Pinocio
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 15.02.2021.
- Poruka
- 1.268
- Rezultat reagovanja
- 3.237
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600X-SCFM 2000 Fuma 2
Motherboard:
Gigabyte X570 Aorus Master/rev 1.2
RAM:
G.Skill Trident Z Neo 32 (2x16) 3600 (16-19-19-39)
VGA & cooler:
RX 6800 XT Sapphire Nitro+ SE
Display:
Gigabyte M32U
HDD:
Samsung 980 Pro (500GB)-Samsung 970EVO (1TB)
Case:
Corsair 5000D Airflow/ Noctua NF-F12 PWM Cromax Black Swap (x6)
PSU:
Seasonic PRIME GX-850
Mice & keyboard:
MX Master 3 - MX Keys PLUS
A koliko moze da traje kilogram filamenta? Negde sam citao da stampa ispada bas jeftina. Mene taj stampac privlaci i iz perspektive odnosa cena novih mobilnih telefona i njega. Nekako mi je zanimljivije uloziti u njega i uci u neki novi svet, nego kupiti mobilni i na neki nacin stagniratiZapravo, štampači su danas plug and play, uz minimalno održavanje, tu i tamo treba podmazati klizače i navojne šipke, softver takođe, brdo modela već postoji online, ako i treba šta da se doradi moguće je u sliceru koji dolazi uz njega, postoje sajtovi gde se mogu kontaktirati ljudi i uz minimalnu nadoknadu mogu ti napraviti model koji ti treba, postoje ai alati koji mogu uraditi iste stvari, a i odličan je motiv za usvojiti novo znanje i naučiti koristiti neki od softvera za 3d modeling. Uslužno štampanje je sve nego jeftino niti treba da bude, kao i bilo koja usluga koju neko radi umesto drugog, kilogram filamenta košta od 1000rsd pa na više, u zavisnosti od karakteristika i proizvođača. Što se tiče cene, za mene je skupa grafika od 1000e koju bih koristio za igranje, ali štampač od 1000e je alat, koji se može koristiti u komercijalne svrhe i vrlo brzo može vratiti uloženo. Moj predlog ide za kupovinu, ja svoj ne koristim u komercijalne svrhe, nikada mi nije bio cilj, ali budući da sam sam svoj majstor, zgodan je alat i posmatrajte ga kao takvog.

Sta znam, ideja je u pocetku da naucim nesto, a posle sto da ne mozda i zaraditi koji dinar. Nije primarno, al ako se ukaze prilika sto da ne. Ali ne znam koliko je taj sport recimo finansijsko opterecenje na mesecnom nivou!? Naravno kapiram da nismo svi isti, ali opet, kupiti nesto da samo stoji u prostoriji i nije neka investicija. E sad, ako stampac "posrce" jos 200-300e mesecno