Nije ugashen, da jeste ne bi zvalo hibernacijaPa i kad je u hibernaciji , rachunar je ugashen.
Mislim da je to jedina alternativa za pravo gashenje PCa.
Pa dobro ,ne ugashen u potpunosti , ali "zamrznut" .Nije ugashen, da jeste ne bi zvalo hibernacijaAli u to stanju se najbrze budi, i izeztno malo troshi
![]()
Kazem ja, nije 100% ugashen, ali izuzetno malo troshi... Ja recimo laptop stalno stavljam u hibernaciju i retko kad ga gasimHibernacija = potpuno ugasen komp.
Kada se pali, vraca se snimljeni sadrzaj memorije (koji je bio sacuvan na hard disk). Taj deo odradjuje OS, sto se tice kompa - on je ugasen.
U StandBy-u napaja se memorija da ne bi izgubila sadrzaj... ostale komponente ako podrzavaju, ugase se, ako ne ostanu upaljene.
U hibernaciji je ugašen isto kao i na Turn Off, jedina razlika je što se pre gašenja sadržaj RAM-a upisuje na HDD, a prilikom startovanja se sa HDD-a prebacuje u RAM.Kazem ja, nije 100% ugashen, ali izuzetno malo troshi... Ja recimo laptop stalno stavljam u hibernaciju i retko kad ga gasim
![]()
odlučio sam se da probam programčić programčićAko ipak hoćeš program, onda ti preporučujem MatrixShutDown.
nažalost, to je običan tajmerhvala svima na odgovorima
odlučio sam se da probam programčić programčić
![]()
Pa šta fali hibernaciji?pitanje ostaje
kako da se ugasi pc ako se ne koristi ili miruje jedan sat ?![]()
Ispade da ga stalno gasis... Ja recimo laptop stalno stavljam u hibernaciju i retko kad ga gasim
![]()
Šta je sad problem? Želiš da koristiš ovaj program u firmi? AKo je to - jbg, nisi naglasio. Ako nije to - onda ne kontam šta je problem...kafa sikteruša
pa lepo piše licenca za Single Computer je 20.evrićaŠta je sad problem? Želiš da koristiš ovaj program u firmi? AKo je to - jbg, nisi naglasio. Ako nije to - onda ne kontam šta je problem...