Prebaci u biosu na LEGACY.Sada ti verovatno stoji na UEFI...Ja imam problem sa istalacijom windowsa na laptopu koji sam danas kupio Asus X541NA-GO020 crno-zlatni - Uštedite 2000 din |Green office na laptopu je instaliran linux. Ulaskom u boot meni nisam u mogućnosti da odaberem mediji sa kojeg bi izvršio instalaciju. U pitanju je instalacija sa USB memorije.
I jos gledaj da ne ubodes u usb 3.0 to ti je onaj plave boje nego gledaj onaj 2.0 port jer ni zbog usb 3.0 nece da krene instalacija i sto je zivko reko gledaj da prebacis na legacy mode u biosu jer i to oce da zeza.Ja imam problem sa istalacijom windowsa na laptopu koji sam danas kupio Asus X541NA-GO020 crno-zlatni - Uštedite 2000 din |Green office na laptopu je instaliran linux. Ulaskom u boot meni nisam u mogućnosti da odaberem mediji sa kojeg bi izvršio instalaciju. U pitanju je instalacija sa USB memorije.
Boot options 1 prebaci na legacyOvo je neki novi interfejs u biosu, prosto to što pominjete nemogu da pronađem nigde. U prilogu je slika kako izgleda boot meni.
Ako je pravio u rufusu,po defaultu stoji uefi or legacy.njemu je problem komanda da butuje sa usb-a koje trenutno nema u biosu i nece je imati dok ne prebaci na legacy.Ako je fleška Legacy verovatno treba promeniti u biosu Secure Boot "disabled" i UEFI Boot "CSM Boot
Ili napravi Uefi flešku, vidi tutorijal:
Create Bootable USB Flash Drive to Install Windows 10
Idi add new boot options i tu probaj da stavis na legacyIlbb toga nema u ovom interfejsu.
Stoji uefi i naziv njegovog hdd-a i nigde nema fleska ili bilo sta drugo kao izbor.Kako nema kada stoji Uefi u slici koju je postovao. Inače zašto Legacy kad može Uefi koji je malo brži, što znači za Laptop.
Ali onda mora ponovo da pravi bootabilan flash.Stoji uefi i naziv njegovog hdd-a i nigde nema fleska ili bilo sta drugo kao izbor.
Послато са TA-1032 уз помоћ Тапатока
Sta dobijes kada kliknes na add new boot option?Ta opcija nije moguća.
Nema jer ti fleška nije Uefi, nema jer tražiš na pogrešnom mestu, obično je u Security tabu (Secure boot) a Fast boot ti je tamo gore. A bez ova 2 podešavanje verovano ne da Legacy opciju.Ilbb toga nema u ovom interfejsu.
Verovatno je tako i napravio jer u rufusu tako stoji po defaultu.samo da prebaci na legacy.sudeci po slikama njegovog biosa,mora ici na add new boot option i da je postavi kao legacy.mozda ce cak morati boot option1 da obrise.ilbb nemoj buniti coveka, treba da napravi sa rufusom novu instalacijukako je na slici namesteno.
Znam jer sam u poslednjih mesec dana 4-5 lap topova radio i uvek je moralo u bios da se podesi da bude legacy i da fleska nije ubodena u 3.0 usb.
Ne neće moći, za Uefi mora FAT32 ne NTFS jer neće raditi, i to mu je problem sada, još jednom tutorijal:ilbb nemoj buniti coveka, treba da napravi sa rufusom novu instalacijukako je na slici namesteno.
Znam jer sam u poslednjih mesec dana 4-5 lap topova radio i uvek je moralo u bios da se podesi da bude legacy i da fleska nije ubodena u 3.0 usb.