• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Raidmax Vortex V4

Tronic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.08.2016.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Nije bas da je mod al ajde. Hteo bih da mi predlozite neke ideje,sta da ubacim,sta da promenim itd.
Ram odudara ali cemo ga brzo promeniti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

StojkovicS

Banned
Učlanjen(a)
05.02.2013.
Poruka
2.314
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I5 2400 3.1ghz Box
Motherboard:
Gigabyte H61M-DS2 rev 3.0
RAM:
Kingston HyperX 8 gb DDR3
VGA & cooler:
Asus R9 270X DirectCU II TOP
Display:
Asus Led Gaming Monitor VP228TE
HDD:
Kingston A400 + Fujitsu 230gb
Sound:
Steelseries 7h Usb Pro 7.1 Surround
Case:
Spire
PSU:
LC Power LC600H-12 v 2.31
Mice & keyboard:
Steelseries Kana & Steelseries Apex 350 RGB
Internet:
12/2 ADSL ORION Telekom
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit & Google Chrome
za pocetak kod mixera sa fejsa kablove promeni,ram takodje i to ti je to.

Meni je iskreno crveni led odvratan,isao bi na beli,ali to je vec tvoja stvar.

edit: ne videh amdov box kuler...kako se cuje? :D cc120 onaj,makar zbog estetike.

Tronic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.08.2016.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Sleevove sam narucio,ram kao sto sam rekao,a diode mi se bas svidjaju imao sam i plave i bele al ove su mi najlepse,a kuler cemo videti kad dodje na red posto su temperature okej skroz,nije bucan,a procesor nije oc

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.197
Rezultat reagovanja
436
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Odradi covere za napajanje, kaveze za diskove i optiku... Imaš čak i ovde par modova/projekata koji su to radili pa vidi kako oni...

Tronic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.08.2016.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Napajanje sam uradio sa karbonom i bas mi se svidja kako izgleda pod crvenim svetlom,a za kaveze cu da razmislim

Cimburovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
07.10.2014.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Koje napajanje koristis?

Tronic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.08.2016.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Lc power 600w nisam siguran za oznaku ali mogu da pogledam ako ti treba

Cimburovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
07.10.2014.
Poruka
78
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Lc power 600w nisam siguran za oznaku ali mogu da pogledam ako ti treba

Isto imam, pa sam taman mislio ovo kuciste da uzmem i pitao sam cisto da bi video da li kablovi mogu da dohvate, hvala ti :)

StojkovicS

Banned
Učlanjen(a)
05.02.2013.
Poruka
2.314
Rezultat reagovanja
76
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I5 2400 3.1ghz Box
Motherboard:
Gigabyte H61M-DS2 rev 3.0
RAM:
Kingston HyperX 8 gb DDR3
VGA & cooler:
Asus R9 270X DirectCU II TOP
Display:
Asus Led Gaming Monitor VP228TE
HDD:
Kingston A400 + Fujitsu 230gb
Sound:
Steelseries 7h Usb Pro 7.1 Surround
Case:
Spire
PSU:
LC Power LC600H-12 v 2.31
Mice & keyboard:
Steelseries Kana & Steelseries Apex 350 RGB
Internet:
12/2 ADSL ORION Telekom
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64-bit & Google Chrome
Sto se plasite oko kablova,kad taj extender kosta max 500 kinti. Za spu,ostali stizu svakako.

srmarkovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
16.06.2016.
Poruka
38
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus n56jr
Ja tu ništa ne bih promenio..... osim kućišta. Mnogooo je ružno, ali baš!!!! Bez ljutnje, ali toliko kič i loše plastike nisam video ..... Treba eventualno skinuti prednju plastiku i napraviti nešto sa njom ili aluminijum ili... Bočne stranice su katastrofa! Nadule se ili šta???? Iseci mu taj tumor sa strane i stavi veći prozor. Šta li je dizajner imao na umu??? Verovatno je bio pod nekim teškim drogama...

Evo ljutite se svi i kritikujte me, ali neko je ovo morao da primeti.

Nekako mi liči na..... hmmm noćas je u centru grada bila neka žurka do 5 i nisam mogao da spavam a nije mi jasno kako niko nije to prekinuo ali je ceo centar odzvanjao i to je bilo neko baš extra ozvučenje ali ostale su mi reči hit pesama u pameti i one nekako opisuju ova vremena i modu:
"Da li me voliš kad sam mrtav pijan,
da li me voliš kad sam grubijan....
.....
....
Oko tebe neke gole
sve se prave da te vole...."
Kič svuda pa i u muzici a i u računarskim kućištima...... verovatno su to te nove vrednosti.
Pogledaj sta su ljudi ovde radili npr. neSSa, Dule, Proka i ostali, puno linija puno rgb-a, svega, ali sa ukusom, tematikom i da to izgleda baš odmereno i odaje ozbiljnost mašine i nije KIČERAJ! Vidi i kopiraj neku ideju mislim da se niko od njih neće naljutiti, ili nabavi neko ozbiljno kućište koje nije napravljeno da bi se klinci od 13 godina oduševljavali.

Poslednja izmena:

Tronic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.08.2016.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Hahahahahahha ne ljutim se uopste svako ima pravo na svoje misljenje,ne znam da li si uzivo video kuciste mnogo lepse izgleda,na slikama ti crni delovi nisu tako cisti kao uzivo,a plastika izgleda mat a ustvari ima lep sjaj

srmarkovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
16.06.2016.
Poruka
38
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus n56jr
Ne znam koliko košta niti sam ikada bio zainteresovan za takva kućišta ali meni liči na jeftinu kinesku plastičnu kantu. Postoji puno firmi npr.
Corsair, Fractal Design, Cooler Master, Lian Li .... itd... koje prave ozbiljna kućišta, i imaju fine modele od 50€ već.
O čemu pričam? Džaba svi modovi i ostalo ako ti je u startu, na početku build kompromitovan bezveznim kućištem i onda ne ulaži sredstva da bi nešto što ne može nikako da zadovolji osnovne estetske kriterijume, izgledalo bolje. Koristi računar, uživaj u igrama i ne bacaj pare da estetski popraviš nešto što je beznadežno. Voleo bih da čujem komentar nekog od iskusnih forumaša. Ja sam u ovome od 1980, tj od zx80 i to mi je i posao, ali sam mahom radio software i hardware i trudio se da sve bude funkcionalno na heavy-duty serverima, a ovde su ljudi koji su dobili međunarodna priznanja i za estetiku!!!!

Poslednja izmena:

Kobatz

Moderator
Učlanjen(a)
03.04.2009.
Poruka
6.541
Rezultat reagovanja
633
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Nzxt
CPU & cooler:
Amd Ryzen 1600 ~ 4.1ghz 24/h
Motherboard:
Msi x450 gaming
RAM:
4 x 4gb Kingston fury 2400 ~ 3000mhz by Micron
VGA & cooler:
Gigabyte 3060ti oc 8gb
Display:
Asus vs27 27' + Denver 56' lcd -madvr+ hitachi projector
HDD:
Adata sx8000 480gb+Kingston 480gb +2x 1.5tb by zamzung
Sound:
Asus Xonar Dx
Case:
Nzxt Apollo case,slight mod
PSU:
Raidmax 530w
Optical drives:
Liteon writer
Mice & keyboard:
Logitech g3,saitek eclipse II
Internet:
sbb 50/4
OS & Browser:
Windows 11,chrome&ff
Other:
Nexus 7' 2013, Htpc i7 2600, rx580 8gb madvr 4k60fps high conf
I jeste ocaj kvalitet(sto se i ocekivalo);)
Skoro sam sastavljao klijentu racunar sa ovim kucistem i kvalitet lima je naravno zivi ocaj;)
O izgledau vec ne bih diskutovao,svako ima svoj ukus za "dizajn" :wave:

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.067
Rezultat reagovanja
2.571
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding
Ajde da se ukljucim, o spoljasnjosti nebi mnogo tupio, kuciste je takvo kakvo jeste i tesko je tu ista dodati a da ne bude jos veca dubioza, da ja ovo radim, skinuo bi kompletnu prednju masku i bacio, napravio novu od 10mm plexiglasa sa grilom i pozicijom tastera po svojoj volji tako da bude provetrenije itd, naravno veci prozor u tom slucaju na bocnoj strani tako da ispravi izbocinu koja vec postoji...

Sto se unutrasnjosti tice, obavezno bi izbacio srednji hdd cage, a preko donjeg i preko PSU napravio cover (neki dojajni custom sa perfo alu i plexijem), preko 5.25 cover takodje cover ali funkcionalan npr nosaci za SSD...

Sta je generalno najveci problem, pa to sto sve sto sam naveo kosta barem koliko 4 ovakva kucista i "modderi pocetnici" nisu zainteresovani da ulazu vec bi na lak nacin da dodju do necega i zato sistematski odbijaju predloge iskusnijih od sebe, a cinjenica je i da ljudi ovde ne cene unikatne vrednosti vec ih svode na "emotivnu" vrednost i samim tim ovakva ulaganja osim licnog zadovoljstva nemaju satisfakciju...

Eto objasnih hehehe ;)

Tronic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.08.2016.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pa naravno da bih i ja zeleo nesto skuplje i modernije,ali finansije ne dozvoljavaju. Ovo kuciste sam kupio cisto da nemam staru metalnu kantu koje izgleda odvratno. Imam 17 godina i idem u sredju skolu i sve sto je kupljeno na tom kompu na slikama sam ja sam kupio i skupljao pare po nekoliko meseci za to a ne trazio od mame i tate. Nisam profesionalni moder niti se bavim time ali jako mi se svidja taj posao i siguran sam da imam platu 400€+(nadam se da hocu) da bih ulagao u kompjuter i poslusao vas i napravio neki ludi mod od 300€. Cak sam slao i zahteve za sponzorstva,za neko vodeno,za neko napajanje,ram ili bilo sta,cak i sleeve. Ali su me svi odbili,neki cak nisu ni odgovorili na mail. Tako da nemojte da se ljutite sto je takvo kakvo je,sad znate zasto

neSSa

Modding Guru
Učlanjen(a)
15.08.2010.
Poruka
4.067
Rezultat reagovanja
2.571
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 5820k + EKWB
Motherboard:
MSI X99 Mpower
RAM:
16gb HyperX Predator 2666Mhz
VGA & cooler:
SLI - Asus GTX 770 dc2 + EKWB
Display:
Dell 27" IPS
HDD:
Transcend SSD 370s 256Gb RAID0
Case:
"MasterX5" project
PSU:
Cooler Master V1000
Optical drives:
ASUS external
Mice & keyboard:
A4Tech - mouse and keyboard
Internet:
Cable
Other:
PROJEKTI: https://www.facebook.com/sspcmodding
Pa naravno da bih i ja zeleo nesto skuplje i modernije,ali finansije ne dozvoljavaju. Ovo kuciste sam kupio cisto da nemam staru metalnu kantu koje izgleda odvratno. Imam 17 godina i idem u sredju skolu i sve sto je kupljeno na tom kompu na slikama sam ja sam kupio i skupljao pare po nekoliko meseci za to a ne trazio od mame i tate. Nisam profesionalni moder niti se bavim time ali jako mi se svidja taj posao i siguran sam da imam platu 400€+(nadam se da hocu) da bih ulagao u kompjuter i poslusao vas i napravio neki ludi mod od 300€. Cak sam slao i zahteve za sponzorstva,za neko vodeno,za neko napajanje,ram ili bilo sta,cak i sleeve. Ali su me svi odbili,neki cak nisu ni odgovorili na mail. Tako da nemojte da se ljutite sto je takvo kakvo je,sad znate zasto

Sve si pogresno shvatio, neko tebe ovde ne krivi sto nemas novca za nesto vise, vec ti predocava realne cinjenice koje ti zelis da prihvatis ili ne. Za sve postoji dva resenje, npr kao i u PP koji smo razmenili nas dvojca a vezano za farbanje RAM hladnjaka. Navodim ti prava skupa resenja ali ti dajem i mogucnost da se poigras mastom sa nekom jeftinijim naciniom resavanja.
Za vecinu ovoga sto sam ti naveo ti nije potrebno mnogo novca, ali ti je potrebna ideja, ti si postavio ovde pitanje i ocekujes resenje, to ne ide tako. Mi ti samo nabacujemo cinjenice i blic ideje, a na tebi je da nas impresioniras. Ne zaboravi da su se ljudi proslavili projektima koje su napravili bukvalno od djubreta tako da to nemoj da ti bude opravdanje!

PS: da ne bude da lazem ovo za delove sa otpada:

http://mod.coolermaster.com/en-us/modder/113?filter=viewed

http://mod.coolermaster.com/en-us/infohub/114

Sto se tice sponzora, svi vi koji se odvazujete u ove modderske vode imate generalno nachela da dodjete do hardwarea a ne da se kreativno izrazite, pritom modding nije samo krativno izrazavanje, vec treba imati i inzinjerski pristup u vidu postavljanje nekih novih vidova tehnoloskih resenja od kojih ce imati korist proizvodjaci hardwarea itd. Stoga nemoj se cuditi ako te odbijaju vec postavi sebi pitanje cime si ti zasluzio da te iko sponzorise?

Poslednja izmena:

Tronic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.08.2016.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ne ljutim se ja ni na koga mozda je tako samo zvucalo,vi ste meni puno mogli da shvatim neke stvari a zato sam i postavio temu ovde,a za sponzore iskreno nisam ni ocekivao da cu nesto dobiti posto je prvi mod a citao sam kako ide. Cak losiji komentari vise pomognu nego oni sto te samo hvale

srmarkovic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
16.06.2016.
Poruka
38
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus n56jr
neSSa je sve rekao i u potpunosti se slažem sa gore navedenim. Ti si u pravim godinama da kreneš sa kreativnim radom i da razvijaš talente koje imaš (ukoliko su računari tvoja strast), ali ne očekuj neku znatnu pomoć, uzdaj se u svoje sposobnosti 5% i u 95% svoga rada. Ja sam se bavio malo drugačijom elektronikom 1987 kada sam imao 17 godina. Tada sam sa školskim drugom radio optičke prekidače za strugove i automate za pakovanje, a zarađeno ulagao u audio projekte. Puno komponenti i sklopova smo nabavljali na otpadu, buvljaku. I sada je to moguće, npr. pre par meseci sam za 400 dinara-100 dinara po kilu kupio 4 step motora iz pokvare mašine a svaki steper je po 120€ nov a dugo sam razmišljao o odvajanju sredstava za njih. Najbitnije stvari koje sam naučio bile su iz mojih grešaka. Budi hrabar, razmišljaj kreativno, pokušaj da izađeš iz kalupa, da plasiraš nove ideje. Ukoliko voliš računare i ukoliko to vidiš kao svoj posao ili doživotni hobi, samo napred, ni ja ni neSSa ne želimo da te obeshrabrimo, niti nam je namera da pokažemo da smo mudriji ili bolji, a ukoliko je to eto trenutna neka želja da fasciniraš drugove onda kopristi računar ne troši uzalud novac i uživaj. Meni je elektronika posao i hobi i uživam u tome. Imam sina tvog godišta (16 godina tačno) i kažem ti isto što i njemu: pronađi oblast, posao, zanimanje ili hobi u kome uživaš i zapni do kraja. Sreća je u tome da čovek radi ono što voli! Ako su to računari onda poslušaj neSSu i menjaj prednju stranu! Pogledaj po prodavnicama cene pleksiglasa, prošetaj po otpadima, razmisli i o aluminijumu ako imaš dremel i ubodnu (skoro sam kupovao 1 i 2mm limove i nisu ni naročito skupi) razmisli eventualno i o drugim materijalima, snađi se da ne bude skupo, možda od nekog rashodovanog kućišta pa iskoristi sprej. Nacrtaj što si zamislio pa postavi i ovde će ti ljudi reći da li je dobro i kako da realizuješ što si smislio.

Poslednja izmena:

Tronic

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
20.08.2016.
Poruka
27
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kompovi me itekako zanimaju,idem u elektrotehnicku skolu,IT smer,dobro cu sve razmotriti pa ako uradim nesto kacim slike.

Vrh