Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Izbegni Gigabyte ako mozes, dodaj 20-30eur i uzmi Sapphire Nitro+ ili Sapphire Pulse isto nove sa garancijom na kp. Dosta bolji model je Nitro+ od 4GB od ove 8GB Gigabyte Gaming, ako ne ides iznad 1080p. Razlika u ovim od 4GB i 8GB ti je u memory clocku i logicno u kolicini memorije. Videce se 3-6fps razlike, ali sto se tice kvarenja, kulera, glasnoce, core clocka itd. ubedljivo najbolja opcija Nitro+ ma koliko memorije imala.
Bolje da uzme kartu od 8gb, pa makar bila i Gigabyte.. Nitro + jeste najbolji model RX580 ali 4gb je malo ako planira da je koristi bar naredne 2 godine..
Ne bih se slozio. Bolje da grafika bude tiha, pouzdana, sa vecim core clockom nego sa vise memorije i memory clockom. Trebalo bi na 1080p da tera narednih 2 god. high.
Ja mislim da je ipak bolje da ima 8gb jer u nekim igrama ima znacajna razlika u FPS-u i na 1080p, a core clock moze da podigne i na Gigabyte kartama..
Sto se pouzdanosti tice Nitro + nije nista pouzdanija od drugih brendova, sto se buke tice Nitro + je znatno tisa i hladnija karta, ima i bolju naponsku sekciju, ali nije nuzno da ce imati bolje performanse sa klokovanjem ako uzme Nitro + u odnosu na Gigabyte.
Trenutno je to samo par igara, ali zato sam rekao ako ce da je koristi bar 2 godine, bolje je 8gb.. Texture u novim igrama polako zahtevaju preko 4gb..
@UniqUnic Izgleda da cu ja morati naocare da nabavim cesto ne procitam sve pa tako nisam ni video da zeli novo
Mada ako vec pita "dal se isplati" definitnivno ti se isplati polovno sa garancijom 2+ godine a cena se krece vec od 160+ e
On je rekao "Naisao sam na ovu rx 580 8gb novu" a ne da hoce izricito novu grafu, moze da doda 2-3k i kupi polovnu gtx 1070 i da bude miran nerednih par god. (naravno, zavisi od ostatka konfiguracije).
Gtx 1070 bi mi bilo mnogo uz neki r5 1400,1600 nesto tako.A voleo bih da bude nova jer mi je ipak najsigurnije..Moze i gtx 1060 od 6gb ali nisam nasao neku jeftiniju a da je nova.A budzet mi je malo ogranicen tako da cu novu graficku privremeno da stavim u stari komp. Pa cu za mesec dana da promenim celu konfiguraciju..