Igor02.
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 13.03.2022.
- Poruka
- 15
- Rezultat reagovanja
- 6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600x & NZXT Kraken X53 RGB
Motherboard:
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM:
CORSAIR DDR4 32GB 3600Mhz CL18
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 6700 XT
Display:
ASUS TUF Gaming VG249Q
HDD:
Samsung 970 EVO Plus 1TB & ADATA XPG Gammix S11 Pro 512GB
Case:
NZXT H710i
PSU:
NZXT C750 Gold
OS & Browser:
Windows 10 64-bit
Pozdrav svima,
Sastavio sam novi PC pre nekih 5 meseci otprilike, međutim problem je sledeći:
Dakle,
Kada restartujem ili ugasim računar, ugasi mi se samo monitor, tastatura, miš i šta već sve ide uz to ali kućište RGB, ventilatori, hlađenje i dalje radi i treba mu jedno možda 30-40 sekundi otprilike da se ugasi skroz...
A prilikom restartovanja PC-a, isto sve se ugasi monitor, tastatura, miš.... i onda čekam pa slično vreme kao i za gašenje dok se na matičnoj ploči ne upale lampice koje prikazuju da se računar butuje...što jelte usporava mi sam proces restartovanja....
Konfiguracija:
CPU: Ryzen 5 5600x
MB: ASUS ROG STRIX B550 F-GAMING
Hlađenje: NZXT Kraken x53 RGB
RAM: Kingston HyperX 3200mhz 16GB
GPU: Radeon RX 6500 XT
SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus
PSU: Seasonic G12 gc 650W 80+gold
Kućište mi je NZXT H710i imam i ventilatore uz njega i šta već...
Inače pošto su sve komponente nove, izuzev memorije koju sam zadržao iz starog računara ali ona je ispravna jer mi je i tamo radila kako treba nije bilo problema..
Procesor mi je inače imao dva ili tri pina blago na stranu savijena, ali to sam uspeo da ispravim i da ubacim u ploču, možda to pravi problem ali ne verujem..
Stvarno ne znam šta bi mogao da bude problem, šta god sam probao ne radi, i BIOS sam updatovao još odavno ali ni to nije pomoglo....Valjda je neko imao isti ili makar sličan problem....
Ako budete želeli, mogao bi da snimim kako sve to izgleda, pa eto kako god.....
Sastavio sam novi PC pre nekih 5 meseci otprilike, međutim problem je sledeći:
Dakle,
Kada restartujem ili ugasim računar, ugasi mi se samo monitor, tastatura, miš i šta već sve ide uz to ali kućište RGB, ventilatori, hlađenje i dalje radi i treba mu jedno možda 30-40 sekundi otprilike da se ugasi skroz...
A prilikom restartovanja PC-a, isto sve se ugasi monitor, tastatura, miš.... i onda čekam pa slično vreme kao i za gašenje dok se na matičnoj ploči ne upale lampice koje prikazuju da se računar butuje...što jelte usporava mi sam proces restartovanja....
Konfiguracija:
CPU: Ryzen 5 5600x
MB: ASUS ROG STRIX B550 F-GAMING
Hlađenje: NZXT Kraken x53 RGB
RAM: Kingston HyperX 3200mhz 16GB
GPU: Radeon RX 6500 XT
SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus
PSU: Seasonic G12 gc 650W 80+gold
Kućište mi je NZXT H710i imam i ventilatore uz njega i šta već...
Inače pošto su sve komponente nove, izuzev memorije koju sam zadržao iz starog računara ali ona je ispravna jer mi je i tamo radila kako treba nije bilo problema..
Procesor mi je inače imao dva ili tri pina blago na stranu savijena, ali to sam uspeo da ispravim i da ubacim u ploču, možda to pravi problem ali ne verujem..
Stvarno ne znam šta bi mogao da bude problem, šta god sam probao ne radi, i BIOS sam updatovao još odavno ali ni to nije pomoglo....Valjda je neko imao isti ili makar sličan problem....
Ako budete želeli, mogao bi da snimim kako sve to izgleda, pa eto kako god.....