DR4C0Ni4N
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 20.02.2011.
- Poruka
- 3.005
- Rezultat reagovanja
- 772
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Cryorig C7
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
16GB 3200MHz Vengeance LPX
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & Thor 300 TKL
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Već duže vreme razmišljam o kupovini UPS uređaja i konačno sam odlučio da je vreme za takvu investiciju obzirom da je EPS u poslednje vreme postao nepodnošljiv sa njihovim ispadima (češći nestanci struje nego 90-ih, večito nešto popravljaju). Elem, obzirom da sam potpuni noob što se tiče UPS uređaja, treba mi predlog onih koji su upućeniji u tematiku.
Primarna namena tog UPS uređaja će biti zaštita dragocenog hardvera. Dakle nešto sa zaštitama od visokog napona, niskog napona, oscilacija napona i drugih gremlina. Autonomija baterije je u drugom planu jer mi je u slučaju nestanka struje dovoljno 5 min. da snimim ono što radim i ugasim računar.
Planirao sam UPS sa minimalno dva izlaza, na jedan bih direktno uključio računar, a na drugi produžni kabal na kome će biti monitor i neki sitni potrošači poput adaptera za AP i ruter. Ne bi bilo loše da ima prostora i za neki sitniji upgrade, tipa računar + 2 monitora ili računar + monitor + laptop.
Budžet za sada nisam ograničio na neku cifru jer stvarno nemam pojma koliko se kreću kvalitetni UPS uređaji koji bi meni odgovarali. Ne bih da uzmem nešto bezveze, a istovremeno ne bih ni da dam više novca nego što je potrebno.
Unapred hvala na predlozima.
Primarna namena tog UPS uređaja će biti zaštita dragocenog hardvera. Dakle nešto sa zaštitama od visokog napona, niskog napona, oscilacija napona i drugih gremlina. Autonomija baterije je u drugom planu jer mi je u slučaju nestanka struje dovoljno 5 min. da snimim ono što radim i ugasim računar.
Planirao sam UPS sa minimalno dva izlaza, na jedan bih direktno uključio računar, a na drugi produžni kabal na kome će biti monitor i neki sitni potrošači poput adaptera za AP i ruter. Ne bi bilo loše da ima prostora i za neki sitniji upgrade, tipa računar + 2 monitora ili računar + monitor + laptop.
Budžet za sada nisam ograničio na neku cifru jer stvarno nemam pojma koliko se kreću kvalitetni UPS uređaji koji bi meni odgovarali. Ne bih da uzmem nešto bezveze, a istovremeno ne bih ni da dam više novca nego što je potrebno.
Unapred hvala na predlozima.