bosla
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 02.04.2009.
- Poruka
- 132
- Rezultat reagovanja
- 21
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell Precision 5540 i7 9th gen ...
CPU & cooler:
Ryzen 5800x @5ghz
Motherboard:
MSI x570 Tomahawk
RAM:
4x8gb gskill trident z neo rgb
VGA & cooler:
Gigabyte 5700XT Gaming OC
Display:
2x Asus MG279q
HDD:
500NVME/2x1000SSD
Sound:
SB LIVE! Z
Case:
Define XL
PSU:
Seasonic 750w
Optical drives:
Pioneer BR
Mice & keyboard:
Roccat Leadr & Microsoft Natural 4000
Internet:
DSL 320/20
OS & Browser:
Windows 10
Poz !
Posle dugo vremena planiram upgrade konfiguracije iz potpisa.
Ryzen od prvih bitnijih glasina cekam , i iako mi sustinski trenutno i ne treba toliki performance boost, slabo se igram (D3...) , a za virtualizaciju povremeno zbog posla mi i trenutna masina radi posao , sto bi se reklo "droga je droga" a svrab u malom mozgu nece da ode dok Ryzen ne zavrsi u unutrasnjosti mog gvozdenog kaveza
Ono sto sam zamislio kao "idealnu" kombinaciju bi bilo :
Gskill Flare X 2x8gb cl14 kit F4-3200C14D-16GFX
Pokusao bih naci kod madjara , kod nas je nema ...
AsRock X370 Taichi
Ryzen 1700x
Njega bih u sustini uzeo kod nas, nije tolika razlika u ceni ...
E sad ... Dosta je to para da se da, no sustinski mi nije zao. Kao osnovu ne bih menjao duze vreme , makar 3-4 godine, stoga je investicija na mestu.
Ono sto me interesuje je:
* Imajuci u vidu koliko je kod nas tesko pronaci plocu/proc - sta bi bila preporuka za nesto sto je dostupno kod nas - ponajvise zbog garancije ...
* Ako se u obzir uzme cenovni rang gorenavedenog - da li po vasem misljenju postoji bolji izbor / kombinacija ?
* Alternativni pristup - malo vise value for money/bang for buck predlog ?
* Da li je zaista potrebno juriti Flare X ili smatrate da ce se situacija sa memorijom staloziti bios update-om i neki drugi moduli su ok izbor ? Overkill? 32gb "losijeg" ram-a kao alternativa ?
* Alternative za plocu ?
* Preporuka za "prodavnicu" u madjarskoj ?
Unapred hvala na sugestijama sikirasi
Posle dugo vremena planiram upgrade konfiguracije iz potpisa.
Ryzen od prvih bitnijih glasina cekam , i iako mi sustinski trenutno i ne treba toliki performance boost, slabo se igram (D3...) , a za virtualizaciju povremeno zbog posla mi i trenutna masina radi posao , sto bi se reklo "droga je droga" a svrab u malom mozgu nece da ode dok Ryzen ne zavrsi u unutrasnjosti mog gvozdenog kaveza
Ono sto sam zamislio kao "idealnu" kombinaciju bi bilo :
Gskill Flare X 2x8gb cl14 kit F4-3200C14D-16GFX
AsRock X370 Taichi
Ryzen 1700x
Njega bih u sustini uzeo kod nas, nije tolika razlika u ceni ...
E sad ... Dosta je to para da se da, no sustinski mi nije zao. Kao osnovu ne bih menjao duze vreme , makar 3-4 godine, stoga je investicija na mestu.
Ono sto me interesuje je:
* Imajuci u vidu koliko je kod nas tesko pronaci plocu/proc - sta bi bila preporuka za nesto sto je dostupno kod nas - ponajvise zbog garancije ...
* Ako se u obzir uzme cenovni rang gorenavedenog - da li po vasem misljenju postoji bolji izbor / kombinacija ?
* Alternativni pristup - malo vise value for money/bang for buck predlog ?
* Da li je zaista potrebno juriti Flare X ili smatrate da ce se situacija sa memorijom staloziti bios update-om i neki drugi moduli su ok izbor ? Overkill? 32gb "losijeg" ram-a kao alternativa ?
* Alternative za plocu ?
* Preporuka za "prodavnicu" u madjarskoj ?
Unapred hvala na sugestijama sikirasi