Ranxerox
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 19.09.2011.
- Poruka
- 16
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel E7500 Core2 DUO BOX
Motherboard:
ASUS PQ5 SE2
RAM:
2x2gb Kingston/Transcend DDR2 cl5
VGA & cooler:
9600GT Nvidria 512mb 256bit/bus
Display:
BenQ/24 inch
HDD:
WD-ATA 120GB/WD-SATA160GB/Transcend ext 300GB
Sound:
MB/HD 8-1
Case:
Najjeftinije
PSU:
LLC6650/650w im'o chiftech buuuaa
Optical drives:
Piooner 110D
Mice & keyboard:
Genius/A4tech
Internet:
ADSL/100mbit
OS & Browser:
Firefox 7.02
kao što naslov kaže u isto imenom dokumentarnom filmu , jedan deo je posvećen, današnjoj PC arhitekturi, koja je u potpunoj kontradikciji i disharmoniji sa vremenom u kojem je se sve teže i teže dolazi do svih bitnih resursa koji su potrebni za pravljenje jednog PC-ja...biću kratak.
Ono zagovaraju pronalaženje zadovoljavajućeg rešenja koje će imati sledeće osnovne karakteristike:
1-Ne zastarevanje "preko noći" itj garantovani upotrebljiv vremenski period(nešto slično kao što proizvodjači automobila garantuju proizvodnju rezervnih delova u sledećih 10 godina za svaki novi model koji je izbačen na tržište, kada su u pitanju Pc-računari pored toga potrebna bi bila i karakteristika UpGrade-a u istom vremenskom periodu, za koji se garantuje Life-Span.
2-znači Full UpGradeable na duži vremenski rok.i pod
3-Full recycleable do nivo od barem 95 posto, zbog extremne vrednosti materijala koji se koriste u izgradnji svih komponenata jednog PC-ja
Apsolutno se slažem sa konceptom i postavkom, i pokrećem ovaj Thread, sa nadom da će se ljudi sa idejama o tome na koji način bi se mogao postići barem jedan od zadatih ciljeva stvaranju ekonomski i ekološki mnogo prihvatljivijeg pc-a a opet po potrebi dovoljno moćnog da obavlja namenjene mu zadatke.
Gospodo izvolite.
Ono zagovaraju pronalaženje zadovoljavajućeg rešenja koje će imati sledeće osnovne karakteristike:
1-Ne zastarevanje "preko noći" itj garantovani upotrebljiv vremenski period(nešto slično kao što proizvodjači automobila garantuju proizvodnju rezervnih delova u sledećih 10 godina za svaki novi model koji je izbačen na tržište, kada su u pitanju Pc-računari pored toga potrebna bi bila i karakteristika UpGrade-a u istom vremenskom periodu, za koji se garantuje Life-Span.
2-znači Full UpGradeable na duži vremenski rok.i pod
3-Full recycleable do nivo od barem 95 posto, zbog extremne vrednosti materijala koji se koriste u izgradnji svih komponenata jednog PC-ja
Apsolutno se slažem sa konceptom i postavkom, i pokrećem ovaj Thread, sa nadom da će se ljudi sa idejama o tome na koji način bi se mogao postići barem jedan od zadatih ciljeva stvaranju ekonomski i ekološki mnogo prihvatljivijeg pc-a a opet po potrebi dovoljno moćnog da obavlja namenjene mu zadatke.
Gospodo izvolite.