Ovi 40.2 se smatraju fenomenalnom kupovinom iako koštaju ~12-13k evra. Samo što treba i pojačalo tog ranga i neki DAC tipa Chord Electronic QBD76 HDSD ili dCS Debussy ... Ah, biće jednog lepog dana ...Slusao sam te bowerse na jednom od sajmova, nisu me dojmili, ali zato Harbeth me otkinuo http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?section=products&page=monitor40.2domestic&model=Monitor 40.2 domestic
PS a na karaju sam zavrsio sa PMC i necu ih menjati skoro
Pa, kao i u svakom high-endu, ne samo audio. A i zvuk se ne meri procentima. Šta znači ako se nešto čuje 100% bolje? To ne može da se kvantifikuje, nekome je 5%, nekome 35%.Prevelika je to lova a mali pomak, ima kutija duplo jeftinijih a razlika u zvuku daj boze 5%, pa ko voli nek izvoli.
Tacno ali je veoma tesko uskladiti komponente.Greske se skupo placaju odnosno tesko je prodati kod nas.Slusao sam u zadnjih tridestak godina dosata sistema.Ima vrlo skupih, koji su radili sasvim prosecno.Moj komsija ima vrlo skupu kombinaciju Elecrtocomaniet/mono blokovi +preamp,Dinaydio i mnogo toga jos,kablova,gramofona.../ i to radi odlicno.da definitivno je subjektivno ali je i cinjenica da se sa ulaskom u taj highend segment mali pomaci beleze velikom lovom, naravno da postoje ljudi kojima to ne predstavlja problem