Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Da znas da ne znam kako bi ja izdrzao da se tako prezivam Msm uvek sam se pitao kakve su to budale smisljale ta prezimena pa imamo Guzine,Supkove,Lesine....Kovace i Rudare i slicne za***ancije
Mata objasnio!
Ima 100 teorija o prezimenima al jedno se zna turci su bili i otisli narodi sa balkana su imali dovoljno vremena da ih promene samo izgleda sto niko nije shvatio da su zaista otisli ....
Pa eto sad nekima ostala prezimena a nekima nije ostalo nista(skroz su poturceni il se prave da su ludi il su stvarno ludi) al dobro ovaj forum nije mesto gde treba da se raspravlja o tome.
Enivej da se vratimo na temu...
Najverovatnije je sledeće tačno: kad su AustroUgari popisivali stanovništvo Bosne i Vojne krajine, Srbi nisu želeli da im kažu prava prezimena, već su lupetali takva "šatro" prezimena. Na žalost, nisu računali na pedantnost AU monarhije: šta im je na popisu rečeno, to je upisano, a promena toga je kasnije bila teško moguća!
@ mINUS: imam ja tu "digitalnu kasetu". Super je stvar: ubaciš SD karticu ca brdom mp3 pesmi, upakuješ u bilo koji stari kasetofon i uživaš Naravno, može da se koristi i kao samostalni mp3 plejer.
Moguce zoni nesto slicno tome je Qzma napisao u svetu kompjutera Fora je u tome sto ovde Austrougara nema vise pa izvolte sad ste svoje gazde sredite sebi prezimena i sve ostalo sto vam treba.
imam ja tu "digitalnu kasetu". Super je stvar: ubaciš SD karticu ca brdom mp3 pesmi, upakuješ u bilo koji stari kasetofon i uživaš Naravno, može da se koristi i kao samostalni mp3 plejer.
ala brate razbacujete te teme ko da ovaj forum cita milion ljudi Bolje da smanjite forum za 70% i sabijete sav taj sadrzaj...Nas 15 diskutuje na 35 tema