• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Problem prilikom start - mobo postuje d6

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
10.722
Rezultat reagovanja
6.728
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K(4.4ghz),-BeQuiet pure rock slim
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
hyperx fury 12 GB DDR3 1600 mhz cl10
VGA & cooler:
Sapphire Nitro + RX 580 4gb
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
hdd(wd blue 500gb),ssd(adata su650 240gb)
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
HyperX pulsefire fps pro,Cooler master Masterkeys Pro M,Podloga - Zowie G-SR
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Stradala je meni grafička,i riknuo hdmi ulaz na tv-u gde je povezan bio.Ali tv je radio.

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.970
Rezultat reagovanja
11.813
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Cusu 2 x 16 GB DDR4 3600 MHz
VGA & cooler:
Palit RTX 3060 Ti Dual 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Adata Legend 710 250 GB nvme + Western Digital Purple 4 TB sata III hdd + Cusu 512 GB 3500q nvme
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Stradala je meni grafička,i riknuo hdmi ulaz na tv-u gde je povezan bio.Ali tv je radio.
Da li je grafička karta bila u isključenom računaru (prekidač na napajanju bio u položaju "isklj")?

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
10.722
Rezultat reagovanja
6.728
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Sve bilo uključeno.Nije radilo,ali ukljuçeno u utičnicu.Grom ga opalio.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
171
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
Za takve slučajeve znam recimo da je drugu spalio udar groma ruter+tv box koji je povezan preko njega na TV (kroz HDMI) +HDMI ulaze na TV i HDMI od ps4... Ali je TV radio

Ovo je ipak drugačiji scenario.
Svakako cu da probam ali ovde je izgleda pre bio slučaj "hladnog lema" nego crkavanje grafe usled napona...
No opet ostaje da proverim oba DP porta na monitoru kada nabavim novu grafu

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
171
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
Momci opet isti problem...
Uzeo sam sinoc novu grafu, danas je tek zabo - međutim isto mi baca post na ploči d6+nemam signal na monitoru ali sve periferije se aktiviraju+fanovi u kućište i nova grafa radi...isto kao i prošlog puta.
Poruka na monituru opet 'no console output devices detected' Isto kao prošlog puta simptomi... Probao da ooet zamenim DP i HDMI kablove bez uspeha, proverio dobro sve kablove na napajanju i grafi i ustekani su ok (morao sam da dodam 3. Pcie 1x6+2)...
Probao sam sa nekim android boxom i monitor radi, oba hdmi ulaza, nema problema...

Zvao servis, bio je tu samo kolega ne i osoba koja je radila na mom desku... Kaže da je kolega butovao moju mašinu sa njihovom grafom i da je radilo sve bez problema - CPU, mobo i ram su ok samo je grafa crkla a i nju su navodno zasebno na njihovom testbedu probali...
Pitao me kao jel sam probao ddu drajvera + nove drajvere za gpu i chipset - rekao sam da ne mogu da udje u bios a kamoli u Windows zbog crnog ekrana... Kao da donesem opet mašinu u utorak da oni isprobaju sa tom novom grafom jer imaju trenutno posla... Reko ok nije problem ali da li ovog puta mogu da budem prisutan dok se testira mašina - ne, jer nemamo običaj da pustimo mušterije iza u delu gde radimo popravke (u pitanju je poznatiji lanac prodavnice i servisa ali ne u Srbiji)

I sumnjam da su uopšte testirali tj butovali mašinu prošlog puta obično dobijem poruku na mail (od kasperskog i wina) kada mi se mašina upali sa neke druge lokacije i da li hoću da odradim lockdown ako nisam ja.

Ne znam više zaista nemam ideja, osim da su odradili pogrešnu dijagnozu kvara I da sada mogu/moram da tražim da je ispred mene startuju ako kažu da je sve ok...
Ako kažu da je još nešto otišlo, šta onda da radimo pošto su me nasankali da uzmem drugi gpu jer da je još nešto otišlo osim grafe iskreno ne bih uzimao novu grafu dok ne procenim celokupnu štetu I da li je vredno zamene...

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.970
Rezultat reagovanja
11.813
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Adata Legend 710 250 GB nvme + Western Digital Purple 4 TB sata III hdd + Cusu 512 GB 3500q nvme
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Momci opet isti problem...
Uzeo sam sinoc novu grafu, danas je tek zabo - međutim isto mi baca post na ploči d6+nemam signal na monitoru ali sve periferije se aktiviraju+fanovi u kućište i nova grafa radi...isto kao i prošlog puta.
Poruka na monituru opet 'no console output devices detected' Isto kao prošlog puta simptomi... Probao da ooet zamenim DP i HDMI kablove bez uspeha, proverio dobro sve kablove na napajanju i grafi i ustekani su ok (morao sam da dodam 3. Pcie 1x6+2)...
Probao sam sa nekim android boxom i monitor radi, oba hdmi ulaza, nema problema...

Zvao servis, bio je tu samo kolega ne i osoba koja je radila na mom desku... Kaže da je kolega butovao moju mašinu sa njihovom grafom i da je radilo sve bez problema - CPU, mobo i ram su ok samo je grafa crkla a i nju su navodno zasebno na njihovom testbedu probali...
Pitao me kao jel sam probao ddu drajvera + nove drajvere za gpu i chipset - rekao sam da ne mogu da udje u bios a kamoli u Windows zbog crnog ekrana... Kao da donesem opet mašinu u utorak da oni isprobaju sa tom novom grafom jer imaju trenutno posla... Reko ok nije problem ali da li ovog puta mogu da budem prisutan dok se testira mašina - ne, jer nemamo običaj da pustimo mušterije iza u delu gde radimo popravke (u pitanju je poznatiji lanac prodavnice i servisa ali ne u Srbiji)

I sumnjam da su uopšte testirali tj butovali mašinu prošlog puta obično dobijem poruku na mail (od kasperskog i wina) kada mi se mašina upali sa neke druge lokacije i da li hoću da odradim lockdown ako nisam ja.

Ne znam više zaista nemam ideja, osim da su odradili pogrešnu dijagnozu kvara I da sada mogu/moram da tražim da je ispred mene startuju ako kažu da je sve ok...
Ako kažu da je još nešto otišlo, šta onda da radimo pošto su me nasankali da uzmem drugi gpu jer da je još nešto otišlo osim grafe iskreno ne bih uzimao novu grafu dok ne procenim celokupnu štetu I da li je vredno zamene...
Kako će kasperski znati da je na drugoj lokaciji ako ne povežu računar na internet?

Poslato sa LLY-LX1 pomoću Tapatoka

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
171
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
Jer je dogovor bio da testiraju sve komponente i odrade updejt mašine (samo bitnijih stvari ukoliko postoji problem) , a imam i wifi antenicu koja je u sklopu plojke...
Moja sumnja je u startu bila plojka i ram (uz verovatno i gpu) ako je došlo do nekog (mikro) napona koji je zveknuo komponente. Ali da 2x proverio sa njima prilikom preuzimanja i rekli su 'sve radi CPU/mobo/ram, samo je gpu mrtav"

Rekli su da je samo Gpu riknuo i da je sve ostalo testirano i ok... Što imam na računu koji sam dobio

Neka bude i da je ok, ali sumnjam da drajveri za gpu odnosno DDU I instalacija chipset drajvera moze da resi ovo,kao sto oni preko telefona sada spominju... Pritom prethodna graca je isto Radeon, tako da ne bi trebalo da dodje do nekih većih sukoba...
Da je riknula plojka i/ili prvi pcie slot odmah bi znali ako su stekali drugi gpu, kao sto kažu da jesu...
Da je PSU problem mogao bih opet da udje u Windows i bilo bi crashova pri opterećenju a i oni bi primetili jer kažu pokretali igru na desku ali na kratko...
Jedini sto nisam pitao koju su zamensku grafu uboli tada - jer sam mislio to je to, no gpu i rešio sam problem...

U najgorem slučaju bi makar mogao da pristupim BIOSu sada...
Još mi jedino pada na pamet da je možda došlo do nekih fabričkih resetovanja Biosa (usled prethodnog pražnjenja cmos baterije) I da je u sukobu grafa sa PCIex16 kao što spominju na netu, odnosno da nije primarni slot aktiviran (sumnjam) ... Što se resava opet lako kroz BIOS...

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.970
Rezultat reagovanja
11.813
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Šta se desilo sa neispravnom grafičkom kartom?

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
171
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
Jos je kod mene, doduše stavio sam je u oglase pretpostavljajuci da možda neki servis(er) želi da je uzme za delove ili eventualno pokusa da popravi i preproda

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.970
Rezultat reagovanja
11.813
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Sačekaj sa prodajom. Idi do njih sa računarom i obe grafičke karte.

Ali, pre toga... Jesi li probao da uključiš računar bez periferija (miš, tastatura i sl..)? Da bude uključen SAMO strujni kabl, bez ostalih usb risivera, donglova, adaptera? Da li i tada javlja grešku?

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
171
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
Jesam... Poslednje sto sam uradio je samo klot računar i monitor.palo mi je na pamet da nije do periferija, ali ništa.. Periferije doduše odreaguju paljenjem rgb-a kod starta.
Nakačio sam pre toga android box na 2x hdmi ulaza u monitor jer sam počeo da tripujem da nisu otišli priključci ako je zveknuo napon I da je gpu možda povukao mobo i monitor... Međutim radi i taj box odnosno monitor baca sliku na oba hdmi ulaza.

Nije bilo svrhe da desk kacim na TV jer očito ne baca sliku odnosno deluje kao da nema komunikacije izmedju PCIe4.0 I GPU-a...
I onda udara i paranoja da mozda i stara grafa radi...

Videću da nosim ponovo u utorak sa starom i novom grafom...
2 opcije deluju da je:
1) neki konflikt na nivou biosa/drajvera I plojke - ako su testirali I zaista boot je radio kod njih
2) da su slagali za boot i ispravnost, samo zaboli gpu videli d6 I uzeli 60e bez daljeg testiranja...
Jer je bilo prilikom ostavljanja hardvera I opisivanja problema: 'Ako postuje d6 error mobo iz iskustva obično znam da je GPUc rkao...'
Najveći problem je što su mene 'nasankali' za kupovinu novog GPU (9070xt) , doduše ne kod njih, ali isti ne mogu da sada vratim...
A ako je više komponenti otišlo sada je nikad bolje vreme za kupovinu i sklapanje deska... Bolje da sam vola u prkno čačkao...

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
15.970
Rezultat reagovanja
11.813
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Ako je više komponenti otišlo - onda nije "samo neispravna grafička karta", zar ne?

Probao si i bez monitora?

Samo nošenje (provetravanje) računara neće da promeni/popravi situaciju, ali hoće promena periferijskih uređaja, ali i onoga na šta često zaboravljamo (utičnice, strujni kablovi, produžni, lopovi).

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
10.722
Rezultat reagovanja
6.728
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Jel proban drugi pcie slot?Ko da povata ovu temu....

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
10.722
Rezultat reagovanja
6.728
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Probao bi i vadjenjem cpu-a i vraćanjem istog.
Može se probati i kupovinom najjeftinijeg cpu-a sa integrisanom,ubosti kabl u ploču i ubaciti diskretnu kartu.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
171
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
Naravno da jesam probao sve moguće još pre prvog nošenja, ima stena unazad.

U suštini oni su trebali da odrade kroz testiranje, zbog toga sam i nosio u servis jer nemam komponente pri ruci i jer nisam želeo da ulažem dalje u lutriju - da li je otišla mobo/grafa/cpu/ram...

Da detektuju kvar sistemom eliminacije kvar kako bih napravio procenu da li mi se isplati da kupim/zamenim i dignem ruke...
U suštini psu i ram su još pod garancijom, ako je CPU, novi 5800x/5700x3d može da se nadje za za 140-200e... I to da "progutam"... Pa čak i b550 (Asus b550 f wifi 2 ili aorus elite x v2) su oko 130e trenutno na amazonu, nije problem.

Ali cela situacija deluje konfuzno (da ne kažem da smrdi), jer mi je nelogično da kod njih radi sa drugom grafom i butuje navodno u windows a kod mene nece... Znaci samo je zaboden nov gpu I isto dr ponaša kao sa starim...
No hajde mozda je i do 9070xt (vs 6800xt), mozda je do drajvera/chipseta...
Ali ako opet "maigicno" pronađu kvar mislim da je onda jasno da nisu odradili (uopšte) dijagnostiku prvog puta...

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
10.722
Rezultat reagovanja
6.728
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Ako si probao i drugi slot za gpu onda su otišle te pcie linije,verovatno u procesoru.Ako si i njega proveravao,a napajanje nisi nije isključeno da je i on uzrok.
Verovatno se desio skok napona pri paljenju sa 0 na 1 kad si hteo da pokreneš pc.I to je ubilo te linije mobo-cpu-gpu.One se nalaze u procesoru,čak i kad pokazuje d6 moguce da je kriv cpu.Zato sam predložio apu od 15-20e(koliko košta servis dikagnostika) da probaš sa drugim,uvek mozeš kasnije isti prodati.Ako radi,onda je def problem cpu,moguce i bios.Ako neće ostaje samo mobo.Naravno psu kad je neispravan,poluispravan daje milion simptoma tako da ga nikad ne odbacuj kao uzrok.
Eto,jes da nisam pomogao jer sam sve delove nabrojao :)
A za vadjenje cpu-a moze pomoci ako su loši kontakti pinova,jer sve ide preko njega.

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.388
Rezultat reagovanja
3.084
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
@Mr.Dzon
Probaj u biosu da namestis gen 3 ili manji koji ima pa javi.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
171
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
Ali meni nije jasno kako su ga onda u servisu pokrenuli I tvrde da je sve radilo bez problema sa njihovom grafom... Bootovali u Windows...
cpu /ram/mobo/PSU navodno ispravni
Mislim nelogično mi je skroz jer bi imali iste simptome kao ja sada i morali bi redom da testiraju - ram, napajanje, CPU tj ujedno i mobo ako ubace ispravan cpu ako je moj defektan...
Sve piše u prethodnim postovima.
Ne isključujem mogućnost
Jos me lik preko fona juce pita (kolega od tog sto je radio) da li sam radio DDU i instalaciju novih chipset drajvera...a ja ne dobijam sliku na monitoru i ne mogu ni u bios da uđem... A monitor radi, probao sam preko dva HDMi Android box (za dp nisam imao drugi uređaj), a on ne baca sliku ni na HDMI ni do preko grafe (inače dp je main za monitor jer je samo preko njega 165hz)

I da donesem opet desk sa novom grafom u utorak da pogledaju , kao mozda je nova grafa problem...how yes no

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
10.722
Rezultat reagovanja
6.728
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro
Verovatno nije grafika.Uvek imaš tv,pa možeš i preko njega probati ako sumnjaš na dp-monitor...
Test ili neispravnost se uglavnom kod iskusnih radi brzinski,uglavnom znaš gde da gledaš...ako neće onda ide polako,vadjenje iz kućišta,sve skineš od nule i polako.Proveravaš sve kombinacije.
A to da tebi nece a njima hoće,neznam.Moguće,onda je neka glupost kod tebe.Ali malo verovatno.
Ja bi to povadio sve pa na sto,čupaj cpu,bez diskova,ako ima noviji bios fleshovao...valjalo bi zamensko napajanje..Jbg takav je problem da nisi siguran šta pravi uzrok

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
171
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
Razumemo se kao gluv i mutav...
No dobro ostaje za utorak da im odnesem i vidim sta ce ponovo da kažu

Enigma

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.08.2016.
Poruka
10.722
Rezultat reagovanja
6.728
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
AsRock p67 pro
RAM:
VGA & cooler:
Display:
Asus vg248qe 144hz
HDD:
Sound:
Logitech G230
Case:
cooler master elite
PSU:
Corsair RM1000x
Mice & keyboard:
Internet:
sbb 150/10
OS & Browser:
windows 10 pro 64bit
Other:
xaomi redmi note 8 pro

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.388
Rezultat reagovanja
3.084
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Razumemo se kao gluv i mutav...
No dobro ostaje za utorak da im odnesem i vidim sta ce ponovo da kažu
Ostaje samo da nisi lepo uklopio graficku ili neki kabl nisi dobro ustekao, to je lako da resis tako sto maticnu izvadis iz kucista.
Izvadis bateriju iz maticne na 10 minuta i krenes na stolu kutiji cime god da vracas komponente pazeci da se lepo nalegne.
Moze biti i kabl od monitora ili cega god.

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.729
Rezultat reagovanja
2.030
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
@Dakula74 duga je ovo priča započeta u drugoj temi, sve je ovo što se predlaže @Mr.Dzon već uradio (i vađenje i menjanje baterija i vađenje RAMa, njegovo premestanje u druge slotove, i menjanje kablova, i probao sa DP i sa HDMI kablovima i sl.).
Kad ništa nije pomoglo odneo je komp u servis da oni utvrde šta je.
Oni su mu u rekordnom roku rekli da je grafa, da su testirali sve ostale komponente i da sve radi, i uzeli pare.
On čovek vođen tom dijagnostikom posle par nedelja traženja kupio novu grafu, kad je juče stigla cvrc, komp ponovi pokazuje istu grešku i sa novom grafom.
Pre toga je sključio mogućnost da su uzrok nebacanja slike monitor i periferije...

Nadam se da sam sve sumirao u jednom mailu.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
171
Rezultat reagovanja
135
Moja konfiguracija
Veca je verovatnoca da su oni zbrzali I da nisu testirali mašinu kako treba nego da ja ne znam da zabodem grafičku ili neki kabal. Kao da sam retos koji nije osetio i čuo "klik" I 3x proverio kablove kada sam vadio napajanje za treći 6+2pcie kabal.
Jbt sam sam ga sklopio i do sada nisam imao ni jedan problem sa mašinom, od prvog boota do sada pre mesec dana ....

Skoro smem da se kladim da ce reci da je nesto drugo problem tipa mobo i/ili CPU kada im budem opet odneo mašinu... Što je garant i prvi put bio slučaj ali zbrzano odnosno nije u potpunosti ni testirano. Nema šanse da ovog puta ne tražim da mi pokažu startup i ulazak u Windows kada budem uzimao mašinu, ako kažu da je sve u redu.

Jedino još da probam sa novim DP kablom koji je 2.1DP standard jer ovaj koji ima Jsaux 1.4 dp... Ali ni to nema veze jer bi morao da baca na HDMI 2.1 koje imam.

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.729
Rezultat reagovanja
2.030
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Veca je verovatnoca da su oni zbrzali I da nisu testirali mašinu kako treba nego da ja ne znam da zabodem grafičku ili neki kabal. Kao da sam retos koji nije osetio i čuo "klik" I 3x proverio kablove kada sam vadio napajanje za treći 6+2pcie kabal.
Jbt sam sam ga sklopio i do sada nisam imao ni jedan problem sa mašinom, od prvog boota do sada pre mesec dana ....

Skoro smem da se kladim da ce reci da je nesto drugo problem tipa mobo i/ili CPU kada im budem opet odneo mašinu... Što je garant i prvi put bio slučaj ali zbrzano odnosno nije u potpunosti ni testirano. Nema šanse da ovog puta ne tražim da mi pokažu startup i ulazak u Windows kada budem uzimao mašinu, ako kažu da je sve u redu.

Jedino još da probam sa novim DP kablom koji je 2.1DP standard jer ovaj koji ima Jsaux 1.4 dp... Ali ni to nema veze jer bi morao da baca na HDMI 2.1 koje imam.
Obavezno neka ubace i staru grafu, ko zna, možda i radi.
Najsumnjivije što ti je retos serviser bez da je otvorio računar odmah rekao da d6 greška znači grafa... Ako je uopšte išta radio možda je radio sa tim predubeđenjem. A ko zna možda su oni testirali na Nvidia grafi i možda iz nekog razloga na njoj radi. Ali neka onda tvoje grafe ubace i svoju mašinu nema šanse da i na njihovoj mašini ima isti problem...

Vrh