noodi
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 27.06.2010.
- Poruka
- 943
- Rezultat reagovanja
- 6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 4670k @ 4.3 ghz @ Noctua D15
Motherboard:
Maximus VII Ranger
RAM:
4 x 4gb @ 2133mhz CL 9
VGA & cooler:
GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1080 Ti Gamanig OC BLACK
Display:
Asus MG279Q
HDD:
Corsair ssd 120g + samsung 850 evo 500 g
Sound:
integrale
Case:
CM MasterCase 5 pro, 4 x Noctua A14 + 2 x S12
PSU:
Antec 1000W Gold
Optical drives:
HP external
Mice & keyboard:
Logitech G810 + G502 @ QCK XXL
Internet:
cable SBB @ 100 mbit/s
OS & Browser:
Win 10 & Chrome
Kao student 3 godine Mašinskog Fakulteta u Beogradu, iz predmeta Industrijska ergonomija kod prof. Aleksandra Žunjića imao sam seminarski zadatak (za ocenu ) da na osnovu Keevil-ove kontrolne liste izračunam procenat upotrebljivosti nekog sajta. Ja sam odabao PCaxe.com
Postupak se sastoji iz ocenjivanja sajta preko niza pitanja i ubacivanje odgovora u tabele. Odgovori su: da, ne i nepostoji.
Na osnovu datih odgovora izračunava se procenat upotrebljivosti određenih oblasti i konačne ocene sajta. Slike u radu su tu da pokažu određene delove sajta koji se uzimaju u obzir i ocenjuju.
Date se formule i izračunat index, koji iznosi 77.419% za ceo sajt! Što je mnogo iznad proseka.
Dat je zaključak i diskusija dobijenih rezultata.
Odma bih se ogradio od 100% tačnosti rezultata, jer ipak ovo nije profesionalna procena, tek ulazim u ove vode Tako da bez ljutnje, moguce da sam negde dao pogrešnu procenu, ali oprostite mi
Ovakvu vrstu obrade podataka koriste ljudi koji se profesionalno bave obradom podatakam, consulting, marketingom, raznim istraživanjima iz oblasti industrijske ergonomije.
Tako da ako vam nešto znači, delove koje sam ja naveo kao nedostatak - i drugi bi isto naveli.
Sve u svemu, jako dobar sajt, svaka čast ljudima koji su odgovorni za njegove održavanje i samo nastavite sa dobrim radom!
Link ka radu u word formatu http://www.megaupload.com/?d=ML9P0G76
Igor Uzelac