Danas kada sam pokretao PUBG mnogo mi je lagovalo i nakon toga proverio sam cpu usage i memory i video da mi je 3.96 gb rama usable, a imam 8gb (4gb x 2 ). Da li to znaci da mi je ram crkao ili nesto drugo,kako to mogu da proverim.
Pretpostavljam da mu je sve to radilo sa 8 GB, a da je prijavljuje 3,96 GB. Zbog prijave "toliko" memorije isto mislim da je u pitanju x64 sistem, jer x86 primećuje veće količine memorije, ali mislim da nisam video da prijavljuje više od 3,5 GB koje vidi.Probaj da li valjaju obe memorije kao sto je rekao vladarko, ako rade obe, a i dalje imas taj problem, probaj da reseat-ujes cpu.
Windows pretpostavljam da je 64 bit
Vazi a imam win7Pogledaj da li ti ovaj video može pomoći:
SOLVED: Windows 10 Won't Use Full RAM - Appuals.com
Što se tiče otvaranja kućišta i ostalih mahinacija sa memorijom i slotovima - zaboravi, bar dok ne prođe garancija.
pa kakve veze ima, svaki windows je skoro isti... jesi li probao ovo resenje pa vec zapocinjes novo pitanje koje nema veze sa temom?Vazi a imam win7
Da tebra al dan pre toga je radio na svih 8gb a sto se tice ovog drugog pitanja nisam hteo da pokrecem drugu temu.pa kakve veze ima, svaki windows je skoro isti... jesi li probao ovo resenje pa vec zapocinjes novo pitanje koje nema veze sa temom?
Oke hvala u svakom slucajuonda je na zalost zreo za nosenje u servis. mislim da te oni imaju svakako u bazi i da mogu naci racun/garanciju. pozovi pa vidi i budi uporan.
Zakonski slip nije dovoljan,validan je samo fiskalUkoliko je u okviru 2 godine od kupovine dovoljan je samo fiskalni račun (ili slip od kreditne kartice). Ukoliko je prošlo više od 2 godine ali proizvođač daje dužu garanciju onda je potreban garantni list. Naravno da oni mogu sve da vide preko serijskog broja samo je pitanje da li hoće da ti izađu u susret.
Kapiram...Mjok, evo ti citat iz zakona:
4. Reklamacija
Reklamacija i način rešavanja reklamacije
Član 56
...
Potrošač može da izjavi reklamaciju usmeno na prodajnom mestu gde je roba kupljena, odnosno drugom mestu koje je određeno za prijem reklamacija, telefonom, pisanim putem, elektronskim putem, odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini (kopija računa, slip i sl.)...
Vidiš, može i slip
Odgovarao sam na ovo, gde pišeš da zakonski nije dovoljno, jeste kao što citat iz zakona i kaže.Zakonski slip nije dovoljan,validan je samo fiskal