• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

[Rešeno] Problem 32GB memorije HyperxBeast na Sabertooth rev2 i CPU 8350

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Aha, meni je tu max. 64MB.

Sam633

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.11.2012.
Poruka
1.286
Rezultat reagovanja
26
Moja konfiguracija
Onda, mislim da je u pitanju 32bit-na verzija, ne sećam se? Koristim 64bit-nu 9.30 alpha verziju. Nemoj nikako dodavati više nego što imaš RAM-a, jer će se tada početi da se koristi intenzivno i virtuelna memorija (pagefile.sys).

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da, u pravu si - to sam isprobao na poslu, gde imam WinXP 32bit.

Sad sam proverio kući (Win7 HP 64bit, 7zip 9.25 Alpha 64bit), i ovde mi je kao na tvom screenshotu.

KalibracijaMonitora

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.03.2014.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Other:
Spyder4Elite
Besmisleno je reći da je bilo koje pitanje besmisleno.

S obzirom da i na poslu i kući imam po 3GB RAMa i da nikada nisam primetio nedostatak memorije, sasvim je smisleno (iz moje perspektive) pitanje. Svestan sam da postoje slučajevi kada je potrebno PUNO RAM memorije, pa sam zato i pitao konkretnu osobu za šta se koristi takav komp.

Naravno, prihvatam i opciju "ima se - može se" :)

I 32GB je nedovoljno ako imaš recimo 4930K i hoćeš da koristiš After Effects sa max podešavanjem od 3GB po threadu x 12 threadova + OS i ostale džidža bidže. Mislim da ovi što rade 3D animaciju koriste još više RAM-a.

Vrh