Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Primetio sam da mi se na Asus ploci (M4A78LT-M LE) pregreva hladnjak koji se nalazi nad cipom u uputstvu oznacenom kao AMD SB710. Hladnjak pece na dodir, jedva se prst moze drzati. Sta moze biti uzrok ovog pregrevanja i da li sem nekog dodatnog kulera ima resenja?
To ti je juzni most(south bridge) i on ti je zaduzen za komunikaciju periferije (usb,ps2,sata,ide,audio) sa procesorom.
Za pocetak promeni termalnu pastu i napisi sta sve od perifernih uredjaja imas povezano na kompu,znaci ide,sata usb povezani uredjaji.
Od ide periferija nemam nista, imam sata hdd, a od usb uredjaja jedino tastaturu.
Na kucistu je "aktivan" i onaj front panel usb u kom takodje nema prikljucenih uredjaja.
Pokusacu sa pastom. Hvala na savetu Zivko.
Zamenjena pasta, nije mnogo pomogla. Nakon toga sam dodao kuler i usmerio ga tako da vazduh struji preko hladnjaka sb-a i odvodi toplotu sa njega. Za sada je, naizgled, sve pod kontrolom. Hvala jos jednom svima.