Katarina.
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 04.01.2019.
- Poruka
- 35
- Rezultat reagovanja
- 11
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i9-9900K & NZXT Kraken X52
Motherboard:
Asus ROG Strix Z390-F Gaming
RAM:
G.Skill Trident Z DDR4 16GB 4000MHz
VGA & cooler:
MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio
Display:
LG 34UM88C-P 34" UWQHD
HDD:
Samsung 970 EVO M.2 500GB & WD Red 5400RPM 2TB
Sound:
Logitech MX Sound 2.0 Premium Speakers & Logitech G533 Wireless 7.1 Surround Gaming Headset
Case:
NZXT S340 Elite Matte Window Black
PSU:
Seasonic Focus Plus Platinum 750W
Mice & keyboard:
Logitech MX Master 3 Advanced Graphite & Logitech G915 Lightspeed Wireless Mechanical Keyboard
Internet:
SBB EON FULL 300/30 Mb/s
OS & Browser:
Windows 11 Pro & Google Chrome
Pokusacu sto detaljnije da objasnim svoj problem kako bih odgovorila na sto vise potencijalnih pitanja. Pre oko mesec dana sam postavila temu u vezi novog PC-a, i danas ga konacno kupujem. Moj stari dajem bratu, a bratov prodajem. Taj moj stari nije neki, ali je svakako sluzio i bice mu bolji nego njegov sada.
Svakako sam planirala da postavim temu da mi pomognete da procenim vrednost za koju bih mogla da ga prodam, ali sam prvo htela da se informisem o svakoj komponenti i da sama vidim koliko su nekada kostale, pa da vidim za koliko bi sada mogao da se proda. U CPU-Z nisam dobila informaciju o modelu RAM-a da bih ga pretrazila pa sam ga izvadila da bih videla model, u pitanju je Kingston KVR13N9S8/4 4GB DDR3 1333MHz CL9 DIMM 1Rx8 512x8 SDRAM non-ECC Unbuffered (znam da mi je dovoljno da znam samo koliko ima GB i MHz, ali sam htela da se informisem detaljnije o modelu iz licnih razloga).
Kada sam ga vratila, kompjuter vise ne radi. Da odgovorim odmah, vratila sam kako treba, znam sama da rasklopim i sklopim PC i sve to, dosta se razumem. Prvo, pri ucitavanju sistema, kada se pojavljuje Windows 10 logo, umesto loading animacije pise "Starting Windows Recovery". A onda se pojavi blue screen sa informacijom "Your PC ran into a problem and needs to restart. We will restart for you." Ispod pise error
Nadam se da ce mi neko pomoci da resim ovaj problem sto pre, ali pitam se da li je to uopste i moguce s obzirom na to da kompjuter vise ne reaguje ni na sta. Do sada sam apsolutno svaki i svoj i tudji problem resila sama, a bilo ih je mnogo, ali ovo je nesto sa cim se nikada nisam susrela. Da dodam jos jednu korisnu informaciju, kada je RAM vadjen pa ubacen ponovo, dok sam jos bila u mogucnosti da udjem u BIOS, on je ucitan, pise da je ucitano 4GB. Znaci sa njim je sve u redu, radi.
Svakako sam planirala da postavim temu da mi pomognete da procenim vrednost za koju bih mogla da ga prodam, ali sam prvo htela da se informisem o svakoj komponenti i da sama vidim koliko su nekada kostale, pa da vidim za koliko bi sada mogao da se proda. U CPU-Z nisam dobila informaciju o modelu RAM-a da bih ga pretrazila pa sam ga izvadila da bih videla model, u pitanju je Kingston KVR13N9S8/4 4GB DDR3 1333MHz CL9 DIMM 1Rx8 512x8 SDRAM non-ECC Unbuffered (znam da mi je dovoljno da znam samo koliko ima GB i MHz, ali sam htela da se informisem detaljnije o modelu iz licnih razloga).
Kada sam ga vratila, kompjuter vise ne radi. Da odgovorim odmah, vratila sam kako treba, znam sama da rasklopim i sklopim PC i sve to, dosta se razumem. Prvo, pri ucitavanju sistema, kada se pojavljuje Windows 10 logo, umesto loading animacije pise "Starting Windows Recovery". A onda se pojavi blue screen sa informacijom "Your PC ran into a problem and needs to restart. We will restart for you." Ispod pise error
Naravno, guglala sam da istrazim problem i resenje, na kraju svih mogucih razloga, pise da je greska najverovatnije do hardvera i to RAM-a, sto svakako i jeste. Kasnije je umesto toga krenulo da se pojavljujeSYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
U svakom slucaju, nijedno resenje mi nije pomoglo. Pola resenja sugerisu neka podesavanja koja su nemoguca jer kompjuter ne mogu da upalim. Ne mogu ni da udjem u Safe Mode, apsolutno nista. Krenem da istrazujem u BIOS-u i naidjem na neka podesavanja o RAM-uKMODE EXCEPTION NOT HANDLED
ali ne znajuci sta su, izguglam i to. Meni stoji podesavanje za svaku stavku na AUTO, a kazu da tu treba da stoje odredjeni brojevi koji inace pisu na samom stiku RAM-a. Ponovo ga izvadim da pogledam, informacije uopste ni ne pisu. I od tada kompjuter vise ne reaguje NI NA STA. Sve sto se pojavi jeste manufacturer logo i tu se i zamrzne.DRAM tCL, tRCD, tRP, tRAS
Nadam se da ce mi neko pomoci da resim ovaj problem sto pre, ali pitam se da li je to uopste i moguce s obzirom na to da kompjuter vise ne reaguje ni na sta. Do sada sam apsolutno svaki i svoj i tudji problem resila sama, a bilo ih je mnogo, ali ovo je nesto sa cim se nikada nisam susrela. Da dodam jos jednu korisnu informaciju, kada je RAM vadjen pa ubacen ponovo, dok sam jos bila u mogucnosti da udjem u BIOS, on je ucitan, pise da je ucitano 4GB. Znaci sa njim je sve u redu, radi.
Poslednja izmena: