fotoronin
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 18.11.2018.
- Poruka
- 914
- Rezultat reagovanja
- 265
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
TODA PC :)
CPU & cooler:
Ryzen 2600X/Cooler Master 212 Evo Led Turbo
Motherboard:
Gigabyte Aorus Ultra Gaming X 470
RAM:
Corsair vengeance RGB 3200 2x8 Gb
VGA & cooler:
Evga GTX 1060 SC 3 gb
Display:
Iiyama Prolite XUB2796QSU
HDD:
Samsung 970 EVO 1Tb NVME +Samsung SSD 860 Evo 250Gb, WDC Black 1Tb, Toshiba 3 Tb
Sound:
Integrated(realtec)
Case:
Antec NX 410 White
PSU:
Raidmax RX-635 AP
Optical drives:
none
Mice & keyboard:
A4Teche V7M Bloody
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 10-nazalost :( , Opera, Edge
Other:
svasta nesto/svestrana osoba
Ako je prozivka na moj racun ja nisam uzeo ni zbog trenda ni zbog bog-zna cega. 5-6 godina arcim 860 EVO Samsunga 250 Gb i odavno mi je tesan-i u par godina iunazada planiram VECI a i BRZI/noviji disk. I samo Samsung! UVEK>! Boot sistema mogu da izmerim nije problem ali realno je brze. Megabajte/gigabajte takodje nisam merio ali mogu. Da, najbolje bi bilo da se nikad nije pojavio NVME, da smo ostali na SATA III. (kad sam davno uzimao externi hard disk-jedan drugar kaze kao"ma jaooo sta ce Ti Firewire, isti je to djavo"druuuze...na tu temu-USB 2.0 i Firewire-ne da su nebo i zemlja negooo... Isto kao i SATA III SSD i NVMEW SSD(jos mogu misliti n aPCIE 4.0 sta bi bilo...)Ljudi kupe novi m.2 jer misle da budu u trendu i na njega instaliraju nov Windows i zamene matori windows koji imaju na starom SSD-u i wau cudo radi brze, butuje brze, sve je brze, ne znajuci kada bi taj stari windows klonirali na novi m.2 da bi bile apsolutno iste brzine svega. Ali dobro neki ljudi misle da su popili sve znanje sveta.
Stvarno razbija koliko radi brze boot sistema, pogotovu PCI 4.0 m.2 u odnosu na SATA III
Sad me srce moje boli sto imam disk sa E-sata i FIrewire-a nista od toga nema na novoj plochi,....ebg...Life is a bi..ch