Pozdrav.
Kao sto sam naslov kaze imam problem sa napajanjem.
U pitanju je stariji racunar...Konfiguracija racunara je sledeca:
Maticna:ASUSTeK A7V8X-X
Procesor:AMD Athlon XP 2400
Memorija:1gb (512+256+256)
Graficka: NVIDIA GeForce 7600 GS
HDD:Maxtor 40gb ATA (trenutno posto mi je crko stari)
Optika: PIONEER DVD-RW DVR-112D ATA Device
Zvucna:C-Media PCI Audio Device 4ch
Mreza:TP-Link WIFI kartica
Sve ove komponente gura napajanje MAXPOWER 350W koje je islo uz racunar kada je kupljen davne 2004god.
Skoro sam resio da zamenim napajanje posto mi ovo stvara veliku huku i buku dok radi i kupio neko ATX 500W (NO NAME) novo!,montirao ga ali ono stvara jos vecu huku vazduha,a pri tome mi je i crkao HDD na drugom ukljucivanju racunara,pa sam ga vratio.Evo sad sam pazario drugo napajanje PLATIN POWER ATX-X Rev.2.1 550w PFC montirao ga pokrenuo racunar,poceo je da se ukljucuje (i culo se na kratko neko zujanje ili pistanje iz napajanja) pa se onda restartovao,posle rastarta se upalio normalno radio jedno 2-3 minuta pa se restartovao.Nakon restarta usao sam u bios da proverim napone napajanja i bili su OK,ali dok sam to gledao racunar se ugasio i vise nije reagovao na dugme za paljenje.
Dioda na ploci svetli !
Probao sam i sa iskljucivanjem napojnog kabla na 15_tak minuta ali nista....
Sad sam vratio staro WAXPOWER i evo ga radi normalno....
Da li neko ima predstavu u cemu je problem....
Hvala unapred.
Kao sto sam naslov kaze imam problem sa napajanjem.
U pitanju je stariji racunar...Konfiguracija racunara je sledeca:
Maticna:ASUSTeK A7V8X-X
Procesor:AMD Athlon XP 2400
Memorija:1gb (512+256+256)
Graficka: NVIDIA GeForce 7600 GS
HDD:Maxtor 40gb ATA (trenutno posto mi je crko stari)
Optika: PIONEER DVD-RW DVR-112D ATA Device
Zvucna:C-Media PCI Audio Device 4ch
Mreza:TP-Link WIFI kartica
Sve ove komponente gura napajanje MAXPOWER 350W koje je islo uz racunar kada je kupljen davne 2004god.
Skoro sam resio da zamenim napajanje posto mi ovo stvara veliku huku i buku dok radi i kupio neko ATX 500W (NO NAME) novo!,montirao ga ali ono stvara jos vecu huku vazduha,a pri tome mi je i crkao HDD na drugom ukljucivanju racunara,pa sam ga vratio.Evo sad sam pazario drugo napajanje PLATIN POWER ATX-X Rev.2.1 550w PFC montirao ga pokrenuo racunar,poceo je da se ukljucuje (i culo se na kratko neko zujanje ili pistanje iz napajanja) pa se onda restartovao,posle rastarta se upalio normalno radio jedno 2-3 minuta pa se restartovao.Nakon restarta usao sam u bios da proverim napone napajanja i bili su OK,ali dok sam to gledao racunar se ugasio i vise nije reagovao na dugme za paljenje.
Dioda na ploci svetli !
Probao sam i sa iskljucivanjem napojnog kabla na 15_tak minuta ali nista....
Sad sam vratio staro WAXPOWER i evo ga radi normalno....
Da li neko ima predstavu u cemu je problem....
Hvala unapred.