urke98
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 07.01.2021.
- Poruka
- 25
- Rezultat reagovanja
- 6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
intel i5 3570k
Motherboard:
Asus P8Z77-V
RAM:
hyperx 2x8gb ddr3
VGA & cooler:
xfx radeon rx570 8gb
Display:
dell 27''
PSU:
gembirt 600 pro 80+bronze
Pozdrav svima,nov sam na forumu,imam zescu dilemu (pocetnik sam sto se tice pc-komponenata i sl.),slabo se razumem u vecinu tih stvari ali znam osnovno.
E ovako,na racunaru sam imao napajanje od 450w,prilikom servisiranja rekli su mi da stavim jace napajanje,(graficka rx570 8gb,procesor i5 3570k 3,4ghz,16gb ram dd3 hyperx,hdd 1tb i ssd 120gb)
Narucio sam gembirt 600-pro 80+ bronze,stiglo mi je juce,izvadio staro napajanje uredno,stavim novo napajanje,upalim racunar,ssd mi ucita,hdd nikako.Probam da zamenim sata kablove,ista situacija.Gledam da li nesto nisam prikljucio kako treba,nista ne mogu da pronadjem da nije kako treba.Citao sam dosta po googlu ali nigde konkretan problem i konkretno resenje,hdd mi nije crko,cujem ga da radi i vibrira,ali u biosu ga ne prikazuje uopste,kao ni u disk managmentu.
Znaci sistem pali normalno,ali hdd kao da ne postoji.
Bio bih vam puno zahvalan ako bi neko ko se razume predlozio nesto.
E ovako,na racunaru sam imao napajanje od 450w,prilikom servisiranja rekli su mi da stavim jace napajanje,(graficka rx570 8gb,procesor i5 3570k 3,4ghz,16gb ram dd3 hyperx,hdd 1tb i ssd 120gb)
Narucio sam gembirt 600-pro 80+ bronze,stiglo mi je juce,izvadio staro napajanje uredno,stavim novo napajanje,upalim racunar,ssd mi ucita,hdd nikako.Probam da zamenim sata kablove,ista situacija.Gledam da li nesto nisam prikljucio kako treba,nista ne mogu da pronadjem da nije kako treba.Citao sam dosta po googlu ali nigde konkretan problem i konkretno resenje,hdd mi nije crko,cujem ga da radi i vibrira,ali u biosu ga ne prikazuje uopste,kao ni u disk managmentu.
Znaci sistem pali normalno,ali hdd kao da ne postoji.
Bio bih vam puno zahvalan ako bi neko ko se razume predlozio nesto.