Druze, ne mozemo ti mi reci za koliko mozes da ga prodas, ako naleti neko sa razmisljanjem kao ti onda ce ga kupiti, a ako ne naleti onda verovatno ces morati da smanjis cenu..Na nekim sajtovima sam nasao i da mu je cena oko 130-140 funti i to me je dodatno ubedilo. Videcu da ga prodam i kupim drugo. Da li mislis da mogu da ga prodam za pare koliko sam ga platio? (70e)
Pa narod i dolazi na forume da izoštre percepciju o nekoj gorućoj temi, saznaju nešto novo. Daleko od toga da treba da postave pitanja o temama koja su već ispričana desetinama puta ali totalno je normalno da laik koji ne zna ni gde je pošao ni da li je pošao, a ima interesovanja o nečemu sleti na forum da se edukuje.@Ackiss: potpuno se slažem sa tobom. Recimo, mene majning interesuje kao fenomen, ali ne i toliko da bih se time bavio.
Međutim, primećujem više obrazaca ponašanja ljudi koji pitaju za savete: neki hoće da isteraju nešto svoje, neko ne zna pa pita i posluša, neko dobije odgovor, pa kupi nešto treće (excelvan ). Mene to više ne iznenađuje. Ni to što ljudi ne kažu koliko para bi uložili u kupovinu, ni što potroše daleko više nego što su na početku rekli.
Iznenađuje me i oduševljava entuzijazam ljudi koji se "polome" da brzo predlože nešto konkretno, daju koncizne odgovore ne šireći priču dok za to ne bude bilo potrebe. Jedan je od razloga što sam se priključio ovom forumu.
@Milan Vladisavljevic: nadam se da si proučio link koji je peja81 ostavio? Tema je bila na tri strane i veoma je poučna.
Mozes i direktno na plocu ako imas nameru majnovati samo sa jednom karticom. Windows pre Linuxa, lakše je za razumeti. Uzimaj novije rizere sa led signalizacijom na njemu. Te ako rizer ne svetli onda i ne radi. Na temi Ethereum Tips and Tricks sam stavio sliku koji na koristim, modovanje ako si baš početnik ćeš malo teže razumeti, ali je u principu prosto. Samo pazi da ne brickuješ karticu kao ja. Ali to me nateralo da unbrickujem i postanem maher unbrick-a. Overclock/undervolt radi iz Claymore-a, batali Overdriven i slične programe. Normalno, ovo je moje mišljenje koje ne namećem, ima nekog sigurno koji sve radi na drugačiji način i pokazalo mu se bolje.Kupljena je i graficka i samo treba da mi stigne i da sklopim sve komponenete.Model XFX rx580 8gb. Imam dosta pitanja za vas koja su vezana i za hardver i za softver. Na hladnjaku procesora vec ima nanete termalne paste, da li da je obrisem i kupim i nanesem novu ili ne? Rajzer sam narucio iz win wina ali posto je samo jedna kartica da li da je ubacim direktno na plocu ili preko rajzera. Koje rajzere mi vi savetujete? Posto mi se modem nalazi u drugom delu kuce da li ce imati veze ako komp povezem wifijem?
Vidim da skoro niko ne pise nista o majnovanju procesorom pa me zanima da li se moze i ona malo uposliti? Da li ste za windows ili linux? Naisao sam na ovom sajtu neke linkove programa pa me zanima da li i vi ove koristite za modovanje
Kako sastaviti RIG za rudarenje kriptovaluta - Kripto Svet
Kako pripremiti sistem za mining (WINDOWS 10) - Kripto Svet
Dosta sam i na ovom sajtu procitao u temi ethereum tips and trics.
isto gledam na ovo kao hodi sa dodatnom zaradom ali ono pitao sam da li da uzmem ovo ili negu drugu isplativiju karticu jer svejedno ako mi se ne bude isplatilo ili ovo propadne prodam kartice ili zadrzim za sebeMiner, hvala na odgovoru.
Pipi, ovo je kao da pitas na koga da stavis novac u kladionici. Ja na majnovanje gledam kao na hobi koji ce mi se mozda isplatiti. Ako se ne isplati nista nikom. Moj ti je savet da ne ulazis sa novcem koji ti je potreban za zivot ili da pozajmljujes. Ako se odlucis na xfx karticama mogu da ti pomognem oko podesavanja i pokazem ti kakva su kod mene na mojoj.
Ne može baš na godišnjem, mesečnom, pa možda čak i nedeljnom jer cene variraju svakodnevno i težina kopanja raste pa teško da će ubosti tačan ROI. To je više jedan grubi orijentir na tim sajtovima.Poseti sajt what to mine i pogledaj tamo koja kartica koliko daje na odredjenom algoritmu i koji ces koin koliko majnovati na dnevnom, nedeljnom, mesecnom i godisnjem nivou
Ja mislim da je vreme za razmišljanje u smeru kopanja nekog drugog algoritma... i u odnosu na taj algoritam kupiti grafičke.pozdrav zanima me da li se isplati sad da pocnem sa majnovanjem.
hteo bih da pocnem sa 2 kartice tipa rx580 od 4gb ili 8 e sad je l ima velike razlike izmedju 4 i 8 gb ili mi vec preporucujete neku drugu karticu