• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Prodaja racunara putem kredita - SUPER USLOVI

CAMEL

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.07.2010.
Poruka
283
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Postovani,

Vlada Republike Srbije je donela Uredbu kojom se prosiruje lista dobara koja se moze kupovati preko subvencionisanih potrosackih kredita.

PRIMER:

Primer:
Ukupna vrednost racunara: 50000,00
Rata kredita za prvih 12 meseci: 312.50
Rata kredita za preostali period: 2249.98

Potrebna plata: 7499.93

Dokumentacija i procedura odobravanja potrošačkih kredita sa subvencijom:

- Proizvod je:

1. Kredit sa kamatom 7,5% u RSD fiksno za ceo period otplate

2. Period otplate je fiksan 36 meseci sa 12 meseci grace periodom u kome klijent plaća samo kamatu

3. Troškovi odobrenja iznose 0,5% I uplaćuju se na dan odobrenja I isplate kredita

4. Krediti se odobravaju isključivo u filijalama Banaka

- Klijent dolazi u filijalu sa profakturom trgovca u kojoj mora biti naglašeno da je računar sastavljen/proizveden u Srbiji

- Na profakturi uz računar može biti monitor i zvučnici koji nisu proizvedeni u Srbiji (ali ne samostalno – ako klijent kupuje samo zvučnike I monitor)

- Dokumentacija koja je potrebna za odobrenje je ista kao I za sve naše proizvode (administrativne zabrane I menice ako je potrebno)

- Administrativna zabrana(uobičajeno se daje klijentu u dva primerka za overu u preduzeću)

DOBRO SU SE SETILI :)

Oki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
1.867
Rezultat reagovanja
4
Moja konfiguracija
Ne izgleda loshe samo shto smatram da bi se u tom sluchaju kupovine isplatila samo mashina od 2k evra jer ce ta ista mashina kroz 2 godine vredeti 500e. Bez obzira na ove uslove, "vreme ce" pojesti razliku.

Svakako ovo se ne odnosi na manji deo populacije koji bi uzimao mashinu od 200 000 dinara, ali opet racunar od 50 000 dinara kroz godinu dana "nov" ce kostati oko 35 000 dinara.

Moje iskreno mishljenje.

CAMEL

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.07.2010.
Poruka
283
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da, da, ali ovo je za one koji nisu mogli da izdvoje ni tih 50k za nov racunar. Mislim da je ovo u svakom slucaju extra potez nasih politicara...

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
X3 425@X4 B25@4000Mhz - Neki Thermalright
Case:
Chieftec Prostreet Rev. 3.0
Da, da, ali ovo je za one koji nisu mogli da izdvoje ni tih 50k za nov racunar. Mislim da je ovo u svakom slucaju extra potez nasih politicara...
Fantastican potez nasih politicara, toliko je dobar i pametan i praktican, da prosto ne znam kako su se samo setili toga, mora da su im vanzemaljci dosapnuli tu ideju.

CAMEL

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.07.2010.
Poruka
283
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
MMF ;) Eto da ti kazem :D

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
X3 425@X4 B25@4000Mhz - Neki Thermalright
Case:
Chieftec Prostreet Rev. 3.0

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.951
Rezultat reagovanja
149
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Necemo nastavljati sa politicarima, politikom i statusom u drzavi ili bilo sta sto nije IT.

Konacna cifra za racunar od 50.000din je 57749,52din, sto nam daje kamatu od 15,5% sto nije tako lose u kreditnim krugovima...

Sad, druga stvar je sto ce korisnici racunara do kraja otplate izgubiti na vrednosti racunara.. Mislim, sve gubi vrednost, ljudi na kredit kupuju televizore koji isto tako gube na vrednosti.. LCD TV od pre dve godine koji je placen 80.000din sad vredi oko 30-40.000 ;)

S

stalja

Guest
Logikom ,,pašće cena" ljudi ne trebaju ništa novo da kupuju.

Je l' može pod logikom ,,sastavljen u srbiji" biti i neki imac 27 kome je odvrnut i zašrafljen jedan šraf ? :D

darkado

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
828
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Athlon x2 7750 @ 3.1ghz [Thermaltake Ruby ORB]
Motherboard:
Gigabyte MA770-UD3 (rev 2.0)
RAM:
2GB Kingmax 1066 + 2GB Geil Ultra 800
VGA & cooler:
Saphire Radeon 5750 1GB
Display:
Samsung T220
HDD:
WD 320 AAKS + WD 500 ABYS
Sound:
Integrusha
Case:
Cooler Master Elite 332
PSU:
LC Power Metatron Prophecy 750W
Optical drives:
Pioneer 215
Mice & keyboard:
Logitech Internet multimedia keyboard + MX510
Internet:
2Mb
OS & Browser:
Win7 RTM 64-bit
meni ovo izgleda kao da je progurao ct ili neki od vetjih igracha. sad tje gomila ljudi da se zaduzhuje za pre made djubre.

Vrh