Pinocio
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 15.02.2021.
- Poruka
- 1.268
- Rezultat reagovanja
- 3.236
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600X-SCFM 2000 Fuma 2
Motherboard:
Gigabyte X570 Aorus Master/rev 1.2
RAM:
G.Skill Trident Z Neo 32 (2x16) 3600 (16-19-19-39)
VGA & cooler:
RX 6800 XT Sapphire Nitro+ SE
Display:
Gigabyte M32U
HDD:
Samsung 980 Pro (500GB)-Samsung 970EVO (1TB)
Case:
Corsair 5000D Airflow/ Noctua NF-F12 PWM Cromax Black Swap (x6)
PSU:
Seasonic PRIME GX-850
Mice & keyboard:
MX Master 3 - MX Keys PLUS
A koliko moze da traje kilogram filamenta? Negde sam citao da stampa ispada bas jeftina. Mene taj stampac privlaci i iz perspektive odnosa cena novih mobilnih telefona i njega. Nekako mi je zanimljivije uloziti u njega i uci u neki novi svet, nego kupiti mobilni i na neki nacin stagniratiZapravo, štampači su danas plug and play, uz minimalno održavanje, tu i tamo treba podmazati klizače i navojne šipke, softver takođe, brdo modela već postoji online, ako i treba šta da se doradi moguće je u sliceru koji dolazi uz njega, postoje sajtovi gde se mogu kontaktirati ljudi i uz minimalnu nadoknadu mogu ti napraviti model koji ti treba, postoje ai alati koji mogu uraditi iste stvari, a i odličan je motiv za usvojiti novo znanje i naučiti koristiti neki od softvera za 3d modeling. Uslužno štampanje je sve nego jeftino niti treba da bude, kao i bilo koja usluga koju neko radi umesto drugog, kilogram filamenta košta od 1000rsd pa na više, u zavisnosti od karakteristika i proizvođača. Što se tiče cene, za mene je skupa grafika od 1000e koju bih koristio za igranje, ali štampač od 1000e je alat, koji se može koristiti u komercijalne svrhe i vrlo brzo može vratiti uloženo. Moj predlog ide za kupovinu, ja svoj ne koristim u komercijalne svrhe, nikada mi nije bio cilj, ali budući da sam sam svoj majstor, zgodan je alat i posmatrajte ga kao takvog.