Ducko
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 05.05.2017.
- Poruka
- 45
- Rezultat reagovanja
- 1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel I7 9700k / NZXT Kraken X63
Motherboard:
ASUS Prime Z390-A
RAM:
G.Skill TridentZ RGB 16GB
VGA & cooler:
inno3D GTX 1070ti Herculez
Display:
Acer KG1 144hz / AOC E2250SWDN
HDD:
Kingston 120 GB SSD / Seagate 1TB HDD
Case:
NZXT H510 Elite
PSU:
Raidmax RX-735AP
Mice & keyboard:
Razer Mamba Tournament Edition / Razer BlackWidow Elite
Internet:
20MB/s Download, 15MB/s Upload
OS & Browser:
Windows 10 64bit / Google Chrome
Pozdrav svima,imam problem sa overclockovanjem RAMa. Ram je GSkill Aegis 16gb (Ram link).
Maticna mi je MSI B350 Tomahawk.
Po defaultu RAM mi je na 2133mhz,ali ja zelim da ga stavim na 3000mhz.
Probao sam da koristim XMP ali kada savujem settings i ugasim bios komp se dva puta upali i ugasi,i treci put se bootuje normalno.
Kada se to desi,udjem u bios i vidim da su mi svi OC settings vraceni kako je i bilo.
CPU (Ryzen 5 1600x na 4GHz) overclock radi savrseno,bez ikakvih mana.
Takodje sam probao da idem malo po malo(probao sam da svatim 2400mhz) ali se opet gasio i palio. Cak sam stavio i votlazu na 1.35 i opet se gasio i palio.
Da li iko zna u cemu je problem i kako mogu uspeti da overclockujem ram,veoma mi je bitno,zbog Rusta.
Maticna mi je MSI B350 Tomahawk.
Po defaultu RAM mi je na 2133mhz,ali ja zelim da ga stavim na 3000mhz.
Probao sam da koristim XMP ali kada savujem settings i ugasim bios komp se dva puta upali i ugasi,i treci put se bootuje normalno.
Kada se to desi,udjem u bios i vidim da su mi svi OC settings vraceni kako je i bilo.
CPU (Ryzen 5 1600x na 4GHz) overclock radi savrseno,bez ikakvih mana.
Takodje sam probao da idem malo po malo(probao sam da svatim 2400mhz) ali se opet gasio i palio. Cak sam stavio i votlazu na 1.35 i opet se gasio i palio.
Da li iko zna u cemu je problem i kako mogu uspeti da overclockujem ram,veoma mi je bitno,zbog Rusta.