Molio bih za misljenje strucnjaka u oblasti obrade zvuka uz pomoc PC racunara. Imam nekakvu mixetu i hteo bih da izbegnem veca novcana ulaganja u posebne uredjaje (kompresor, limiter, gate, efekt DSP, feedback suppresor, sl.) nego da nateram PC uz pomoc nekakvog softwarea da mi odradi poslove gore navedenih profesionalnih uredjaja i to u realnom vremenu. Da li je ovo moguce, tacnije dali razmisljam u dobrom pravcu?

Ako cubase ili onaj ozon i sl. software imau takve "moci" pa ja sam onda na konju!
(kupujem ga po desetogodisnjem planu.) Trenutno imam 7god. star Athlon 3500+ i 1GB DDR400 na kojem se vrti linux. Nemogu da provalim da li se kod M-audia instrukcije izvrsavaju u DSP-u zvucne kartice, ali cini mi se da se kod externih kartica upravo algoritam izvrsava na samoj kartici 
Ali na kraju smo sve snimili spojili, za krajnji proizvod smo svakako nosili kod nekog baje na mixovanje... Mi smo prvo snimali sa PreSonus Firepod FP10... na kojem se spalio i drugi firewire port pri kraju snimanja i onda smo nastavili i dovršili sa M-AUDIO Fast Track Pro. Ovo su sve manje više "pro" kartice, mada kapiram da i ti možeš pošteno da snimiš sa nekom jeftinijom. Ako ti je real time procesovanje bitno, indeed će ti trebati malo jači komp.
boot W7, hoce da radi! JEEE
idem da popijem neku rakijicu i smirim zivce. Sledi: format c:
Studio polako poprima svoje oblicje....