• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Razer BlackShark V2 Pro (2023) – rade samo preko Bluetootha, ne rade preko dongla niti USB kabla

Markovic1

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.07.2017.
Poruka
61
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
Pozdrav svima,

Imam problem sa Razer BlackShark V2 Pro (2023) slušalicama pa me zanima da li je neko imao slično iskustvo.

Slušalice su radile potpuno normalno sve dok tokom igranja CS2 nisu odjednom prestale raditi usred meča. Nije bilo nikakvog firmware update-a, gašenja računara, nestanka struje niti bilo kakvih promjena na sistemu.

Trenutno stanje je sljedeće:

• Bluetooth veza radi normalno i zvuk funkcioniše bez problema.
  • USB dongle se uredno prepoznaje u Windowsu.
  • Slušalice se više ne mogu povezati preko 2.4 GHz veze (dongle).
  • Pokušao sam više puta pokrenuti ponovno uparivanje (pairing), ali bez uspjeha.
  • Problem je isti na više USB portova i na drugom laptopu.
  • Slušalice se normalno pune preko USB-C kabla.
  • Kada ih spojim direktno USB kablom na računar, Windows ih ne prepoznaje kao audio uređaj.
  • Razer Pairing Utility i Recovery Tool prepoznaju dongle, ali ne vide slušalice kada su uključene.
  • Pokušao sam i pritiskom na EQ dugme promijeniti način povezivanja. Slušalice glasovno prijave "Wireless HyperSpeed", ali nakon toga se ništa ne desi i veza sa donglom se ne uspostavlja.
Dakle, trenutno jedino Bluetooth funkcioniše, dok 2.4 GHz veza preko dongla i USB povezivanje uopšte ne rade.
Slušalice nemaju 20 sati korištenja.

Pošto su istovremeno prestali raditi i USB data prijenos i 2.4 GHz povezivanje, a Bluetooth i punjenje i dalje rade, zanima me da li je neko imao sličan kvar i da li postoji rješenje ili je u pitanju hardverski problem na samim slušalicama.

Hvala unaprijed na svakoj pomoći.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
8.214
Rezultat reagovanja
2.780
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
Motherboard:
AsRock Z370 Pro4
RAM:
3x8GB 3200 CL16 DC FLEX
VGA & cooler:
MSI 3070 TI Gaming Z Trio
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
EVO 860, WD WDS 500, WD SN5000, Patriot P210
Sound:
HDMI Audio Extractor, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
500/50 SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
rikno je wifi prijemnik u sluskama, BT prijemnik ti radi i dalje. edit: moguce je da je riknulo nesto u kontrolnom kolu na kome je i wifi i usb pa sad to zeza i jedno i drugo. BT ne deli to pa eto i dalje radi. Ovako bez da testiram, otvorim i pogledam ne mogu vise reci. Ili je neki hw kvar te vrste ili je software prosto postao pokvaren i sad baguje. Treba istrazivati to.

Markovic1

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
18.07.2017.
Poruka
61
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
Kupio prošle godine i riknuo mi potenciometar za jačinu zvuka(preskakao), napravim reklamaciju, uvaže mi(dobio ponovno nove slušalice), sad kroz mjesec dana ovo....Strašno koliko loš kvalitet Razera po mom iskustvu.
Nikada ga nisam volio, prošle godine opet im dao priliku, ali sam sa ovim baš baksuz ispao.

Hvala puno na odgovorima.

Vrh