580 8GB uzeo bih prvu opciju.
hm da.. PUBG jako zanimljiva i popularna online igra mom drugaru sa GTX1050Ti radi mnogo mnogo bolje i stabilniji fps daje od drugog lika koga znamo koji ima RX480 8GB toliko o AMD-u
izvinjavam se za offtopik ali pocnju da mi izlaze ospice kad krene hvaljenje AMD-a
Hladnjak: CM HYPER EVO 2128700K ali odlican izbor je i i5 8600K sa Z plocom ostatk ulozis u dobar hladnjak za CPU ili za bolju graficku. Ostatk komponenti?
Imam i SSD to nisam hteo da pisem jer ga podrazumevam, al sad gledam sve predloge i opet posto je grafa AMD kapiram da onda bolje uzmem ryzenPa nista pazari i7 8700K mada ce i i5 8600K odlicno da zavrsi posao.
Ako nemas SSD predlazem ti da kupis i5 8600K a ostatak para ulozis u Samsung 860 EVO od 250 GB
Nema to veze podjednako lepo rade ukrstene kombinacijeImam i SSD to nisam hteo da pisem jer ga podrazumevam, al sad gledam sve predloge i opet posto je grafa AMD kapiram da onda bolje uzmem ryzen
Ne.dok intel procesori su vec po nekom ustaljenom rezimu se zna da ce i za 5 godina da bude odlican.
Za 5 godina ce pojedini menjati procesor jednom ili dva puta a kada covek ima izbora najlakse je promenuti plocu i procesor sve ostalo manje vise pase (bar za sada) a ako sledece sto uvedu bude ddr5 i neki novi socet za graficke e onda ***ajga.Ne.
Performanse mogu da idu samo dole. Ako se ovakvim ritmom budu otkrivale nove varijante spectre propusta, ne bi me čudilo da za 5 godina, bude jedno trećinu sporiji.