Krizzzti
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 28.09.2023.
- Poruka
- 22
- Rezultat reagovanja
- 3
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Kat
CPU & cooler:
Ryzen 7 1700x & Coller MASTERLIQUID ML240L RGB
Motherboard:
Asus ROG Strix B450-F Gaming
RAM:
(4x8gb) 32 Gb HyberX predator rgb 3200 Mhz
VGA & cooler:
Rog Strix Rtx 2060 6 Gb oc
Display:
ASUS Gaming monitor 27 IPS - VG279Q 144hz 1ms / Dell s2419h (pomocni)
HDD:
CT1000BX500SSD1 (1T,SSD) / KINGSTON SA400S37240G (240Gb,SSD)
Sound:
Hama Fire Fighter 53986 slušalice / Del (monitor)
Case:
MS Industrial PARAMOUNT PRO RGB
PSU:
RAIDMAX Cobra Power 1000w
Mice & keyboard:
Gxt165 (mis) / ASUS TUF Gaming K1 (tastatura)
Internet:
SuperNova (super plan 2m)
OS & Browser:
Windows 10 pro 64bit/ Opera Gx
Pozdrav sekirasi moje ime je Kristijan ali me mozete zvati Kristi, i naisao sam na malu dilemu.
Hteo sam malo da unapredim moju pc konfiguraciju koju mozete videti na mom profilu ovde na forumu.
Odlucio sam se za sledece komponente :
Cpu : AMD ryzen 7 5800X3D
Gpu : ROG-STRIX-RTX4060TI-O16G-GAMING
Sto je sasvim solidno za neku Gaming/Streaming konfiguraciju , i sad naravno ja se raspitam kod mog druga iz amerike
i on mi pomene da bih mogao uzeti svemocni Ryzen 7 7800X3D za nekih desetak hiljada vise.
Tako da sam malo istrazivao i saznao da taj procesor ima drugacije leziste AM5 na odnosu na moje AM4.
Tu je dosla ideja da se sastavi nova konfiguracija gde sam saznao da cak i RAM je drugaciji,
ali uz jos malo istrazivanja spalo je na ovo. -> PC part Lista Link
Meni je potrebna pomoc da odlucim sta da uradim, dali da ostanem na AM4 ili da predjem na AM5.
I ako prelazim na AM5 ima li boljih opcija u srbiji za pomenutu konfiguraciju a da i dalje ostane RoG tema
i da sve stane u budzet ispod 200k RSD -takodje cekam crni petak da kupujem delove, Hvala u napred!
Hteo sam malo da unapredim moju pc konfiguraciju koju mozete videti na mom profilu ovde na forumu.
Odlucio sam se za sledece komponente :
Cpu : AMD ryzen 7 5800X3D
Gpu : ROG-STRIX-RTX4060TI-O16G-GAMING
Sto je sasvim solidno za neku Gaming/Streaming konfiguraciju , i sad naravno ja se raspitam kod mog druga iz amerike
i on mi pomene da bih mogao uzeti svemocni Ryzen 7 7800X3D za nekih desetak hiljada vise.
Tako da sam malo istrazivao i saznao da taj procesor ima drugacije leziste AM5 na odnosu na moje AM4.
Tu je dosla ideja da se sastavi nova konfiguracija gde sam saznao da cak i RAM je drugaciji,
ali uz jos malo istrazivanja spalo je na ovo. -> PC part Lista Link
Meni je potrebna pomoc da odlucim sta da uradim, dali da ostanem na AM4 ili da predjem na AM5.
I ako prelazim na AM5 ima li boljih opcija u srbiji za pomenutu konfiguraciju a da i dalje ostane RoG tema
i da sve stane u budzet ispod 200k RSD -takodje cekam crni petak da kupujem delove, Hvala u napred!