• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Real time audio processing predlog?

ziresa

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.04.2011.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Molio bih za misljenje strucnjaka u oblasti obrade zvuka uz pomoc PC racunara. Imam nekakvu mixetu i hteo bih da izbegnem veca novcana ulaganja u posebne uredjaje (kompresor, limiter, gate, efekt DSP, feedback suppresor, sl.) nego da nateram PC uz pomoc nekakvog softwarea da mi odradi poslove gore navedenih profesionalnih uredjaja i to u realnom vremenu. Da li je ovo moguce, tacnije dali razmisljam u dobrom pravcu?

DR4C0Ni4N

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.02.2011.
Poruka
3.005
Rezultat reagovanja
772
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Cryorig C7
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
16GB 3200MHz Vengeance LPX
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & Thor 300 TKL
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Verovatno da moze, tj. trebace ti neka zvucna kartica sa ASIO drajverima (ASIO - low latency drajver) da resis latencije na ulazima, i adekvatan softver. Mozes da probas i ASIO4ALL drajver na zvucnoj koju vec imas, pa ako ne bude radilo kako treba onda pazari neku bolju zvucnu.

Sto se ostalog tice, neki softver za obradu zvuka sa efektima koji ti trebaju bi trebalo da zavrsi posao, npr. Steinberg Wavelab moze da koristi sve efekte koje poseduje na ulaznom signalu, tj. da radi kao procesor. Verovatno postoji jos mnogo programa koji mogu to isto. Koliko efekta ce isti moci istovremeno da procesira zavisi od samog kompjutera (CPU+RAM).

Opet, sve ovo je samo teoretski, probaj prvo sa ASIO4ALL pre nego bacis kes. Znam ljude koji bez problema koriste ASIO4ALL sa integrisanom zvucnom.

Ja trenutno koristim Audigy 2 sa ASIO4ALL drajverima da sviram gitaru preko kompa, i sve to radi bez problema sa programima poput Guitar Rig 4, AmpliTube 3, Peavey ReValver MKIII & MKIII.V. Svi ovi programi mi bez problema teraju i po nekoliko efekta u realnom vremenu, bitno je da nema latencije na ulazu a komp resava sve ostalo.

losmi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
20.08.2010.
Poruka
176
Rezultat reagovanja
18
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5-8600
Motherboard:
Asrock B360M Pro4
RAM:
2x8GB DDR4
VGA & cooler:
Zotac GTX 1060 3GB
Display:
Benq GL2450
HDD:
WD6400AAKS
Case:
Fractal Design
PSU:
Seasonic S12II-620
OS & Browser:
Windows 10
A sta planiras da radis, snimanje?

U sustini je moguce, samo u zavisnosti od toga sta ti treba konkretno, verovatno ce ti trebati neki ozbiljni audio interfejs za komp, da bi mogao da koristis vise ulaza ako ti trebaju efekti na par kanala odvojeno...

Npr, imas na prvom kanalu mixera gitaru, na koju bi da roknes neki kvalitetni kompresor koji imas instaliran na kompu... onda lepo direktni izlaz tog kanala posaljes u komp, i turis mu efekte koje zelis i snimas...

Na drugom recimo imas vokal, opet saljes kao odvojenu traku u komp sa efektima koje si smislio za vokal...

Naravno, ovo je sve pod uslovom da ti treba visekanalno snimanje. Ako si u situaciji kao @darkslayer, imas samo jednu gitaru koju zelis da snimas, onda ti je dovoljno i ovo sto je on napisao...

ziresa

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.04.2011.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
E, bas mi je to palo na pamet! Jos se nisam upustio u celu pricu pa se neopterecujem preterano da snimam demo snimke. Ali ono sto zelim je da kad mi se u sobi skupi neko drustvance i budemo u elementu da mozemo odmah da sviruckamo i pevuckamo. Zamislio sam bas to da mogu za svaki kanal da dodam efekte, (najbitnije da za mikrofon dodam nekakav feedback suppressor da eliminisem mikrofoniju) i da provod bude maximalan! A kad se nalozimo maximalno da snimimo nesto, a pretpostavljam da ako ovo uspe da hocemo, da moze i to.

Zapala mi je za oko nekakva relativno jeftina kartica marke M-audio sa vise I/O kanala. Teoretski ona bi resila moj problem u kombinaciji sa nekim software-om, ali na njihovom sajtu u opisu kartice nigde nisam procitao skracenicu ASIO te sam zbog toga malo zbunjen. Zbog toga sam postavio pitanje u nadi da je neko to prakticno isprobao....

Poslednja izmena:

DR4C0Ni4N

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.02.2011.
Poruka
3.005
Rezultat reagovanja
772
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Cryorig C7
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
16GB 3200MHz Vengeance LPX
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & Thor 300 TKL
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Sve M-Audio kartice imaju ASIO (ili neki drugi low-latency drajver) jer je citava M-Audio serija namenjena za upotrebu u kucnom ili profesionalnom studiju. Gledaj samo da ima dovoljan broj I/O kanala koji mogu da pokriju tvoje potrebe.

I ja sam jedno vreme hteo da uzmem neku M-Audio karticu, ali obzirom da je meni potreban samo jedan ulaz za gitaru, bolje mi je da uzmem neki specijalizovani USB interfejs tipa TonePort UX2 ili slicno.

Sceka222

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
31.08.2011.
Poruka
12
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5-4440
Motherboard:
B85
RAM:
8GB 1600
VGA & cooler:
GTX 1050 Palit SormX
Display:
24" Full HD & 22" Full HD & 15" 4:3
HDD:
ST1000DM003
Sound:
Integrisana & 5.1 zvucni sistem
Case:
Cooler Master
PSU:
750w Chieftec
Optical drives:
Samsung
Mice & keyboard:
USB
Internet:
150/8Mbps
OS & Browser:
Windows 10 Pro Edge
Kao sto rece @dArkSlayer, sve M-Audio kartice rade sa ASIO drajverima a model zavisi od potreba. Tebi ne treba kartica koja ima vise od 4IN i 4OUT kanala, a sa takvom karticom ces moci da uradis svako snimanje koje mozes da zamislis u sobnoj varijanti. Samo podesavanje/setovanje kartice nije jednostavno kao sto je za neku integrisanu ili SB karticu ali sa malo guglanja se moze bez problema koristiti. Treba ti softver za visekanalno snimanje da bi mogao da upotrebis karticu na pravi nacin i to je to. Preporucio bih ti Nuendo kao softver, u njemu mozes apsolutno sve da uradis sto ti treba, naravno i mnogo vise od toga - koristi se za profesionalne svrhe svuda u Evropi.

Pozdrav!

ziresa

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.04.2011.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Tako nesto mi je i palo na pamet. M-Audiophile 2496 mi je trnutno favorit za buducu kupovinu. sto se tice software-a, do sad sam radio samo u cooledit pro, i adobe audition. I to me je sluzilo besprekorno ali u postprodukciji....

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
CuBase i resena stvar. Kvalitet ulaza zavisi od zvucne karte, sve gate-ove, EQ, kompresore i ostalo imas u CuBase, imas i dodatnih VST-ova (dodataka) za njega kolko oces, kakvih oces, moci ces da imas odvojene kanale, tj. trekove za svaki ulaz ili sample/snimak ili sve skupa i da radis sa time sta hoces. Moze da primenjuje efekte na ulaze u realnom vremenu. Nece nikad biti dobar kao prava sprava, u zavisnosti od racunara mozda ce imati i malo kasnjenja, a mozda i nece (zavisi od procesora i zvucne karte). Ako imas jak komp, tipa neki moderan intel ili amd ne treba ti ni asio kartica, CPU ce sazvakati sve.

pogledaj iZotope Ozon recimo:

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Molio bih za misljenje strucnjaka u oblasti obrade zvuka uz pomoc PC racunara. Imam nekakvu mixetu i hteo bih da izbegnem veca novcana ulaganja u posebne uredjaje (kompresor, limiter, gate, efekt DSP, feedback suppresor, sl.) nego da nateram PC uz pomoc nekakvog softwarea da mi odradi poslove gore navedenih profesionalnih uredjaja i to u realnom vremenu. Da li je ovo moguce, tacnije dali razmisljam u dobrom pravcu?
Steinberg Nuendo? Cubase je isto OK, mi smo sve radili preko Nuenda kad smo snimali album (demo). Sve to smo radili na socket 754 procesoru i 1gb rama, moram priznati da je ponekad trokiralo, ali pretpostavljam da ti imaš barem malo jači komp.

losmi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
20.08.2010.
Poruka
176
Rezultat reagovanja
18
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5-8600
Motherboard:
Asrock B360M Pro4
RAM:
2x8GB DDR4
VGA & cooler:
Zotac GTX 1060 3GB
Display:
Benq GL2450
HDD:
WD6400AAKS
Case:
Fractal Design
PSU:
Seasonic S12II-620
OS & Browser:
Windows 10
Nuendo/Cubase, nije velika razlika. Mislim da je sada u ponudi Cubase verzija 5 na popustu :)

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
hmm...ja bi pre kupio nekog matorijeg kurzweil-a pa radio hardwerski nego davao pare za cubase :p

Poslednja izmena od urednika:

ziresa

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.04.2011.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zahvaljujem se svima za predloge!
Jbt. gx-x, smrz'o sam se gledajuci onaj video :balavim: Ako cubase ili onaj ozon i sl. software imau takve "moci" pa ja sam onda na konju!
@steamroller, Razmisljao sam malo o onom problemu opterecivanja CPU-a. Nisam neko ko uvek imam najnadrkaniji PC. :( (kupujem ga po desetogodisnjem planu.) Trenutno imam 7god. star Athlon 3500+ i 1GB DDR400 na kojem se vrti linux. Nemogu da provalim da li se kod M-audia instrukcije izvrsavaju u DSP-u zvucne kartice, ali cini mi se da se kod externih kartica upravo algoritam izvrsava na samoj kartici http://www.esi-audio.com/products/maya44usb/ mozda bi to bila dobitna kombinacija. Ispravite me ako gresim!

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
mm, Ozon je VST, ubacis ga u CuBase. Mozda ima i standalone, ali postoji i verzija za Winamp i Aimp (kao DSP plugin). Samo, ta masina ti je slaba za to sto zelis. Za real time SW obradu treba nesto jace. ASIO sa M-Audio karte ce pomoci donekle za neke stvari pri Real-time radu ali ces Ozone i takve slicne stvari morati naknadno koristiti na semplove koje snimis. Za to sto bi ti hteo u real-time ce ti ipak trebati neki dvojezgreni CPU i pozeljno 4GB rama. Ipak ne mozes ocekivati mini studio sa mogucnostima napredne real-time obrade zvuka tako sto kupis zvucnu kartu od 50e i cao. :)
Realno, samo CuBase i VSTi kostaju...vise hiljada evra :rolleyes:

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ne znam da li Cubase može da se nađe za Dž, ali ono što je za sigurno džabe je Ardour. DAW koji je baš "avejlbl" i za linux.
Pa ako imaš takav komp onda se nećeš puno baviti sa raznim efektima. Nama je komp jedva izdržao samo snimanje na 7 "kanala" bez ikakvih real time efekata. Otvaranje i zatvaranje projekta u Nuendu je trajalo odprilike 15 minuta. :D Ali na kraju smo sve snimili spojili, za krajnji proizvod smo svakako nosili kod nekog baje na mixovanje... Mi smo prvo snimali sa PreSonus Firepod FP10... na kojem se spalio i drugi firewire port pri kraju snimanja i onda smo nastavili i dovršili sa M-AUDIO Fast Track Pro. Ovo su sve manje više "pro" kartice, mada kapiram da i ti možeš pošteno da snimiš sa nekom jeftinijom. Ako ti je real time procesovanje bitno, indeed će ti trebati malo jači komp.

Poslednja izmena:

losmi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
20.08.2010.
Poruka
176
Rezultat reagovanja
18
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5-8600
Motherboard:
Asrock B360M Pro4
RAM:
2x8GB DDR4
VGA & cooler:
Zotac GTX 1060 3GB
Display:
Benq GL2450
HDD:
WD6400AAKS
Case:
Fractal Design
PSU:
Seasonic S12II-620
OS & Browser:
Windows 10
hmm...ja bi pre kupio nekog matorijeg kurzweil-a pa radio hardwerski nego davao pare za cubase :p
Posto je dosta dugo bila nestasica nakon onih H20 verzija, sada ima Cubase 5.1 bez problema da se nadje ;)

Al kao sto ste rekli, sa takvom konfiguracijom neces mnogo uraditi, ni sto se tice snimanja, a kamoli real time obrade.

Poslednja izmena od urednika:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
okej ali bi mu ja preporucio neku stariju verziju obzirom da ima slabiju masinu, dosta mu je i prvi onaj CubaseSX

klaywert

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.01.2011.
Poruka
127
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i3 3220
Motherboard:
Gigabyte GA-Z77M-D3H
RAM:
4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
EVGA 9800GT 512MB DDR3
Display:
LG W2242T
HDD:
SEGATE 1TB / WD 320GB
Sound:
INTERGRATED
Case:
COOLERMASTER SILENCIO 550
PSU:
CHIEFTEC 650W MODULAR
Optical drives:
OPTIARC DVDRW
Mice & keyboard:
A4TECH XL750BK / CM R8
Internet:
KABLOVSKI
OS & Browser:
WIN 7 ULTIMATE 64BIT
Odneću mu danas Reason 3.0 koja bi bez problema trebala da leti na njegovoj mašini, moj prijatelj je koristi za gitaru i bubnjeve na mnogo lošijoj konfi, pa nek se igra malo

Poslednja izmena:

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
pa ako mu to zavrsava posao onda eto ekstra resenja.

ziresa

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.04.2011.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Evo nekih novosti.... Nabavio M-Audio1010lt Karticu. JEEEEE :balavim: 8 analog I/O kanala + ostale digitalne stvari... Ubo je u PC, nece da radi na ubuntu. :mad: boot W7, hoce da radi! JEEE :thumb: krenuo da instaliram softwar-e,.... crash W7 :rotf: idem da popijem neku rakijicu i smirim zivce. Sledi: format c: :sekira: Studio polako poprima svoje oblicje....

Poslednja izmena:

fr0wn3r

PCAXE Member
Učlanjen(a)
29.05.2011.
Poruka
220
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nek' te dobro sluzi! :)

Ja se ne razumem u studio/produkciju zvuka - burazer pak da, i kaze da je to dobro resenje za kucu, a i za manji ozbiljan studio. Ja znam da je bila podosta hvaljena svojevremeno na audiofilskim forumima od strane jedne ekipe, za te potrebe, ali i tada je bilo problema sa driver-ima...

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Za ozbiljnije snimanje sa dosta kanala(30+) ipak treba dual core i 4gb+ memorije
Drugar snima u nuendo 4.1,intel e7200,4gb,Luna II zvucna karta( i jos neku dsp kartu)
Evo jedan od njegovih projekata http://www.youtube.com/watch?v=KbmQSyJDNCk&hd=1

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.698
Rezultat reagovanja
2.338
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
da ali nuendo samo da upalis treba ti dual core...figurativno receno...Mozes da, primera radi, uzmes neki CuBase iz 2001/2 i da sa istom masinom ivuces bolje performanse. (ili neki stariji nuendo, sta znam). E sad, za 30+ kanala ne znam sta bih rekao, mozda da tu vec treba ozbiljniji studio sa miksetama, digitalnim eksternim snimacima i sl.

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
Pa to,jer je isti taj drugar prvo imao single core celeron na 1.7 i 2gb memorije i kad je presao na dual i vise memorije progledao je i on i projekti;)
Pre je kaze mogao samo 10 kanala max i pocne seckanje(cpu na 100%) a sada kako kaze gura u nekim projektima i 50 kanala.
Komp sam mu ja namestao(optimizovao i kloknuo na 3.2)
I dalje mu nuendo sa puno kanala i dosta efekata vuche ko lud al je zadovoljan...
Cubase je takodje super(logic takodjer-mac),nuendo 4.1 nije nesto nov(stariji je) al on je navikao da radi u njemu i vec duze vreme njega koristi kao main tool:P

ziresa

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.04.2011.
Poruka
98
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Mozda sam preambiciozno usao u celu pricu, ali neodustajem nikako! Insatalirao sam nov XP SP3 zbog stedenja hardware resursa i Adobe Audition 2.0 drugo nemam.. :( Sam graficki interfejs programa mi je jako dopadljiv i lak za snalazenje. Cak sam skapirao i da svaki track moze da output da na master izlaz kartice ili bilo koji drugi. To mi se jako svidja, pa ce mi signal sa kanala 1 doci sa mixete u in1 a vratiti kroz out1 u "insert" konektor na mixeti. Tu sad postoji hardware-ski problem jer kartica ima konektore takve kakvi su, ali sledi custom-izacija! :balavim: Trebam negde da nadjem konektor DB44 koji se lemi na kabl i nalemim na njega kablice sa "banana" konektorima za "insert" ulaze na mixeti i to ce biti jedno vrlo elegantno resenje! :p

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Nuendo radi na soc. 754 Sempronu i 1gb rama. Provreno. Da dam link da čujete ceo EP? :D

Vrh